FLAŞ HABER

O atıyor, Bursa kazanıyor

12 Mayıs 2015 Salı 13:36

O atıyor, Bursa kazanıyor.. Bursaspor, 30 haftada elde ettiği 14 galibiyetin 13'üne, Fernandao'nun rakip fileleri havalandırdığı maçlarda ulaştı.

O atıyor, Bursa kazanıyor
Yeşil-beyazlıların, 2013-2014 sezonunun ara transfer döneminde  Brezilya'nın Bahia kulübünden 1,5 yıllığına kiraladığı Fernandao, attığı gollerle  takımına büyük katkı veriyor.
 
 Bu sezon 30 maçın 28'inde forma giyen Brezilyalı yıldız, Bursaspor'un  kazandığı 14 müsabakanın 13'ünde 18 gol atma başarısı gösterdi. Fernandao, sadece  takımının deplasmanda 5-0 kazandığı Balıkesirspor maçında gol kaydedemedi ancak  bir golde Bakambu'ya asist yaptı.
 
Fernandao, forma giydiği 28 lig maçının 17'sinde gol atmayı  başarırken, yeşil-beyazlılar, bunların 13'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı,  sadece bir kez mağlup oldu. Brezilyalı futbolcu, Bursaspor'un deplasmanda Suat  Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 ve Galatasaray ile 2-2, sahasında ise  Trabzonspor ile 3-3 berabere kaldığı, Kardemir Karabükspor'a rakip sahada 3-2 yenildiği maçlarda birer gol kaydetti.
 
 5 GOLÜ PENALTIDAN

Bursaspor'un, sahasında kazandığı tüm maçlarda rakip fileleri  havalandıran golcü futbolcu, 22 golün 13'ünü karşılaşmaların ikinci yarılarında  kaydetti.
 
 Gollerinden 5'ini penaltılardan bulan Fernandao, Torku Konyaspor'u  deplasmanda 3-2, Gençlerbirliği'ni Bursa'da 3-1 yendikleri maçlardaki birer  golünü ise uzatma bölümlerinde attı.
 
Maç başına 0,79'luk gol ortalaması tutturan, Fernandao, attığı 22  golün yanı sıra takım arkadaşlarına verdiği 7 asistle gol atmak kadar attırmayı  da sevdiğini gösterdi.
 
 Fernandao, bir maçta en fazla golü ise son lig maçında Kardemir  Karabükspor'a attı. Yeşil-beyazlı takımın 7-1'lik skorla sezonun en farklı  skorlarından birine ulaştığı karşılaşmada Brezilyalı yıldız, rakip fileleri 4 kez  sarstı.
 
 KRALLIKTA ZİRVEDE
 
 Brezilyalı golcü, 22 golle sezonun bitimine 4 hafta kala gol krallığı  listesinin zirvesinde bulunuyor.
 
Fernandao'yu, 17 golle Beşiktaş'tan Demba Ba, 16 golle Galatasaray'dan  Burak Yılmaz, 15 golle Trabzonspor'dan Cardozo ve 14 golle Fenerbahçeli Moussa  Sow takip ediyor.

Yorum Gönder