FLAŞ HABER

Niko'dan Seba'ya taziye mesajı

14 Ağustos 2014 Perşembe 20:12

Niko Kovi'den Süleyman Seba'ya taziye mesajı.. Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın dün hayatını kaybetmesi, Yunanistan’ın başkenti Atina’da ikamet eden eski Beşiktaş Kaptanı Niko Kovi’yi de üzdü. Beşiktaş’ın Rum asıllı eski futbolcularından Niko Kovi, “Beşiktaş’ın efsane Başkanı Süleyman Seba’nın hayatını kaybetmesi sebebiyle Beşiktaş ve futbol camiasına başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Niko'dan Seba'ya taziye mesajı

Atina’da ikamet eden Rum asıllı eski A Milli Takım futbolcularından Beşiktaşlı Niko Kovi, Süleyman Seba’nın hayatını kaybetmesine çok üzüldüğünü söyledi. “Haberi televizyonlardan öğrendim. Süleyman Seba, unutulmaz efsane bir başkandı. Beşiktaş camiası ile futbol camiasının başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” dedi.

Seba’nın bir İstanbul beyefendisi olduğunu söyleyen Niko, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Seba ile ilk tanışmasını ve anılarını anlattı. Niko Kovi, şöyle konuştu: “Büyük bir abimizdi. Onun daha başkan olmadığı 1973’ten 1978 sezonuna kadar Beşiktaş’ta olduğum süre zarfında, büyük bir insan olmasına rağmen perdenin önüne çıkmazdı. Çok kaliteli İstanbul beyefendisi bir insandı. Kendisi, Beşiktaş’a adını altın harflerle yazdırmış birisidir. Beşiktaş var olduğu sürece Süleyman Seba’nın adı unutulmaz.”

"HEZİMET SONRASI BİZE SAHİP ÇIKTI"

Kendisinin Beşiktaş’ta oynadığı yıllarda Seba’nın yönetici olmadığı halde devamlı kulübe geldiğini söyleyen Kovi, “İlk tanışmamız benim 20 yaşında olduğum dönemde oldu. Metin Türel zamanında rahmetli Recep Adanır ile birlikte otele ve kamplara gelirlerdi. Ben o zaman çok gençtim. Daha sonra Macaristan’da takım olarak bir hezimet yaşamıştık. Bizi teselli etmek için kendisini öne atmıştı. Beşiktaş camiasındaki insanları susturmuştu.” dedi.

“O dönemde başkan olmamasına rağmen Beşiktaş’ın her şeyiydi” diyen Kovi, “Beşiktaş’ın içerisindeydi. Ama ön planda değildi. Basının önüne çıkmayı sevmezdi. Beyefendi kelimesinin tam anlamıydı. Hem özel hem de spor hayatında. Onun için Fenerbahçe ve Galatasaray gibi rakipleri de onu sayıp severlerdi. Çok saygı değer bir insandı.” ifadelerini kullandı.

1978’de Yunanistan’a transfer olduktan sonra İstanbul’u ziyaret ettiğinde kulübe uğradığını belirten Kovi, Seba’nın başkanlık yaptığı dönemde kendisiyle bir kez daha görüşme fırsatı bulduğunu sözlerine ilave etti.

NİKO KOVİ

Niko Kovi, 1953 doğumlu. Niko, 1968-1973 yılları arasında Vefa’da, sonrasında ise 5 sezon siyah-beyazlı takımda yer aldı. Beşiktaş forması ile 119 maça çıkan Niko Kovi, 8 gol kaydetti. 5 kez A Milli Takım, 3 kez Türkiye U-18 ve 7 kez de Ümit Milli Takım formasını giydi. Kovi, Beşiktaş ile lig şampiyonluğu kazanamadı ancak Kara Kartallar’ın kazandığı ilk Türkiye Kupası’nda büyük rol oynadı. 1975’te Trabzonspor ile oynanan kupanın ilk maçını Beşiktaş 1-0 kaybetmişti. İkinci maçta Kovi’nin attığı golle 1-0’ı yakalayan siyah-beyazlılar, maçı 2-0 kazanarak kupaya müzesine götürmüştü.

Yorum Gönder