FLAŞ HABER

Hamza Hoca'nın Fantazileri

Hamza Hoca'nın Fantazileri

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
15 Eylül 2015, 00:29
 Galatasaray sahasında, Atletico Madrid'e 2-0 yenilerek, Şampiyonlar Ligine kötü başladı.

Mağlubiyetin nedenleri;

- Hamza Hoca, maça mevkilerini devşirme oyunculardan oluşturduğu kadro ile başladı.

-İkinci yarı hatasını anladı ama skor 2-0 olmuştu.

-Galatasaray'lı futbolcular ve özellikle yıldız olarak tabir edilenler, Hamza Hocanın karmaşık oyun anlayışında, sudan çıkmış balık gibiydiler.

-Sahaya yanlış kadro ve hatalı taktikle çıkan Galatasaray'lı oyuncular, topu ne yapacaklarını bilemediler.

- Özellikle geçen sene hocasına afralar,tafralar yapan Emre, 7 .dakikaya kadar üç tane topu kullanamadı ve rakibe verdi.

-Yana, geriye,eveleme, geveleme yaparak, hata yapmaktan korkan acemi futbolcular gibi oynadılar.

- Rakip takım Atletico, topa sahip olunca direkt kaleye üç pasla ve hızlı oynayarak gittiler.Buldukları pozisyonları gol'e çevirdiler.

-Futbol'u basit oynadılar.Çabuk oynadılar.Rakibi kontrol etmek için kompakt oyun düzeninde oynayarak, topa sahip oldular.

-İkinci yarıya, Denayer'i sağ beke, Hakan Baltayı stoper'e, Yasin'i sağ açığa, alarak başlayan Hamza Hoca, koca bir ilk yarıyı nasıl heba ettiğini anlamıştır.

-Mersin İdmanyurdu maçında Denayer'i oynatmayan, Yasini kulübeye hapseden Hamza Hoca, hem Süper Ligde, hemde Şampiyonlar liginde Galatasaray'a puanlar kaybettirdi.

Maçın sonunda Taraftarlar Yönetim istifa diye bağırdı.

Burada hiç suçu olmayan, şişkin kadro ile bozuk Blanço ve UEFA kriterleri ile uğraşan yönetim,eldeki imkanları ile ancak bu kadarını yaptı.

Galatasaray'ın dengesini Melo ve Telles'in son anda  gitmek istemeleri, ekonomik sıkıntı nedeniyle uzun süren pazarlıklardan dolayı geciken son transferler bozdu.

Hamza Hoca, yaptığı taktik ve Kadro hataları ile Başkan ve yönetimi taraftarların ve Medya'nın önüne attı.

Geçen sene takımın başına geldiğinde doğruları yaptı ve üç kupa ile sezonu kapadı.

Bu sene Hamza Hoca farkı yaratayım derken Fantazilere girişince hem kendini, hem yönetimi hem de Galatasaray'ı yaktı.

Bu maçın tek bir faydası var.

Kiralık transfer olmasına rağmen Denayer'in ne kadar iyi bir transfer, Podolski'nin ise hatalı bir transfer olduğu ortaya çıktı.

Podolski'nin yerine bir santrafor alınabilseydi, Burak bu kadar rahat olmaz, rekabet nedeniyle daha iyi olmaya çalışırdı.

Umarım Hamza Hoca elindeki futbolcuları, mevkilerini değiştirmeden, doğru ve dikine oynatarak kayıpları telafi eder.

Bir sitemim de Burak Yılmaz'a.Takıma forvet transfer edilmesi düşünüldüğünde takımı biz şampiyon yaptık demişsin.

Sen, yeteneksizliğin ve bencilliğin nedeniyle hem Hocana, hemde takım arkadaşlarına ve sana inanan yönetime zarar veriyorsun.Keşke seni 10 milyon EUR'ya satmış olsalardı. Galatasaray'ın kaderi ile oynuyorsun.

Geçen sene ve bu seneki bir çok yazılarımda, Hamza Hoca ve yönetimi uyarmıştım.''Futbolculara Dayalı Düzen'' başınıza iş açacak diye.Nitekim açmaya başladı.Taraftarlar sizleri istifaya davet etmeye başladılar.

Muslera dahil, hangi futbolcuya iyi bir rakam teklifi gelirse transferine hemen izin verin.Çünkü artık doyuma ulaşmış, kendilerinin üst düzey olduğuna inanan futbolcu gurubuyla başarı gelmez.Geçen seneki başarılar ile bu takım hedefsiz kalmış.

İktisat'ta bir tabir vardır.Malın değerini buldunmu satacaksın, yoksa elinde patlar.Ben de diyorumki, Gayrimenkulü, evlenecek kızı ve futbolcuyu değerini ve layıkını bulduğunda vereceksin.Yoksa çok ah edersin.

Yorum Gönder