FLAŞ HABER

Şartlar Galatasaray'ın lehine olunca..

Şartlar Galatasaray'ın lehine olunca..

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
04 Ocak 2015, 22:24
 Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 yenerek,puan cetvelini hizaya soktu.

Hava ve saha şartlarının ağır olduğu Olimpiyat stadyumunda futbol oynamaya çalışan her iki takımın oyuncularını kutlarım.

Bu kadar ağır şartlara rağmen,Gökhan Töre müthiş oynadı.Fakat kendisine eşlik edecek takım arkadaşı olmayınca, sonuca etkili olamadı.

Galatasaray'da ise Emre Çolak ve Sneijder ağır saha şartlarına yenik düşerek takımlarına katkıda bulunamadılar.

Chedjou,Semih,Telles,Sabri hatasız oynadılar.Melo oyundan çıkana kadar orta sahada direndi ve şık bir gol attı.Oyunda pek etkin olamayan Burak Yılmaz son dakikada diri kalan futbolcu olarak 50 metre sürdüğü topu gol ile sonuçlandırdı.

Beşiktaş'ın mağlubiyetinin sebebi,önce Veli'nin atılması, Biliç'in yanlış kadro tercihi ve oyun içi değişikliklerini zamanında yapamaması ve takım olarak düşüşte iken bu maçı oynamasıydı.

Maç'ın hakemi bazı faul düdükleri hariç,verdiği kararlarda isabetliydi.Yardımcı hakemler de hata yapmadı.Fakat Biliç'in her pozisyonda Özgüç Türkalp(4.Hakem)'e saldırması kendisini komik duruma düşürdü.Hakem kendisini tribünlere neden göndermedi anlayamadım.Geçmişte bunun daha azını yapan Galatasaray'ın hocası tribünlere gönderilmişti.

Galatasaray'ın, maç'ı, Olimpiyat stadyumunda oynamak istemesinin nedeni bu gün net olarak, ortaya çıktı.


Bu ağır sahada,düşüşte olan Beşiktaş ile az sayıda seyirci önünde oynamak, saha avantajını Beşiktaşın elinden alınmasına ve maç'ın kazanılmasına neden oldu.

Hamza Hoca geçen hafta Gençlerbirliği maçında yaptığı hatayı tekrarlamadı.Galip duruma geçince oyuncu değişikliklerini zamanında yaptı.

Galatasaray'ın kadrosu Şampiyonluk için yeterli.Sadece sahaya doğru kadro ile çıkmak ve oyun anlayışını mevcut kadroya göre sahada uygulamak yeterliydi.

Galatasarayda işler yavaş yavaş düzelmeye başladı.Yeni gelen yönetim, hem futbol hem de Basketbol takımlarını canlandırdı.Ekonomik olarak, tasarruf tedbirlerini devreye soktular ve transfer hovardalığına son vererek akıllı işler yapmaya başladılar. Devre arasında transfer yapmaya gerek yok.Sadece, Pandev'den faydalanılmayacak ise,iyi bir yabancı forvet alınmalıdır.

Puan cetvelindeki görüntüye göre, Ligin ikinci yarısında maçlar daha zor geçecek. Devre arasını iyi değerlendiren takımlar başarıya ulaşacaklar.

Derbi maçlarında, sahada onbir kişi kalmanın avantajını iyi kullanan Galatasaray, ezeli rakiplerini yenerek taraftarlarını mutlu etti.

Şimdi taraftarlara büyük görev düşüyor.TT ARENA'yı doldurarak takımlarını desteklemek ve Lisanslı ürünlerini satın alarak,en zor zamanında takımlarına sahip çıkmak zorundalar.

Yorum Gönder