FLAŞ HABER

Rüştü'den kupa finali için flaş tahmin!

26 Mayıs 2016 Perşembe 17:48

Rüştü Reçber'den kupa finali için flaş tahmin! hurriyet.com.tr'nin, Hürriyet'in köşe yazarlarını bir araya getiren programı SoruHürriyeti'nin bu haftaki konuğu Rüştü Reçber'di.

Rüştü'den kupa finali için flaş tahmin!
Ünlü futbol adamı, Emre Kızılkaya'nın moderatörlüğünde bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı dahil pekçok konuda futbolseverlerin sorularını yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları...

NASIL BİR FİNAL BEKLİYORSUNUZ?

- Ligdeki Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini unutun; bugün çok farklı bir maç izleyeceğiz. İki takım da öncelikle kontrollü ve dengeli futbolu tercih edecek. Sonuna kadar gol yememeye çalışacaklar. Fenerbahçe, kanatları iyi kullanırsa, Galatasaray da rakip yarı alanı hızlı geçebilirse gol pozisyonu üretebilirler.

SİNAN GÜMÜŞ NEREDE OYNAMALI?

- Sinan Gümüş Galatasaray'da kanat oyuncusu olarak değil ikili forvet oynamalı. Kanat oyuncularının içeriye girip iyi orta yapması gerekir. Sinan içeriye giriyor ama güzel orta yapamıyor. Tek vuruşlarda çok etkili. Bu bakımdan gol bölgesinde daha faydalı olur.

VOLKAN'IN OLMAMASI FENER'İ NASIL ETKİLER?
- Fenerbahçe kalesinde Volkan Demirel'in olmaması tabiiki dezavantaj. Ancak Fabiano da bugüne dek son derece iyi bir performans ortaya koydu. Tabii Volkan'ın takım arkadaşlarına verdiği bir güven var. Bu faktörü unutmamak lazım.

FİNALİN KİLİT OYUNCULARI KİMLER OLUR?
- Öncelikle kaleciler. Az ya da çok iş düşebilir, ama düşerse ikisi de iyi olmalı. Fenerbahçe'den Volkan Şen, Alper, Van Persie ve Nani, Galatasaray'dan ise Podolski, Sneijder ve Sinan maçın kilit oyuncuları olur diye düşünüyorum.

KUPA MAÇININ FAVORİSİ KİM?

- Futbolcu kalitesi olarak Fenerbahçe daha ağır basıyor. Ancak son 3-4 haftadaki form durumu ve moral seviyesini göz önüne alırsak Galatasaray avantajlı.

ANTRENÖRLÜK DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

- Antrenörlük yapmayı hiçbir zaman düşünmedim. Benim hedefim yönetici olarak Türk sporuna hizmet etmek.

AZİZ YILDIRIM BAŞARILI MI?
- Ben Fenerbahçe Kulübü'nün gelişimini yakından takip eden bir insanım. Aziz Yıldırım tesisleşme ve vizyon anlamında Fenerbahçe'de çok büyük işler yaptı. O başarılarının fazla gündeme gelmemesinin sebebi sportif sonuçlar. Eğer sportif sonuçlar daha iyi olsaydı, Aziz Yıldırım'ın yaptığı işler daha çok öne çıkabilirdi.

PENDİK MAÇINDAN SONRAKİ SALDIRI NEDENİYLE KIRGINLIĞIN VAR MI?
- Fenerbahçe'de o anlamda bir kırgınlığım yok. Çünkü o olay birkaç kişinin yaptığı yanlış bir işti. Fenerbahçe'ye asla maledilmemesi gereken bir olay.

HANGİ TAKIMI TUTUYORSUNUZ?

- Fenerbahçe.

OĞLUNUZ VE EŞİNİZ?

- Oğlum Fenerbahçeli. Eşim her şeyden önce iyi bir sporseverdir. Benimle evlenmeden önce Galatasaraylı idi. Evlendikten sonra Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı oldu. Şu anda da Fenerbahçeli'dir.

FENERBAHÇE BAŞKANLIĞI'NI İSTER MİSİNİZ?
- Her Fenerbahçeli'nin gönlünde bu yatar. Eğer öyle bir ortam olursa Fenerbahçe'de görev yapmaktan büyük şeref duyarım.

YEDİĞİNİZ GOLLERDE NEDEN HEP ELİNİZİ KALDIRIRDINIZ?
- Kalecilerin hissiyatı diğer futbolculardan kuvvetlidir. El kaldırdığım 5 pozisyondan 2'si ofsayttı. O hareketi yapma sebebim kesinlikle hakemlere itiraz değildi. El kaldırmamın her şeyden önce rakibe psikolojik etkisi var. Benim o hareketim topla buluşan oyuncunun dikkatini dağıtırdı.

FENERBAHÇE KADROSU AVRUPA'YA YETER Mİ?

- Fenerbahçe'nin, 10 numara diye tabir edilen çok iyi bir yaratıcı oyuncuya ihtiyacı var. Bir de Bruno Alves giderse defansa iyi bir stoper şart. Fabiano bu sezon kiralıktı. Eğer o da giderse, deneyimli bir kaleci almaları gerekiyor.

GALATASARAY ÖNCELİKLE NEREYE TRANSFER YAPMALI?
- Galatasaray'ın kesinlikle bir santrfor alması lazım.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİMİ?
Beşiktaş şampiyonluğu A'dan Z'ye hak etti.

ROBBEN BEŞİKTAŞ'A FAYDALI OLUR MU?
- Beşiktaş'ın böyle bir yıldızı alması özellikle uluslararası alanda kulübe büyük katkı yapar. Ama Beşiktaş'ın ondan önce defansa transfer yapması gerekiyor.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder