FLAŞ HABER

Pereira'yı şaşırtan sürpriz!

26 Temmuz 2016 Salı 16:46

Monaco maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, gazetecilerin 'doğum günü pastası' sürpriziyle karşılaştı. Takımının son durumu hakkında bilgi veren Pereira, iyi hazırlanamadıklarını itiraf etti ve Robin van Persie'nin oynamayacağını açıkladı.

Pereira'yı şaşırtan sürpriz!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Monaco ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesinde, takım kaptanı Simon Kjaer ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Karşılaşmanın yapılacağı Ülker Arena'da düzenlenen toplantıda Monaco maçına ilişkin beklentilerini ve hedeflerini anlatan Pereira, Fransız ekibi karşısında 3-5-2 sistemiyle oynayacaklarını söyledi.

"3-5-2'Yİ DE OYNAYABİLİRİZ"
Portekizli çalıştırıcı, "Bu takımın iki sistemi birden oynayabilmesini gerekli gördüm. Türkiye liginin özelliklerinden dolayı böyle bir karar aldım. Ben daha önce çalıştırdığım takımları da böyle oynattım. Bu sistemin nasıl işlediğini biliyorum. Tabii zamana ihtiyacımız var. Takımın önde basmasını, daha fazla topa sahip olmasını istiyorum, ancak bunlar zamanla olacak şeyler" dedi.

"MONACO MAÇINA TAM OLARAK HAZIRLANAMADIK"
Takımının Monaco maçına hazır olup olmadığı yönündeki soru üzerine Pereira, "Alışık olduğumuz bir sezon başı geçirmedik. Dinlenmek için kısa bir zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası'na giden birçok oyuncumuz takıma geç katıldı. Yarın 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Tam takım çalıştığımız dönem sadece 2 hafta. Bu seviyedeki bir maça hazırlanacak ideal bir süremiz olmadı. Hırslı olmalıyız ama aynı zamanda realist olmalıyız" cevabını verdi.

"VAN PERSIE OYNAYAMAYACAK"
Hollandalı golcü Robin van Persie'nin hazır olmadığını belirten teknik adam, "Şu anda Van Persie'nin küçük bir sakatlığı var ancak yarın oynamasına da engel bir sakatlık. O yüzden yarın oynayamayacak" diye konuştu.

"RİSK ALACAK BİR KAPASİTEMİZ YOK"
Monaco karşısında kontrollü bir oyun oynayacaklarını belirten antrenör, "Monaco, savunmada çok iyi organize olan bir takım. Topu kazandıklarında da kontrataklar üretiyorlar. Bu tip maçlar, hatalarla şekillenen maçlardır. Bu turların anahtarı; iyi konsantre olmak, iyi savunma yapmak ve fırsat geldiğinden kontratakları iyi şekilde bitirmektir. Geçişleri iyi yapmalıyız. Hızlı bir şekilde rakip çıkarken, topu kazanıp ve aniden tekrar kaybedersek, oyuncuları kontrol etmek bizim için zorlaşır. Ne zaman hızlı çıkacağız, ne zaman daha kontrollü oynayacağız, bunları ayarlamalıyız. Sezonun bu döneminde fazla risk alamayız. Asla unutmamamız gereken bir şey var; turu geçen takım iki maç sonunda belli olacak. Şu anda çok hızlı oynayacak, risk alacak bir kapasitemiz de yok" diye konuştu.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI SÜRPRİZİ
Öte yandan, televizyonlardan canlı yayınlanan basın toplantısının sonunda Fenerbahçe'yi takip eden gazeteciler, 49. doğum gününü kutlayan Vitor Pereira'ya pasta sürprizi yaptı. Pasta sürprizine çok şaşıran Pereira, kendisini 30 yaşında hissettiğini söyleyerek espri yaptı. Mumu üfledikten sonra alkışlanan Pereira'ya, takım kaptanı Simon Kjaer tarafından pasta ikram edildi.

Yorum Gönder