FLAŞ HABER

İşte Fenerbahçe'nin gelir durumu

10 Temmuz 2015 Cuma 16:52

Bombalar gömü ile patlatılmadı! İşin sırrı ise ödeme planlarında.

İşte Fenerbahçe'nin gelir durumu
Fenerbahçe'nin tüm Avrupa'yı sarsan transfer hamlelerinin ardından, "Kulüp gömü mü buldu? Bu kadar transferi nasıl yapıyorlar?" soruları soruldu. Ancak işin sırrı gömü değil, strateji... Sarı-lacivertli yönetim, transfer ettiği 8 oyuncunun bonservisine ve kiralama bedeline toplam 34 milyon 400 bin euro ödedi. Bonservisi 2 milyon euro'yu geçen transferler için kulüplerle yapılan anlaşmalara özel maddeler kondu.

Gelir kalemleri tavan yapacak

Bu maddeye göre, Fenerbahçe, 2 milyon euro'dan fazla bonservis ödediği futbolcular için kulüplerine bu sezon sadece 2 milyon euro ödeyecek. Anlaşmalarda ödemeler 3 yıl yayıldı ve kulübe ciddi bir ödeme rahatlığı sağlandı. Çok iddialı bir kadro kuran Fenerbahçe, bu sezon sadece 12.2 milyon euro bonservis ve kiralama bedeli ödeyecek. Dünya yıldızlarını kadrosuna katmasıyla gelir kalemlerini ciddi şekilde artırmayı planlayan sarı-lacivertli yönetim, önümüzdeki sezonlarda da ödemelerde herhangi bir zorluk yaşamamayı planlıyor.

Forma satışları patlayacak

Bu plan, taraftardan gelen ilk tepkilerle şimdilik tıkır tıkır işliyor. Hiçbir sezon tamamen satılmayan Fenerium Üst Tribünü'ndeki kombinelerin dahi tükenmesi sarı-lacivertlilerin gelirlerinin ne derece arttığının en önemli göstergesi. Fenerium mağazalarından gelen rakamlar da yönetimin, hedefi ilk etapta tuttuğunun kanıtı gibi... Özellikle Nani transferinin ardından forma satışlarında ciddi bir hareketlenme olduğu, yeni formaların satışa çıkmasıyla bu hareketliliğin tavan yapacağı belirtildi. Dünya yıldızlarıyla gelecek sportif başarıyla da gelirler üst seviyeye çıkacak ve kulüp ekonomik zorluk çekmeden mükemmel bir kadro kurmuş olacak. Takımın iskeleti yenilendiği için gelecek sezon çok fazla transfere gerek olmaması, bir başka ekonomik artı olarak haneye yazılacak. Gelecek sezon ise sarı-lacivertlilerin sadece 'Top Class' isimlere yönelerek birkaç rötuş ile transferi kapatacağı ifade edildi.

Yorum Gönder