FLAŞ HABER

Nuno'dan istifa açıklaması!

02 Aralık 2015 Çarşamba 00:17

Valencia'daki görevini bırakan Portekizli teknik direktör Nuno Espirito Santo, ayrılış kararının arkasında sportif değil sosyal nedenler olduğunu söyledi.

Nuno'dan istifa açıklaması!
 Nuno, düzenlediği basın toplantısında, Valencia'dan ayrılışının  sebeplerini açıkladı. "Sportif değil sosyal nedenlerden dolayı gitmeyi uygun  gördüm" diyen 41 yaşındaki teknik adam, "Bana karşı bir kampanya olup olmadığını  bilmiyorum ama Mestalla Stadı'ndaki tanıtım sırasında ıslıklanmam benim için  sürpriz olmuştu. Eğer geriye bakarsam, teknik direktör olarak burada devam  etmemem doğal bir karar olurdu. Fakat karakterim gereği devam ettim" diye  konuştu. 
 
 Valencia taraftarlarının kendisini ıslıklamasının arkasındaki  nedenleri bilmediğini ifade eden Nuno, "3-0 kazandığında bile tribünlerde senin  adın duyulursa burada başka bir şeyler var demektir. Mestalla'da teknik direktör  ile taraftar arasında bir sürtüşme olmadan her maçın bir bayram havasında olması  lazım" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Portekizli çalıştırıcı, geçen sezon yakaladıkları yükselişi  sürdüremediklerini kabul ederek, "Hiçbir zaman bir futbolcuyla sorun yaşamadım.  Buradan futbolcuların dostu olarak ayrılıyorum. Bu takımdan çok yakında dünyanın  en iyilerinin çıkacağına eminim. Yaklaşık 500 gün bu takımı yönetme imkanı  tanındığı için Peter Lim'e (kulübün en büyük hissedarı) de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Nuno, en kısa zamanda başka bir takımda teknik direktörlük yapmayı  umut ettiğini de kaydetti. 
 
Öte yandan Valencia Kulübü'nün kadın başkanı Lay Hoon da takımı,  karşılıklı anlaşmaya varılarak sözleşmesi feshedilen Nuno'nun yerine, geçici  olarak Salvador Gonzaez Boro'nun çalıştıracağını söyledi. 
 
 La Liga'da topladığı 19 puanla 9. sırada bulunan Valencia, 14. haftada  lider Barcelona'yı konuk edecek. 

Yorum Gönder