FLAŞ HABER

Hamzaoğlu, Fenerbahçe'nin transferleri için ne dedi?

13 Temmuz 2015 Pazartesi 14:18

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.

Hamzaoğlu, Fenerbahçe'nin transferleri için ne dedi?
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu kamp yaptıkları Avusturya Windischgarsten bölgesinde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.
 
Cim-Bom'un hocası transfer planlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi. 
 
İşte o sözler;
 
FORVET TRANSFERİ İLE İLGİLİ
“Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksan zaten 15-20 milyon Euro para vermen lazım. Kulübün durumu buna müsait mi? Gerçeklerle hareket etmek lazım.
Unutmayın Podolski de forvette kullanabilir. Forvet almasak da olur ama sayısal olarak bir forvete ihtiyacımız var. Bulabilirsek Mario Gomez tarzı bir oyuncu olacak. Bulamazsak; hem alternatif olabilecek hem Burak'ı diri tutacak bir oyuncu alacağız.
Mario Gomez’den vazgeçmedik ama o maliyetlerle alamam. Taraftarın beklentisine cevap vermek için transfer yapmam. Bizim ölçülerimize uygun olacak.
Niasse benim öğrencim ama şimdilik bizim takıma monte etmekte zorlanıyorum onu. Çünkü kiralık alırsak oynatmamız lazım.”
 
MELO HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI
“Melo şimdilik gelmiyor. Geçen sezon fedakarlık yaptı, bu takımın başarısı için mücadele verdi. ‘Gelmesin gitsin’ diyemem. Çocuk burada emek vermiş. Ama gönülsüz gelecekse de gelmesin. Kimseyi zorlamam. Sözleşmesinde yazan bir bedel (3.1 milyon Euro) var. Onu getirirse gider. Şu anda hiçbir alacağı yok, hepsi ödendi. Onun için bedelsiz gitme gibi bir durum söz konusu değil.”
 
MELO-İNTER GÖRÜŞMESİ
“Melo'ya karşılık İnter birkaç futbolcu önerdi. Ben de baktım ama önerilenleri düşünmedim. 'Olursa Medel'i istiyorum' dedim. İnter'in önerdiği futbolcular bize uygun değildi.”
 
MELO’NUN ALTERNATİFLERİ
“Melo gelmezse yerine birini bulursak alacağız, bulamazsak elimizde Hamit ve Selçuk gibi oyuncular var. Şimdi tüm dünyada oyuncuları izliyoruz. Bence bizim oyuncularımız aşağıda değiller. "
 
BİLAL VE JEM
“Melo giderse yine o bölgede geçen sezon olduğu gibi Hamit’i kullanacağız. Bilal ve Jem de alternatif olacaklar. Bilal’in kalitesini herkes biliyor. Jem de takım oyuncusu. Fizik olarak zayıf görünür ama kemik gibidir. Doğru pozisyon alır, top kaybı yapmaz. Jem’den ne alacağını bilirsin.”
 
SNEİJDER 
“Sneijder futbolu seviyor. Antrenmanlarda her zaman yüzde 100'ünü veriyor. Böyle futbolcuyla sözleşme uzatılması konusunda hiçbir sakınca görmem. Sneijder her zaman karşılığını veriyor.”
 
YENİ SEZON BEKLENTİSİ
“Takımda özgüven var. En azından bu kez başlangıç daha kolay çünkü birçok şeyi oturttuk. Oyuncular birbirini tanıyor, bizim onlardan ne istediğimizi biz onların ne istediğini biliyoruz. Avantajlı başlayacağız. Elbette kolay olmayacak sezon.”
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ HEDEFİ
“Biz bu sene Avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Önce bir gruplardan çıkalım, önümüzdeki sezonlara hazırlık olsun. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde kupayı alacağız diye bir hedef yok. Birden o kupayı yakalayamazsınız. Adım adım gideceğiz. 3-5 yıl sonra hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.”
 
