FLAŞ HABER

FLAŞ! Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe röportajı

02 Ağustos 2015 Pazar 18:03

Fenerbahçe'ye olan sevgim nedeniyle ayrılışımdaki yaklaşımı büyütmedim .

FLAŞ! Emre Belözoğlu'nun  Fenerbahçe röportajı
 Fenerbahçe’ye kendimi çok ait hissettim. Fenerbahçe’de çok güzel günler de çok zor günler de geçirdim. Futbol ailesi içerisinde çok büyük hayal kırıklıkları oldukları için Fenerbahçe’den ayrılış biçimimde büyütülecek bir şey görmedim. Fenerbahçe’ye olan sevgim nedeniyle bu yaklaşımı gözümde hiç büyütmedim. Çünkü benim Fenerbahçe’ye ve Fenerbahçe camiasına gerçekten çok büyük saygım ve sevgim var. Bu camiaya zarar verecek hiçbir davranışta bulunmak istemem. Nasıl olduğundan ziyade Fenerbahçe’den ayrıldığıma üzüldüm.”
“ÇOCUĞUMLA OYNARKEN AÇIKLAMAYI DUYDUM. BEKLEMİYORDUM”
“Ben hayatım boyunca hiçbir hocanın işine karışmadım. Bu takımın kaptanıydım. Kucağımda çocuğumla oynarken sportif direktörün açıklamasını duydum. Bu kararı beklemiyordum. Menajerim başkanla görüşmüştü, onlar bir görüşme mutabıktı ben de onu bekliyordum. “
FENERBAHÇE BANA MADDİ VE MANEVİ NE VERDİYSE KARŞILIĞINIVERDİM
“Ne ben ne menajerim Fenerbahçe ile ne sene ne rakam görüştük. Başkanım menajerimi arayıp diğer ayrılan oyuncularla ilgili açıklamalar yaptık, Emre’yi ayrı tutuyoruz onunla görüşeceğiz diye söylediğini biliyorum. Benle direk görüşmedi, onun için bekledim. Bunun üzerine Fenerbahçe kaptanı olarak başka bir kulüple görüşemezdim. Fenerbahçe’nin almış aldığı karara saygı duyarım. Gönderilişimin sebebinin ne olduğuyla ilgilenmiyorum. Çünkü Fenerbahçe bana maddi manevi ne verdiyse karşılığını verdim. Huzur içinde ayrılıyorum Fenerbahçe’den. ”
AZİZ YILDIRIM FUTBOLCULARINI SEVER VE KORUR
“Aziz Yıldırım iyi bir insandır, ama aynı zamanda zor bir insandır. Futbolcularını sever ve korur. Camiaya hizmet etmiş herkesi korur. En çok ben üzüldüm şampiyonluğun gitmesine, takım içinde kim varsa onlar üzüldü. ”
ARKA 5’Lİ DİYORLAR, ARKADA 4 KİŞİ OTURUYOR
“Ersun Yanal’ın soyunma odasındaki ses kaydının sızdırılmasıyla ilgili arka 5’linin ismi geçiyor şeklindeki soruya Emre Belözoğlu, “Arka 5’li diyorlar, arkada 4 kişi oturuyor zaten, ben arkanın 2 önünde oturuyorum. Arka 5’lide oturmuyorum. Büyük camiada böyle dedikodular olur. Ben hayatım boyunca kulüp içinde yaşadığım bir çok şeyi eşime bile söylemedim. Kulübe sıkıntı yaratacak hiçbir şeyi paylaşmam. “
“AZİZ YILDIRIM’IN OLDUĞU YERDE YÖNETİM DIŞINDA HİÇBİR GÜÇ TEKNİK DİREKTÖRÜ GÖNDEREMEZ”
Ersun Yanal benle özelinde ne yaşadığını kendi söylesin. Ersun Yanal ile birebir yaşadıklarımı paylaşmak istemem. Fenerbahçe’de yönetimin dışında hiçbir güç teknik direktörü gönderemez. Hele Aziz yıldırım’ın olduğu yerde bu hiçbir şekilde mümkün değildir. Oyuncu grubu olarak Ersun Yanal ile ilgili yaşanmışlıklar olabilir iyi veya kötü Ersun Yanal için neler yaptığımı biliyorum. Ersun Yanal’a sorun, onunla ikimiz arasında yaşanan gerçekleri o anlatsın. Ersun Yanal bu konuyla ilgili konuşmuyor belki de kendisi adına doğru politika izliyor olabilir. Bu kendisinin bileceği bir şey.
