FLAŞ HABER

Olcay'dan çok özel açıklamalar

17 Ekim 2014 Cuma 22:09

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Olcay Şahan, önemli açıklamalarda bulundu.

Olcay'dan çok özel açıklamalar
 Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Olcay, bu sezonki hedefleri, takımın  ve kendisinin performansı, A Milli Futbol Takımı'nın durumu hakkında  değerlendirmeler yaptı. 
 
Sezon sonunda Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayacaklarını iddia  eden Olcay, "Şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum, olacağımızı biliyorum. O  kadar iddialıyım. Arkadaşlık demiyorum, bu takımda çok büyük kardeşlik var.  Herkes birbirine yardım ediyor" diye konuştu. 
 
Kariyeri hakkında çok fazla düşünmediğini anlatan Olcay, "Tek hedefim  var, o da şampiyonluk. Geleceği çok düşünmüyorum çünkü bu sezon şampiyon olmamız,  Beşiktaş için çok önemli. Bu sezon şampiyon olursak yeni stadımız Vodafone  Arena'da arka arkaya şampiyon olacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Siyah-beyazlı futbolcu, Avrupa'da bu sezon başarıya ulaşabileceklerini  kaydederek, "UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olabileceğimize inanıyorum. Arsenal ve  Tottenham Hotspur'a karşı nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle devam  edersek, UEFAAvrupa Ligi'nde finale kadar çıkabileceğimizi düşünüyorum"  ifadelerini kullandı. 
 
"Şampiyon olacak bir kadro var" 
 
Siyah-beyazlı takımın, ilk geldiği sezona göre daha kaliteli olduğunu  dile getiren deneyimli futbolcu, şöyle devam etti: 
 
"Takım kalitesi ve oyuncu kalitesi daha fazla. Şu anda şampiyon olacak  bir kadro var. Stoperimiz sakatlandığında kimin oynayacağını bilemiyorduk. Şimdi  ise sakatlarımız yine var, çok üzgünüz ama yerine kimin oynayacağı düşüncesi yok.  Türkiye'nin en iyi stoperleri bizde oynuyor. Sosa sakat, yerine Oğuzhan  oynayacaktı ama o da sakatlandı. Onların yerine Kerim Frei var. Sonuçta kalite  üst düzeyde olduğu için iyiyiz." 
 
Milli oyuncu, her maçı ayrı ayrı düşündüklerini belirterek, "Takımda  şampiyonluk konuşuluyor ama biz maç maç düşünüyoruz. Şu anda çok zorlu bir  Sivasspor maçımız var. İç saha maçı olmasına rağmen deplasmanda oynayacağız.  Belki bizim için daha pozitif olabilir. Ankara'da taraftarlarımızın bizi destekleyeceğine inanıyorum. O maçı deplasmanda oynadığımız halde  taraftarlarımızın desteğiyle içeride oynuyormuş gibi hissedeceğiz"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
"Atatürk Olimpiyat Stadı negatif enerji veriyor" 
 
Olcay Şahan, Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat  Stadı'nın kendilerini olumsuz etkilediğini bildirdi. 
 
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki havanın çok kötü olduğunu belirten  Olcay, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda henüz mağlubiyetimiz yok ama oradaki hava çok  kötü. Maça giderken taraftarların hissettiğinin aynısı yaşıyoruz. Herkes  'Olimpiyat'a mı gideceğiz' diyor. Bu durum negatif enerji veriyor. Konsantrasyonumuz düşüyor. Taraftarlarımız stada gelmeyip tribün boş kalınca daha  çok üzülüyoruz. Zemin şartları çok kötü. Bizim oynayabileceğimiz en kötü yerdi. O  sorunu da çözdük" şeklinde konuştu. 
 
"Galatasaray yerine Beşiktaş'ı seçtim" 
 
Olcay Şahan, 2012-2013 sezonundan önce Galatasaray" target="_blank" class="tag" style="text-decoration: none; color: rgb(3, 42, 127); cursor: pointer; outline: 0px;">Galatasaray ve Beşiktaş'tan  transfer teklifi geldiğini ancak daha az bonservis ücreti vermesine rağmen  siyah-beyazlı takımı seçtiğini söyledi. 
 
Teknik direktör Stefan Kuntz ve eşinin Beşiktaş'ı seçmesinde etkili  olduğunu anlatan Olcay, şöyle devam etti: 
 
"O dönem Galatasaray, daha çok bonservis vermişti. Ben Galatasaray'a  gitmeye o kadar da niyetli değildim. Beşiktaş'ta forma giyme ihtimalimin daha  fazla olduğunu düşünmüştüm. Stefan Kuntz, durumu karısına anlatmış. Hanımı da  'Sen kafayı mı yedin? Hayatının en güzel günlerini yaşadığın yerden teklif  geliyor ve sen onun önünü kapatmak mı istiyorsun. Çantasını toplayıp, Beşiktaş'a  imza atsın. Orada başarılı olur, Olcay'ın önünü kapatma' demiş." 
 
Kanat oyuncusu olduğu için bir sezonda toplamda 20 gole ulaşmasının  zor olduğunu kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, "UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası  ve ligde toplamda 15 gol atabileceğimi düşünüyorum. Benim gözümde gol atmak  başarı değildir. Tabii ki gol atarak takıma faydalı olabiliyorsam mutlu olurum.  Bu sezon 3 kulvarda mücadele ediyoruz. Buraya kupalar getirmek istiyoruz. Bunu  başarabilirsek, kaç gol attığımın önemi yok. Bu sene bizim sezonumuz olacak" ifadelerini kullandı. 
 
A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki performansı 
 
A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A  Grubu'nda gösterdiği performansı değerlendiren Olcay, ay-yıldızlı ekip olarak  bazı şanssızlıklar yaşadıklarını aktardı. 
 
Deneyimli oyuncu, gruptan çıkma adına şanslarının devam ettiğini  vurgulayarak, şöyle devam etti: 
 
"Son iki maçta çok büyük şanssızlık yaşadık. Çek Cumhuriyeti maçında  iyi oynadık ve hiç pozisyon vermeden 1-1 oldu. Sonra ikinci yarının başında 2-1  geri düştük ve dengemiz bozuldu. Letonya maçında da her şey normal giderken, çok  gol kaçırdık. Golü attıktan sonra şanssız bir anda beraberlik golünü yedik.  Şansımızın devam ettiğini düşünüyorum. Kalan 7 maçta 18 puan almamız gruptan çıkmamıza yetebilir. Yeni sistemde üçüncü de play-off oynuyor. Hollanda ile final  maçlarına çıkacağımızı düşünüyorum." 
 
Grupta 7 maçın kaldığını hatırlatan Olcay Şahan, "İzlanda'nın bize ve  Hollanda'ya karşı kazanması çok büyük sürpriz. Onlar da bizim gibi 2-3 maçta 1  puan alacaklardır. Biz de o zaman puanları dengeleyeceğiz. Sonuçta 7 maç var ve  her şey ortada. Tabii ki rakiplerimizin avantajı var ama biz kendimize  inanıyoruz. Dünya Kupası elemelerindeki gibi bir seri yakalayacağımızı  düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Çek Cumhuriyeti maçında Türkiye filelerini havalandıran takım arkadaşı  Tomas Sivok'u tebrik eden Olcay, "Sivok, bize karşı hayatının futbolunu oynadı.  Çok iyi performans gösterdi. O da bana katılıyor ve şansımız olduğunu düşünüyor"  şeklinde konuştu. 
 
  
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder