FLAŞ HABER

İlk hafta ilk derbi İstanbul Olimpiyat'ta

18 Ağustos 2013 Pazar 15:50

İlk hafta ilk derbi İstanbul Olimpiyat'ta... İlk haftanın en flaş maçı Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak.

İlk hafta ilk derbi İstanbul Olimpiyat'ta
Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun ilk haftası, zirve yarışının adaylarından ikisini karşı karşıya getirecek.

Transferin en hareketli takımları Beşiktaş ve Trabzonspor, yeni hocaları ve kadrolarıyla ilk haftada kozlarını paylaşacak.

İnönü Stadı'nın yıkılması nedeniyle bu sezon büyük maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak Beşiktaş, taraftarıyla 98 gün sonra bir araya gelecek. Halis Özkahya'nın ilk düdüğüyle başlayacak mücadeleyi sezon öncesi alınan karar gereği Trabzonspor taraftarı seyredemeyecek.

Siyah-Beyazlılar’da sakat oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Holosko, Sezer Öztürk, Eneramo ve Ömer Şişmanoğlu gibi isimlerden yararlanamayacak olan Siyah-Beyazlılar’da Veli Kavlak ve Almeida’nın da durumları belirsiz. Bordo-Mavili ekipte ise tek eksik, yeni transfer Bosingwa.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 117. RANDEVU

Beşiktaş ile Trabzonspor bugün İstanbul'da yapacakları maçla birlikte 117. kez karşı karşıya gelecek.

11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 40 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 116 karşılaşmanın 46'sını Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazanırken, 28 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Siyah-beyazlıların toplam 152 golüne, bordo-mavililer 126 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ OLİMPİYAT STADI'NDA GÜLEMİYOR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda ilk maçını bugün Trabzonspor ile yapacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kazanmakta zorlanıyor.

BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak yeniden yapım aşamasında derbiler ve yüksek önem taşıyan bazı maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak siyah-beyazlıların bu statta pek de iyi hatıraları yok. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 9 resmi maçın sadece birini kazanabildi.

İkitelli'deki statta 7 Süper Lig, birer de TFF Süper Kupa ve Türkiye Kupası olmak üzere yaptığı 9 resmi maçta tek galibiyet elde edebilen "Kara Kartallar", 4 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı.

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR
HAKEM: Halis Özkahya
STAT: Olimpiyat

YAYIN: LİG TV
SAAT: 21.45

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Escude, Sivok, Ersan, Olcay, Fernandes, Hutchinson, Oğuzhan, Gökhan, Mustafa
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

TRABZONSPOR:
Onur, Olcan, Aykut Demir, Giray, Zeki, Malouda, Colman, Adrian, Aykut, Volkan, Henrique
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Akçay

Yorum Gönder