“FUTBOL OYNAMAK İSTEDİĞİM İÇİN FENERBAHÇE’NİN İDARİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİM”
Fenerbahçe’den ayrılığımı öğrendikten sonra Mahmut Uslu ile görüştüm. Futbol takımıyla  ilgili bir görev verme düşünceleri olduklarını söyledi. Ben de teşekkür ettim. Ben daha futbol oynamak istediğimi söyledim. İleride idarecilik işi yapmak istiyorum, futbola çok şey vermek istiyorum ama oraya geldiğimde sadece futbolcu Emre olarak değil belli eğitimlerini almış donanımlı, kendimi her alanda geliştirerek o göreve gelmek istiyorum. O anlamda eksik olduğumu düşünüyorum. Ama Fenerbahçe yönetimi ileride bu konuma yine beni layık görürse donanımlı gelmek isterim.
“BEN DE NE KADARLI KARİYERİM OLDUĞUNU UNUTUYORUM”
Türkiye’de ne kadar kariyerli bir futbolcu olduğun unutuluyor şeklinde soruya “ben de unutuyorum. Unutmak Allah’ın en büyük nimetidir. Ülkemizde benim özelimde değil değerlerimize sahip çıkmadığımızı kabul edelim. İtalya’da sokaklarda hala çok teveccüh gösteriyorlar. Hala havamız var. Eşimle yeni tanıştığımda onu kandırmak için güzel oluyordu, insanlar beni sokakta tanıyınca hava atıyordum (gülerek). Fatih hoca kadar olamazsa da havamız var.
“FENERBAHÇE KOLAY BİR CAMİA DEĞİL, BAZEN ŞAMPİYONLUK DA İYİ OYNAMAK DA YETMEZ”
Yeni transferlerle ilgili: Nani’yi tanıyorum ama Fenerbahçe’yi daha iyi tanıyorum. Fenerbahçe kolay bir camia değil. Fenerbahçe’de bazen şampiyonluk yetmez bazen iyi oynamak da yetmez. Fenerbahçe başka bir yer. Çok ciddi transferler yapıldı, yeni bir takım kuruldu. Yeni takıma Fenerbahçe’ye seven herkesin sabretmesi gerekir. Shakhtar maçınının ikinci yarısını internetten seyrettim. Gayet yeni bir takım olmasına rağmen beğendim. Tur için en az rakibi kadar şansı var Fenerbahçe’nin. Fenerbahçe kolay bir camia değil.
NANİ VE VAN PERSİE İLE AYNI TAKIMDA OLMAK İSTER MİSİN?
Fenerbahçe’de forma giymek daha özel olurdu, güzel olurdu, kiminle oynadığım değil Fenerbahçe’de kaptanlık yapmak formasını giymek başka güzel bir duygu. Futbol yeteneklerim olarak hangi takım olursa olsun sağlıklı bir şekilde olduğumda en iyi hizmeti vereceğimi düşünüyordum. 35 yaşında olmama rağmen hala bu fikre sahibim. Fenerbahçe’nin içinde olsaydım da aynı geçmişte nasıl hizmet ettiysem aynı şekilde hizmet ederdim.”
“FEDAKARLIK YAPTIĞIM İÇİN SAKATLIK SÜRELERİM ARTTI”
Çok fedakarlık yapıyordum. Normalde 3-4 haftada dönmem gereken maçlarda 2 haftada dönüyordum çabuk oynamak adına çünkü ihtiyaç olduğu için. Kendimi saklayıp oynamayı tercih etseydim sakatlık süreleri kısaya inebilirdi. Fedekarlık yaptığım için sakatlık süreleri arttı. 90 dakika oynamam gerekirken 60’da çıkmak gerekti yeni sakatlıktan dönmüştüm.
“FENERBAHÇE DE DEĞİŞMESİ GEREKİYORDU”
