FLAŞ HABER

Rize İyi Başladı!

17 Ağustos 2013 Cumartesi 21:55

Rıza Çalımbay'ın ekibi Çaykur Rizespor Metin Diyadin'in ekibi Gençlerbirliği ile Rize'de karşılaştı. Karşılaşma 1-0 Rize ekibinin galibiyetiyle sona erdi.

Rize İyi Başladı!
Rıza Çalımbay'ın ekibi Çaykur Rizespor Metin Diyadin'in ekibi Gençlerbirliği ile Rize'de karşılaştı. Karşılaşmada 85. dakikada Gençlerbirliği futbolcusu Kulusic kırmızı kart görürken galibiyeti getiren tek gol ise 31. dakikada Sercan Kaya'dan geldi. Rizeli taraftarların coşkusu gözlerden kaçmadı.

VE KARŞILAŞMA SONA ERİYOR.

90'
Ceza sahası dışında topla buluşan Jean-Jacques Gosso topu kontrol ettikten hemen sonra sol ayağıyla şutunu çıkartıyor. Ancak savunmada Sezer Özmen araya girerek topun kaleye gitmesini engelliyor.
86'
Sol çaprazda topla buluşan Ali Adnan bekletmeden vuruşunu yapıyor. Ancak top savunmaya çarparak tehlike bölgesinden uzaklaşıyor.
GENÇLERBİRLİĞİ 10 KİŞİ KALDI. KULUSIC 85. DAKİKADA KIRMIZI KART GÖRÜYOR.
82'
Gençlerbirliği sol kanatta etkili olmaya çalışıyor. Topla buluşan Dusko Tosic bekletmeden ortasını yapıyor. Ancak Çaykur Rizespor savunması doğru yer alarak topu uzaklaştırıyor.
78'
Oktay Delibalta Koray Altınay'ya sert bir müdahalede bulunuyor. Bu müdahale sonrasında hakem Oktay'ı sarı kartı ile uyarıyor. Koray Altınay ise kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.
75'
Çaykur Rizespor önemli bir pozisyondan yararlanamıyor. Hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında sağ kanatta topla buluşan Sercan Kaya savunma arkasına doğru koşu yapan Eren Albayrak'a çok güzel bir pas çıkartıyor. Çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Eren Albayrak sol ayağıyla yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Ancak top yandan auta çıkıyor.
71'
Çaykur Rizespor'da bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşiyor. Florin Cernat oyundan çıkarken Kağan Söylemezgiller oyuna giren isim oluyor.
70'
Gençlerbirliği'nde oyuncu değişikliği; oyundan Jimmy Durmaz çıkarken oyuna Oktay Delibalta giriyor.
69'
Çaykur Rizespor'da oyuncu değişikliği; Eren Albayrak oyuna girerken Uche Kalu oyundan çıkan isim oluyor.
66'
Nemanja Tomic'in penaltı noktasına doğru ortasında savunmanın arasından iyi yükselen Dusko Tosic kafa vuruşunu yapıyor. Topa istediği gibi vuramayan Dusko Tosic'in vuruşu farklı bir şekilde auta çıkıyor.
66'
Sol taraftan kazanılan kornerin başına Nemanja Tomic geçiyor.
63'
Savunmadan gelen uzun pasta topla buluşan Uche Kalu bireysel çabasıyla önündeki boş alanı değerlendiriyor. Sol taraftan ceza sahası içerisine kadar giren Uche Kalu uzak direğe doğru vuruşunu yapıyor. Ancak top yandan auta çıkıyor.
61'
Oyunun devamında avantaja bırakılan pozisyonda faul yapan Ante Kulusic daha sonrasında hakem Özgür Yankaya tarafından sarı kart ile uyarılıyor.
59'
Mariusz Pawelek'in kullandığı degaj sonrasında savunma arkasında kalan Tevfik Köse ofsayt pozisyonunda kalıyor.
58'
Sedat Bayrak elle oynaması sonucunda sarı kart görüyor.
56'
Ceza yayı üzerinde topla buluşan Ermin Zec topu sağ kanatta bekleyen Jimmy Durmaz'a aktarmak isterken savunmaya araya giriyor ve top ters kanatta bekleyen Nemanja Tomic'in önünde kalıyor. Nemanja Tomic'in bekletmeden şutu yandan auta çıkıyor.
53'
Savunmada yaşanan karambol sonrasında top ceza sahası içinde müsait bir pozisyonda Bogdan Stancu'nu önünde kalıyor. Bogdan Stancu'nun acele vuruşu yandan aut ile sonuçlanıyor.
52'
Gençlerbirliği'nde oyuncu değişikliği; Özgür İleri oyuna girerken Doğa Kaya oyundan çıkan isim oluyor.
51'
Kazanılan serbest vuruşta Sercan Kaya topa dokunarak Uche Kalu'nun önüne bırakıyor. Uche Kalu yerden yakın direği düşünüyor. Ancak top yandan auta çıkıyor.