FENERBAHÇE’NİN TRANSFERLERİ
Fenerbahçe'nin transferleri bizi etkilemiyor. O transferleri yapmak zorundalar. Çünkü 3-4 sezondur her transfer döneminde 1 ya da 2 transfer yaptılar. Onlar artık kadroyu değiştirmek zorundalar. Bütçelerini beklettiler, beklettiler ve şimdi harcıyorlar.”
“Kulübü ve oyuncularımı düşünmek zorundayım. İhtiyacımız olanı alacağız. Eksiklerimiz var. Bunun farkındayız. Biraz daha güçlü olmalıyız. Üç kulvarda yarışacağız. Daha dirençli bir takım olmalıyız. lazım. Fenerbahçe transfer yaptı, biz de yapalım? Yıldız alalım da nereye koyacağız, kimi oynatacaksın? Sahaya 11 kişi çıkıyor... Fernandao'yu aldı, şimdi de Van Persie geldi. İkisini de mi oynatacaklar? O zaman orta sahayı kaybedecekler. Biri oynasa diğeri kenarda bekleyecek.”
 
CAROLE-TELLES
“Carole'yi aldık çünkü Telles piyasası olan bir futbolcu. Her an bir teklif gelebilir. O teklif geldiğinde hazırlıksız yakalanmamalıyız. Carole'yi bulmuşken onu da kadromuza katalım dedik. Oyuncularımıza talipleri olduğu zaman vermemiz lazım. Artık yetiştirip, satacağız. Hep alan olmamalıyız. Porto modeli gibi…”
 
UEFA KUPASI ÖRNEĞİ
“Ben takım olmanın peşindeyim. Yıldız oyuncu tabii ki lazım ama bizde Sneijder, Burak, Selçuk ve Podolski var. Yasin de çok özel bir futbolcu. UEFA şampiyonu olan takımımızda kaç yabancı vardı? Yıldızlarımız kimlerdi? Yıldız demek illa yabancı demek değildir.”
 
İDMAN TEMPOSU
“Oturmuş bir takım var. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. İşte gördünüz kuvvet idmanından sonra nasıl çalıştılar… Lukas Podolski bile başta bocaladı. Çünkü bizim farklı bir anlayışımız var. Tık-tık oynayınca ayak uyduramayan oluyor, mesela Dzemaili… İyi oyuncu ama…”
 
MUSLERA
“Muslera’nın ayrılmasına hazırlıklı değiliz ama hazırlanmaya çalışıyoruz. Şu anda resmi bir teklif yok ama olur da gelirse iyi bir kaleci bulmamız lazım. Şu anda doğrudan oynayabilecek yerli bir kaleci yok.”
 
ARDA 
“Arda Turan ile gururlandık. Bence hak ettiği yerde. Çok çalıştı ve gittiği yerde de tutundu. Hoca onu aldıysa nerede oynayacağını da düşünmüştür. Bir Türk futbolcusunun Barcelona'ya gitmesi büyük iş ama asıl önemli olan oraları hedef koyup emin adımlarla yürümekte. Arda'nın Barcelona'ya transferi, Avrupa'daki kulüplerin gözlerini bize çevirir. 'Türkiye'de başka Ardalar var mı' derler. Oyuncular da artık Arda gibi hedef koyabilir.”
 
SEMİH
“Semih kadar yüreğini koyacak bir yabancı tanıyor musunuz? Çocuğun sakatlanmadık yeri kalmadı ama hala daha canla başla oynuyor. Bu forma aşkı olmazsa oynar mı? Yıldız illa yabancı olmak zorunda değil. Neden kendi yıldızlarımızı görmüyoruz?”
 
İNCİLER
Robben’le ilgili Sneijder benimle konuşmadı. Gelsin ben Robben'e 'Hayır' demem ama bizim ölçülerimize uyacak. Şenol Güneş’in başarılı olacağına inanıyorum.
Yabancı için belirlediğimiz bir sayı yok! 7 yabancı ile de lige başlayabiliriz.
Muslera, Sneijder, Selçuk  ve Burak Avrupa’da her takımda oynar, Yasin de üst düzey takımların o çabuk oyuna uygun.
Çok uzağa gitmeyin! Quaresma, Simao ve Almeida ile Beşiktaş başarılı oldu mu? Yıldız transferi tamam ama şampiyon olmak istiyorsan takım olmak zorundasın.
İkinci kampa en fazla 28 oyuncu ile gideceğiz. Bayramdan sonra aramızdan mecburen ayrılanlar olacak (şu an sayı 33). Sezona da 26 oyuncu ile başlarız.
Emre Can’ın geçen sezon Denizli’de kiralık oynaması iyi oldu. Gençlerden Yavuzhan da sağlam ve istekli, gelişmeye müsait.
Bir kaleci almak zorundayız. Yabancı da olabilir ama ben yerliden yanayım. Çünkü Muslera oynarken yedekte yabancı bekletemiyorsun.
 

Yorum Gönder