FLAŞ HABER

Rıza Çalımbay'ın sözleşmesi uzatıldı

15 Haziran 2015 Pazartesi 16:52

Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesini 1 yıl uzattı.

Rıza Çalımbay'ın sözleşmesi uzatıldı
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Hilton Oteli'nde  düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, takımın hiç kimsenin tahmin  etmediği başarıyla ligi tamamladığını belirtti. 
 
Çalımbay ile bir sezona daha başlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını  dile getiren Kahramanlı, "Hocamız her şeyin farkında, transfer yasağı olan bir  kulübümüz. Hocamız da vefalı bir insandır. Kendisi, 'Başkanım, böyle bir ortamda  sizi yalnız bırakmam, bana ne düşüyorsa her konuda sizin yanınızdayım' dedi.  Önümüzdeki dönemle ilgili kendisine başarı diliyoruz. Yönetim kurulu üyeleri olarak da üzerimize ne düşüyorsa yapacağız, 24 saat sahada olacağımıza söz  veriyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
FIFA'nın verdiği iki dönem transfer yasağına ilişkin Uluslararası Spor  Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptıkları itirazın reddedilmesinin kendilerini  üzdüğünü belirten Kahramanlı, şunları kaydetti: 
 
"Hiç hak etmediğimiz bir yerde geçen dönem transfer yasağı aldık. Çok  seslendik ama maalesef cezamızı ertelemediler. Yine de FIFA'ya sesleniyorum, siz  bir insana ceza verecekseniz önce bir dinleyeceksiniz, sorgulayacaksınız, yazı  yollayacaksınız, süre vereceksiniz. Eğer bu süre içinde kulüp taahhüdünü yerine  getirmezse, bu cezayı verirsiniz ama maalesef bu cezayı yedik. Geçen dönem  birinci sezon transfer yapamadık, ikinci dönem de transfer yapamıyoruz. Ne olursa  olsun geçen dönem transfer yapmadığımız halde buralara kadar geldik. Ekibimizle  tekrar devam ediyoruz. Hiç kimsenin 'Mersin İdmanyurdu transfer yapmadı, acaba ne  olur?' gibi tereddütü olmasın." 
 
Kulüp ikinci başkanı Senan İdin de takımın ligi 7. sırada bitirmesinde  ciddi katkısı bulunan ve talipleri olmasına rağmen kendilerini seçen Çalımbay'a  teşekkür etti. 
 
Çalımbay: "Burada çok mutluyum" 
 
Rıza Çalımbay, takımda kaldığı için mutlu olduğunu söyledi. 
 
Sezon devam ederken ve sonrasında başka kulüplerden teklif aldığın  belirten Çalımbay, "Biz bunu başkanımızla paylaştık ve bir karar verdik, teklifi  kabul etmedik. Ben burada çok mutluyum ve oyuncularımı çok seviyorum. Kadroyu  kendim kurdum, hele böyle bir günde, transfer yasağının olduğu bir günde bence  burayı terk etmek yanlış olurdu" diye konuştu. 
 
Başkan ve yöneticilerle görüştüklerini ve teklifi kabul ettiğini ifade  eden Çalımbay, "Çünkü ben takımıma güveniyorum. Transfer yapamayabiliriz ama şu  anda en büyük avantajlarımdan bir tanesi bütün oyuncularımızın bana ne  vereceğini, kimden nasıl yararlanabileceğimi çok iyi biliyor olmam. Tabii ki  diğer takımlara göre dezavantajlı bir şekilde başlayabiliriz. Onlar transfer  yapacaklar, yabancı oyuncu alacaklar. Bizim de bir avantajımız var, oturmuş bir  takımız. Herkes birbirini tanıyor ve bunu iyi bir şekilde avantaja çevireceğiz"  ifadelerini kullandı. 
 
Transfer yasağını hiçbir zaman mazeret olarak görmediğinin altını  çizen Çalımbay, sadece 6 ayı çok iyi şekilde nasıl geçireceklerine yoğunlaşmaları  gerektiğini söyledi. 
 
Çalımbay, herkesin sorumluğunu bildiği takdirde başarının yüzde 100  olacağını ve yönetimine de bu konuda güvendiğini sözlerine ekledi. 
 
Konuşmaların ardından başkan Kahramanlı ile teknik direktör Çalımbay,  resmi sözleşmeye imza attı. 

Yorum Gönder