49'
Çaykur Rizespor tehlike bir bölgeden serbest vuruş kazanıyor. Sol tarafta topla buluşan Ali Adnan bireysel çabasıyla ceza sahasına doğru hareketleniyor. Ali Adnan ceza sahası çizgisinin biraz gerisinde Serkan Yanık'ın müdahalesiyle yerde kalıyor.
46'
Özgür Yankaya düdüğüyle ikinci yarıya Çaykur Rizespor başlıyor.
45'
Özgür Yankaya ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı Çaykur Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile son buluyor.
45'
Özgür Yankaya ilk yarının sonuna iki dakika ilave ediyor.
45'
Sağ kanatta topla buluşan Jimmy Durmaz altı pas üzerinde sırtı dönük bekleyen Ermin Zec'e çıkartıyor. Topla buluşan Ermin Zec topu kontrol ettikten sonra dönerek vuruşunu yapıyor. Ancak top yan ağlarda kalıyor.
40'
Sol kanatta topla buluşan Jimmy Durmaz bekletmeden ortasını yapıyor. Ancak top savunma tarafından uzaklaştırılıyor.
39'
Gençlerbirliği ilk oyuncu değişiklik hakkını erken kullanıyor. Oyundan Mervan Çelik çıkarken Ermin Zec oyuna giren isim oluyor.
36'
Sol kanatta hücuma desteğe gelen Ali Adnan bekletmeden ortasını yapıyor. Ancak savunmada Ante Kulusic topu tek hamlede uzaklaştırıyor.
31'
Golde Tevfik Köse pasıyla asist yapıyor.
31'
GOOOLL!! Çaykur Rizespor Sercan Kaya ile maçta öne geçiyor. Tevfik Köse savunma arkasına koşu yapan Sercan Kaya'ya güzel bir pas çıkartıyor. Sercan Kaya topu çok şık bir şekilde önüne alarak kendini Gençlerbirliği savunmasında kademeye gelen Sedat Bayrak'dan kurtarıyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Sercan Kaya topu vurur gibi yaparak kaleci yanıltıyor ve daha sonrasında boş kaleye topu bırakıyor.
27'
Doğa Kaya Kıvanç Karakaş'a yaptığı sert müdahale sonrasında Özgür Yankaya tarafından sarı kart ile uyarılıyor.
24'
Hakem Özgür Yankaya maçın bu dakikasında müsabakaya kısa süreli su molası veriyor.
22'
Maçtaki en önemli gol pozisyonu Gençlerbirliği tarafından gerçekleştiriliyor. Sol kanatta Nemanja Tomic'in süreklediği atakta, Tomic'in şık pasıyla topla buluşan Dusko Tosic müsait pozisyonda ceza sahası içerisinde bekleyen Mervan Çelik'e yerden güzel bir orta çıkartıyor. Mervan Çelik topun gelişine yakın direğe doğru sert bir vuruş çıkartıyor. Ancak top az bir farkla auta çıkıyor.
19'
Oyunun bu bölümüne kadar iki takımda dengeli oyunu tercih ediyor.
15'
Orta alanda topla buluşan Florin Cernat sağ çizgide hücuma destek veren arkadaşı Tevfik Köse'ye çıkartıyor. Tevfik Köse topla buluştuktan sonra önündeki boş alanı kullanıyor. Tevfik Köse penaltı noktasına doğru hareketlenen Uche Kalu'ya güzel bir orta çıkartıyor. Uche Kalu'nun savunmanın markajına rağmen kafa vuruşunda top auta çıkıyor.
13'
Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu Ali Adnan kullanıyor. Penaltı noktasına doğru ortasında savunma topu tek hamlede uzaklaştırıyor.
8'
Jimmy Durmaz kaleyi cepheden gören bir pozisyonda topla buluşuyor. Topu kontrol ettikten hemen sonra kaleyi düşünüyor. Ancak top savunmaya çarparak uzaklaşıyor.
6'
Florin Cernat altıpas üzerine doğru dolduruyor. Ancak kaleci Ramazan Köse çift yumrukla topu tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.
6'
Çaykur Rizespor'da sağ taraftan kazanılan kornerin başına Florin Cernat geçiyor.
2'
Çaykur Rizespor sol kanatta atak geliştirmeye çalışıyor. Çizgi üzerinde topla buluşan Florin Cernat savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Uche Kalu'yu düüşünüyor. Ancak Florin Cernat pas vermekte gecikince Uche Kalu ofsayt pozisyonunda kalıyor.
1'
Özgür Yankaya'nın düdüğüyle maça Gençlerbirliği başlıyor.
5 sezon aradan sonra Süper Lig arenasında boy gösterecek olan Çaykur Rizespor, taraftarına 3 puan armağan etmek istiyor.

