FLAŞ HABER

Galatasaray lige ara vermiş

Galatasaray lige ara vermiş

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
19 Nisan 2015, 12:09
 Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 yenilerek liderliği kaptırdı.

Süper Lig'in bir hafta ertelenmesi Galatasaray'a yaramamış. Ritimlerini kaybetmişler ve yavaşlamışlar.

Maça Ersun Yanal'ın taktik faulleri ve rakibe sert futbol anlayışı ile başlayan Trabzonspor, maçın hakeminin oynatmaya dayalı maç yönetimini, avantaja çevirdi.

Maçın ilerleyen dakikalarında uyanan Hakem, sarı kartını hatırladı ama Galatasaray Hamit'i kaybetti.

Sabri'nin ayağından seken topun Özer'in önüne düşmesiyle Trabzonspor 1-0 öne geçti.

Hamit'in yerine Melo oyuna girer diye beklerken, Hamza Hoca, Emre Çolak'ı oyuna aldı ve Sneijder'i oyun kurucu olarak kullandı.

Galatasaray topu ileriye taşıyamadığından pozisyona girememişti. Sneijder oyun kurunca rakip kalede tehlikeler yarattılar.

Emre'nin şutu direkten dönüp Burak'ın önüne geldi, Burak boş kaleye topu kafa ile atamadı ve direği sıyıran top dışarı çıktı.

İlk yarıda oyuna etkisi olacağına inandığımız Selçuk, özellikle hücuma çıkarken kaptırdığı toplar ile kalesinde tehlikeler yaşanmasına neden oldu.

Zaten Galatasaray'ın yediği gol öncesi Selçuk tarafından kaptırılan top etkili oldu. İkinci gol öncesi Trabzonspor'un atışı kullanmasını önleyemedi ve gelen top gol oldu. Kısaca kaptan Selçuk maçın kaybedilmesinde çok etkili oldu.

Sabri ve Telles iki kanadı hem kullanamadılar, hem de rakiplerini marke etmekte zorlandılar.

Durarak oynayan, en ufak faullerde bile sinen Galatasaraylı futbolculara birileri, bu futbol ile şampiyon olunamayacağını söylesin lütfen.

İkinci yarıya, Yasin - Olcan değişikliği ile başlayan Hamza Hoca, oyuncularına bu maçı almamız gerekli mesajını verdi.

Devre arasında futbolcularına nasıl oynamaları gerektiğini anlatmış ki, sahada ikinci yarı daha canlı bir Galatasaray vardı.

Hamza Hoca'nın yaptığı değişiklikler takıma faydalı oldu. İkinci yarı Galatasaray daha etkili oynamaya başladı.

Nitekim bir topu direkten dönen ve şut isabetleri yerinde olan Emre Çolak'ın muhteşem şutu ile beraberliği yakalayan Galatasaray,

oyunu galibiyete getirecek pozisyonları ararken kalesinde golü buldu ve oyun gereksiz gerginliklere maruz kaldı.

Trabzonspor taraftarları Burak Yılmaz ile uğraşınca Hamza Hoca, Burak- Pandev değişikliğini yaptı. Galatasaray'ın atığı golden sonra Burak Yılmaz'ın yaptığı kol hareketine hakem sarı kartını gösterdi. Böylece Burak Yılmaz kariyerinde eksik bulunan kulübede kart görme muradına erdi:))

Türkiye'de taraftarlar kendilerine para kazandıran ve hizmet etmiş futbolcularına, transferlerinden sonra niye düşman olurlar anlamıyorum.

Trabzonspor her sene Burak Yılmaz'a 3 milyon Euro verebilecek mi?. Sanki kendilerine böyle bir avantaj gelse dururlar.

Zaten değer yargılarımızın, bizleri layık olduğumuz muamelelere maruz bıraktığı ortadadır.

Maçın uzatma dakikalarında özellikle Mehmet Ekici'nin oyunu germesi ile ortalık karıştı. Hakem önüne gelene sarı kartı gösterdi ama elebaşı futbolculara gereken kartları gösteremedi.

Bu haftaya kadar övdüğüm ve geleceği olan Hakem gözüyle baktığım Ali Palabıyık maalesef büyük maç yönetecek seviyede değil.

Galatasaray, Trabzondan sarı kart cezaları ve puan kayıpları ile ağır hasarlı dönüyor.

Yorum Gönder