Bekir’in ‘Bu değişim doğruydu yıprandık’ sözünün hatırlatılması üzerine Emre Belözoğlu, Bekir’in sözlerine katıldığım yerler de var. Futbol da değişim olmak zorunda. Fenerbahçe de değişmek zorunda.  Kolay süreçler yaşamadı Fenerbahçe ve değişmesi gerekiyordu. Kolay süreç yaşamadık. Fenerbahçe’ye kendimi çok ait hissettiğim için ayrılık üzücü oldu. Ama hayat güzellikleriyle devam ediyor. Güzel bir kulüpte oynuyorum.
“FENERBAHÇE YOLLARI AYIRMA KARARI ALDI, MUTLAKA BİR SEBEBİ VARDIR”
Fenerbahçe’den ayrılığımda sebepler önemli değil. Hocanın istemediğini duydum, başka şeyler duydum. Ama Fenerbahçe’den ayrıldığım için genel olarak üzgün olduğumu söylemek isterim. Bir karar alınmış bunun mutlaka bir sebebi vardır. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler bir karar alıyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Bana bunun sebebini açıklamak zorunda da değiller. Önemli olan camialardır bizler gelip geçiciyiz. Önemli olan ne kadar iyi hizmet ettiğimizdir. Ben de en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. 
Güne Başakşehir futbolcusu olarak uyanmak nasıl bir duygu?
“Şöhretle yaşayan bir insan değilim, şöhretin benden neler götürdüğünü çok küçük yaşlarda anladım. Sabah kalktığımda yanımda eşim, ailem, çocuklarım ve dostlarım olsun yeterli. Futbolu çok sevdiğim için Türkiye’de de futbolun en üst noktası Fenerbahçe camiasının içinde uyanıp, o camianın iççinde yaşamak tabii ki daha güzel olurdu. Ama Başakşehir’in büyük hedefleri var,  Türkiye’ye rol model alınabilecek bir kulüp. Bana burada ciddi görevler düşüyor. Böyle motive ediyorum. Sabah kalktığımda bankadaki param değil beni motive eden ailem olsun yeter.”
“3 TEMMUZ SÜRECİNDE BAYRAĞI TUTAN 2-3 KİŞİDEN BİRİYDİM, BU GÜN OLSA YİNE TUTARDIM”
Fenerbahçe’de zor bir süreç yaşadı. Türkiye’ye gelirken Galatasaraylı Emre olarak bilinen futbolcuydum tercihimi Fenerbahçe’den yana kullanınca Galatasaray camiasının antipatisini kazandım. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşamış olduğu 2010-11 sezonunundaki şampiyonluk süreci var, bu süreci bir daha yaşasam yine aynısını yapardım. 3 Temmuz sürecini yaşayan ve inanıyorum ki bayrağı elinde tutan 2-3 adamdan biri bendim. Bir daha yaşasak bir daha tutardım. Ekmek yediğim yere hiçbir zaman onu layık görmezdim. Ben önde olmak için değil yapmam gerekenleri yaptığım için bu kadar çok tepki aldım.”
“BEN VE VOLKAN ÜZERİNDEN BİR OLGU OLUŞTURULDU”
“Bilic ile yaşadığım olay var. Geçmişten insanları ön yargıları olduğu için olaylara kimse benim tarafımdan bakmıyor. Türkiye’de özellikle Fenerbahçe üzerinden benim üzerinden Volkan üzerinden bir algı oluşturuldu. Özellikle yayıncı kuruluş yapmaya çalıştı ve bunda başarılı da oldular. Onun sıkıntısını biz Fenerbahçe olarak futbolcu olarak çektik. Bir kere daha gelsem duruşumdan birileri mutlu olacak diye taviz vermezdim.”
“FENERBAHÇE’Yİ TERCİH ETTİM DİYE DOST OLDUK  DÜŞMAN DA KAZANDIK”
“İnsanlar hiçbir zaman vicdan gözüyle bakmıyor. Bir futbolcu Fenerbah

Yorum Gönder