FLAŞ HABER

İtalya Caner'i konuşuyor!

02 Haziran 2016 Perşembe 11:19

İtalya Caner'i konuşuyor! İşte Caner'in sözleşme detayları... Caner Erkin yıllık garanti ücretini Inter'de yukarı çekti, İtalyan ekibiyle 2.2 milyon euro ve 400 bin euro bonus şeklinde anlaştığı öne sürüldü.

İtalya Caner'i konuşuyor!
Fenerbahçeli Caner Erkin Inter'e giderek kazandığı ücreti artırdı. Milano ekibiyle üç yıllık sözleşmeye imza atan milli futbolcunun yıllık kazancının 2.5 milyon euronun üzerinde olabileceği ortaya çıktı.

İtalyan basınına göre 27 yaşındaki oyuncu yıllık net 2.2 milyon euro alacak. Varılan anlaşmaya göre 400 bin euro da bonusu bulunan Caner Erkin, ek ücretleri de toplaması durumunda 2.6 milyon euroya çıkabilecek.

Sarı-lacivertli ekipte maaşı 1.7 milyon euro garanti ücret olan Caner Erkin, böylece garanti ücretinde İtalyan ekibinde artışa gitmiş oldu.  Fenerbahçe'de de 750 bin euroyu geçmeyecek şekilde maç başı ücretleri bulunan oyuncunun, Inter'e imza atmadan önce sarı-lacivertlilerden 2.8 milyon euro garanti ve 15 bin euro maç başına talep ettiği öne sürülmüştü.

Melo feda demişti


Türkiye'den Inter'e giden bir başka isim ise Caner'in tersine ücretinde azalmaya gitmişti. Galatasaray'da yıllık ücreti 3.1 milyon euro olan Felipe Melo, İtalyan ekibiyle yıllık 2.6 milyona anlaşmıştı.

İtalya, Caner'i konuşuyor

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in, Caner Erkin'i Fenerbahçe'den transfer ettiklerini açıklaması ülke basınında "Inter'in ilk bombası Caner Erkin" yorumlarıyla verildi. Çizme basını Caner'i, Inter'i çalıştıran Galatasaray'ın eski hocası Roberto Mancini'nin istediğini yazdı.
DHA muhabiri Esma Çakır'ın haberine göre; ülkenin önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Inter'in yeni sezon için ilk transferinin Caner olduğuna dikkat çekerek, "Erkin, ilk satın alınan oyuncu. Şimdi sıra Banega ve Vilhena'a" başlığını kullandı. 
 
Caner'in, Fair Play kurallarını yerine getirme kapsamında 30 Haziran'a kadar 30 milyon euro tasarrufa gitmesi gereken kulübe bonservis bedeli olmadan transfer edilmesinin avantajına dikkat çeken gazete, "Caner Erkin'in transferi mükemmel bir zamanlamada yapıldı. Sol kanat oyuncusunun, Fenerbahçe'den bonservissiz alınması, Inter'in diğer transferlerinin de böyle olacağına bir örnek teşkil edecektir" ifadelerini kullandı.
 
Inter'in ayrıca, Sivigla'da forma giyen Ever Banega ve Hollandalı futbolcu Tonny Vilhenna ile de neredeyse anlaşmaya vardığı da yazıldı.
 
Caner'i Mancini istedi
 

Inter'in Çinli bir şirkete satılmak üzere olduğu haberine geniş yer ayıran Corriere dello Sport ise, bir yıl daha takımın başında kalması beklenen Roberto Mancini'nin transfer listesinde, Yaya Touré, Alex Teixeira, Erik Lamela ve Arkadiusz Milik'in de olduğunu yazdı. 
 
Tuttosport ise, Caner Erkin'i takıma Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Roberto Mancini'nin istediğini aktardı. Sport Mediaset kanalı ise, "Caner, Inter'in ilk bombası" başlığıyla haberi takipçilerine duyurdu. (Skorer)

Yorum Gönder