Efsane teknik adam Mustafa Denizli’yle 5 yıl süren Süper Lig hasretine son veren Çaykur Rizespor, sezona Sivas’tan ayrılan Rıza Çalımbay’la hazırlandı. Bu kritik randevuda Çaykur Rize’de cezalı oyuncu bulunmazken; Gençlerbirliği’nden kadroya katılan Hurşut Meriç, sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakacak. Hazırlık döneminde oynadığı 5 maçta yalnızca bir kez kazanan Rize, 3 yenilgi bir de beraberlik aldı.

Fuat Çapa’nın ardından yola takımın eski kaptanlarından; genç hoca Metin Diyadin’le yola devam kararı alan Gençlerbirliği, transferde de kaliteli isimlere imza attırdı. Gosso, Mervan ve Stancu’yla gücüne güç katan Başkent ekibi bu sezondan çok umutlu. Kırmızı-Siyahlılar hazırlık maçlarında 5 maç yaptı, 3’ünü kazandı, 2 kez ise sahadan yenik ayrıldı. Gençlerbirliği’nde bu kritik randevu öncesi sakat  ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Çaykur Rizespor: 1 - Gençlerbirliği: 0 

Stat: Yeni Şehir 

Hakemler: Özgür Yankaya, Süleyman Özay, Ceyhun Sesigüzel

Çaykur Rizespor: Pawelek, Koray Altınay, Sezer Özmen, Ousmane Viera, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Tevfik Köse, Sercan Kaya (Dk. 90 Ozan Papaker), Florin Cernat (Dk. 71 Kağan Söylemezgiller), Uche Kalu (Dk. 69 Eren Albayrak)

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Gosso, Mervan Çelik (Dk. 39 Zec), Doğa Kaya (Dk. 51 Özgür İleri), Kulusic, Jimmy Durmaz (Dk. 70 Oktay Delibalta), Stancu, Tosic, Serkan Yanık, Sedat Bayrak, Tomic

Gol: Dk. 31 Sercan Kaya (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 26 Doğa Kaya, Dk. 49 Serkan Yanık, Dk. 58 Sedat Bayrak, Dk. 77 Özgür İleri, Dk. 87 Gosso (Gençlerbirliği), Dk. 45 Sercan Kaya (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk. 84 Kulusic (Gençlerbirliği)

Yorum Gönder