FLAŞ HABER

Kiğılı: Benfica başkanından Allah razı olsun

11 Ağustos 2013 Pazar 18:06

Kiğılı: Benfica başkanından Allah razı olsun. Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kigılı, FB TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kigılı, Cardozo transferinin olmamasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Kiğılı: Benfica başkanından Allah razı olsun
Benfica başkandan Allah razı olsun
Cardozo değil de Emenike'nin transfer edilmesine de değinen Kiğılı, "Bu teknik heyetin kararıdır. Cardozo 31 yaşında, 15 milyon Euro versek mukavelesinin sonunda para etmezdi. Emenike 26 yaşında, verdiğin parayı geri alma imkanın var. Allah Benfica başkandan razı olsun. Çok ağır davrandı, nazlandı. Sonra Emenike gündeme geldi, Emenike'yi aldık" diye konuştu.

Başka transfer olacak mı?
Emenike'nin gelmesiyle transferi kapattıklarını ifdade eden Kiğılı, "Teknik heyetin raporu doğrultusunda da bir kişiyi göndereceğiz" dedi.


Kiğılı, yöneticiler ve medyaya eleştiride bulunarak, "Son 5 yıldan beri ciddi manada gerilim tırmanıyor. Tırmandıkça inanılmaz olaylar gelişiyor. Bu olayların kanunla önünün alınacağına inamıyorum. İnsanları eğitmek mecburiyetindesiniz. Yöneticiler kendini eğitecek. Medya de yöneticiler kadar suçludur. Bu olayları körükleyen kişiler medyanın içindeki bazı kişilerdir. 20 sene evvel medyadan insanlarla oturur konuşurdunuz. Onların yazılarında kırıcı, vurucu kelimeler olmazdı. Televizyon programlarına bakıyorsunuz, futbol konuşulmuyor. 3 Temmuz sürecinden beri spor programlarına bakıyorsunuz, spor programları olmaktan çıkmış. Bu insanlar hakim, yargıç, savcı konumuna geçmiş. Bütün olay Fenerbahçe. Gecenin ikisine kadar bunlar konuşuyor. Hayati maçlar var, oturun maç kritikleri yapın. Bırakın Fenerbahçe ile uğraşmayı. Türkiye'de bir adalet mekanizması var. Kararı bekleyelim. Şunu açıklıkla ifade ediyorum, sevdiğimiz sevmediğimiz hiçbir kulübü Allah böyle bir duruma düşürmesin. Fenerbahçe çok köklü bir takımdır. Taraftar desteği olmasaydı, Fenerbahçe kulübü yerle yeksan olurdu. Taraftarımızı çok büyük teşekkür borçluyuz" diye konuştu.

Galatasaraylı yöneticilere de seslenen Kiğılı, "Biz elimizden geleni yapıyor, karşı tarafı rencide etmemeye çalışıyoruz. Nihayetinde bir maç bu. Zaman zaman kazanacaksınız, zaman zaman kaybedeceksiniz. Galatasaraylı yöneticilere ve arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum; kırıcı olmadığınız, ağır laf söylemediğiniz takdirde bu dostluk devam edecektir. Biz taraftara yardım ettikçe, örnek oldukça bu olaylar bitecektir.

Yabancı kontenjanı

Yabancı sayı ile ilgili de konuşan Kiğılı, "Federasyon, liglerin statüsünü 1 yıl önceden ilan eder. Geçtiğimiz sezon federasyon bir karar aldı, kulüplere yazı gönderildi. O gün bu statüyü okuyanlar ses etmedi, 1 yıl sonra ligler başlayacak, itiraz ediyorlar. Demek ki kimse statüyü okumuyor. Tepkinin zamanı geçti. Kimse doğru dürüst statüyü bilmiyor. Herkes, durumunu ona göre ayarlasın. Bugünden, gelecek sezonun statüsü belli. İtirazını zamanında yapacaksın. Şunu demek istiyorum, çok boş işlerle uğraşmaya başladık. Sonucunda taraftar kandırılıyor. Hiç yoktan yere, federasyona, yöneticilere küfürler başlıyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder