FLAŞ HABER

Kartal'a acılı Adana

25 Aralık 2014 Perşembe 01:07

Beşiktaş, kupadaki 3. maçında 2. yenilgisini Adana Demirspor’dan aldı

Kartal'a acılı Adana
 AKHİSAR maçına tek idmanla çıkan Cenk Tosun’u kadroya almamıştı Biliç. Mustafa ve Demba Ba’nın da yokluğunda, geçen hafta Premier Lig’de Manchester City ve Liverpool’un yaptığı gibi santrforsuz çıktı sahaya. İlk 11’inde yer verdiği Kerim-Oğuzhan-Olcay-Gökhan dörtlüsünün bireysel becerilerinin Adana Demirspor karşısında gol için yeterli olacağını düşündü. 
 
BU oyunculara ilk yarıda zaman zaman geriden gelen Atiba-Veli-İsmail üçlüsü de eşlik etti. 2. yarıda önce Uğur ile Sosa ardından Furkan oyuna girdi ama strateji hiç değişmedi, siyah-beyazlılar, Adana Demir savunmasını sürekli dar alanda ‘ikiye birler’ ve bir oyuncunun üç kişinin arasına girip çıkmaya çalışmasıyla açmayı denedi. 
 
AMA ağır zeminde hem o kısa ve tek pasları hem de slalomları yapmak zordu ve genelde bu girişimler sonuçsuz kaldı. Beşiktaşlılar stoperlerin arasında duvar olabilecek bir santrforu aradı.
 
ASLINDA 2. dakikada öne geçebilirdi Beşiktaş. Kerim getirdi, Oğuzhan’a bıraktı, o da sağdaki Gökhan’a verdi. Ama Gökhan ilk anda vurmayıp topu ayağında geveleyince önü kapandı, şutu da dışarı gitti. 4’te ise Oğuzhan’ın kullandığı frikiğe kafayı vuran Ersan topu auta yolladı. Siyah-beyazlılar bu pozisyonlarda golü bulup öne geçebilse maç çok kolay bir hale gelebilirdi onlar için. 
 
KREDİSİNİ TÜKETTİ
 
ADANA Demirspor ise ilk atağını 14’te geliştirdi ve golü buldu. Veli ayağı kayıp yere düşünce önü açılan Oğuzhan’ın harika pasını alan Timur karşı karşıya pozisyonda Cenk Gönen’i avladı: 0-1. 59’da ise Timur’un kullandığı kornerde hem Ersan hem de Atınç öne gitti, Cenk de boşa çıktı ve kafayı vuran Abdülkerim, topu ağlara yolladı: 0-2.
 
70’TE farkı 1’e indirdi Beşiktaş. İsmail’in Gökhan’a verdiği derin pası kesen Abdülkerim, topu Oğuzhan’a yolladı ve yerde kaldı. Onun boşalttığı alana Gökhan koştu ve Oğuzhan’dan da pası aldı. Gelişine vuran Gökhan skoru 2-1 yaptı. 
 
KALAN sürede o savunmayı bir daha açmayı başaramayan siyah-beyazlılar, rakibine mağlup oldu ve kupadaki puan kaybetme kredisini de tüketmiş oldu.

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder