FLAŞ HABER

Pereira'dan maç sonu tepki!

31 Ağustos 2015 Pazartesi 00:58

Vitor Pereira'dan maç sonu tepki! Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Pereira'dan maç sonu tepki!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sahalarında son saniye golüyle 2-1 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira'nın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"3 gün önce çok önemli bir karşılaşmaya çıktık. O maçtan sonra fiziksel ve duygusal anlamda çok zorlandık. 1 puan kaybı ile ayrılsak bugün adil olmayacaktı. Yarın, bugün son dakikada attığımız gol konuşulacaktır. Hatta son saniyede attık. Gazetelerin ilk dakikadan son dakikaya kadar kazanmak istediğimizi konuşması lazım."

"1-2-3-4-10 tane yerde yatan oyuncu vardı"

"Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Az önce görüntülerde gördüm. Tek hata, golü yediğimizde yaptığımız hataydı. Ben o golden sonra sadece taraftarlarımız için üzüldüm. Taraftarlar buraya 1-2-3-4-10 tane oyuncunun yerde yatmasını izlemeye gelmiyor. Bu akşam ritmi durdurmaya çalışan oyunucular vardı sahada."

Diego Ribas'a büyük övgü

"Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Fantastik bir oyun oynadılar. Diego'ya da ayrı teşekkür etmek istiyorum. Benim bu takımdan istediğim ruhu sahaya yansıttı. Benim bireysel olarak oyuncularla ilgili konuşmak gibi bir huyum yoktur, ama sahada dev bir Diego gördüm. Taraftarlarımızın da desteği ile daha çok galibiyet alacağız."

Vitor Pereira'nın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, uzatma bölümünde attıkları golle Antalyaspor'a karşı aldıkları galibiyeti sonuna kadar hak ettiklerini söyledi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Vitor Pereira, özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Atromitos ile yaptıkları maçın kendileri adına çok yorucu geçtiğini belirterek, "Atromitos maçında çok büyük gayret göstermek mecburiyetinde kaldık. Fiziksel ve duygusal anlamda bizim için yorucu oldu. Oradan sonra bugünkü maça çıkmak kolay değildi. Eleme maçları büyük konsantrasyon gerektiriyor ve bir hata çok şeye mal olabiliyor" dedi.

Antalyaspor'un ligin ilk 2 haftasında aldığı 6 puanla moralli olarak İstanbul'a geldiğini dile getiren Pereira, "Savunma yapmalarını, hızlı hücumlarla gol aramalarını bekliyorduk. Bu şekilde de oldu. Biz ilk dakikadan son dakikaya kadar kazanmak için uğraştık. Gereğinden fazla pozisyon bile bulduk. Eğer puan kaybetseydik, adaletsiz bir sonuç olurdu. Futbol adaletsiz bir oyun ve böyle bir sonuç da ortaya çıkabilirdi ama bu akşam 3 puanı kazanan taraf olduk" diye konuştu.

"Herkes Nani'nin son dakika golünü konuşacak ama..."

Portekizli teknik adam, yarın medyaya son dakika golünün yansıyacağını kaydederken, "Yarın herkes Nani'nin son dakika golünü konuşacak ama biz sahada baştan sona üstün olan taraftık" ifadelerini kullandı. Maçta 5-0'lık skoru yakalayabilecek pozisyonlarının bulunduğunu savunan Pereira, "Yaptığımız tek hatada golü kalemizde gördük. Maalesef o golden sonra ise sahada anti futbol oynamaya çalışan bir rakip gördüm. Yerde sürekli yatarak oyunun ritmini bozmaya çalıştılar. Bu, futbol için çok kötü bir görüntü. Oyun defalarca durdu. Taraftarlar futbol izlemeye geliyorlar, durmuş bir oyunu değil. Biz, güçlü kalmayı başardık. Ruhumuzla mücadele ettik. Kesinlikle adil bir sonuç aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Jose Fernandao değişikliği


Vitor Pereira, maç içinde Fernandao'nun oyundan alınmasının ardından sıkıntılar yaşamaya başladıkları yönündeki bir soru üzerine, bu görüşe katılmadığını kaydetti. Üst üste 4 maç yaptıklarını ve dinlenme fırsatı bulamadıklarını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Takım olarak yorgunuz ve 90 dakikayı 2 forvetle tamamlama şansımız olmuyor. Mousa Sow'un da ayrılmasının ardından Van Persie ve Fernandao'nun 90 dakika sahada kalmaları mümkün olmuyor. Van Persie ve Fernandao tüm maçı tamamlayabilecek güçte değillerdi. Hız kazanma isteğiyle Volkan'ı oyuna soktuk. Zaten Fernandao iyi durumda olsa, sahada kalırdı. Çok yorgun olduğunu, hatta bitmeye yakın olduğunu gördük. Oyundan çıkması tamamen fiziksel bir konu. Bu ülkede çoğu takım 1 forvetle oynuyor ve biz ise 2 forvetle sahada oluyoruz Ama saha içinde tek forvete döndüğümüzde ise sorgulanıyoruz."

Yedikleri golün kesinlikle oyuncu değişikliğinden kaynaklanmadığını kaydeden Pereira, "Tamamen tesadüfler sonucu ortaya çıkan bir goldü. Eğer, 'skorun 1-1 olacağını bilseydiniz aynı değişiklik yapılır mıydı?' diye soruyorsanız, büyük ihtimalle Fernandao sahada kalırdı. Ancak önümde kristal bir topum yok ve geleceği göremiyorum. Sadece düşünüp, beklentilere göre değişiklikler yapıyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Diego Ribas'ın sergilediği performansa övgülerde bulunan Pereira, "Diego bu akşam sahada tam bir devdi. Muhteşem bir oyun oynadı. Son dakikaya kadar da takımı için çalıştı. Yaptığı işler bizim için mükemmeldi. Son dakikada faul alan oyuncu da oydu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, forvet transferi yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, Türkçe olarak, "İnşallah" cevabını verdi. Sarı-lacivertli çalıştırıcı, takımının oyunundan duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirirken, oyuncularının adeta savaştığını ve bu şekilde devam etmeleri halinde hedeflerine ulaşacaklarını iddia ederek sözlerini tamamladı.

Yorum Gönder