FLAŞ HABER

Fırtına Avni Aker'de coştu!

30 Ocak 2015 Cuma 23:27

Fırtına Avni Aker'de coştu! Trabzonspor sahasında ağırladığı Kayseri Erciyesspor'u Mehmet Ekici ve Cardozo'nun harika golleriyle 2-1 mağlup etti. Trabzonspor, bu galibiyetle 2 haftada hanesine 6 puan yazdırarak 5. sıraya yükseldi ve zirve takibini sürdürdü.

Fırtına Avni Aker'de coştu!
Trabzonspor Süper Lig'in 18.haftasında Kayseri Erciyesspor'u Mehmet Ekici ve Cardozo'nun golleriyle 2-1 mağlup etti. Maçın önemli anları;

KALECİ KURTARDI!

19. dakikada, Musa Nizam'ın soldan ortasında Sefa Yılmaz, topu Mehmet Ekici'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza alanının hemen dışından yerden şutunda kaleci Gökhan Değirmenci, topu iki hamlede kontrol etti.

GOOLL! 22. dakikada, Trabzonspor ilk golünü buldu. Mehmet Ekici'nin yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Gökhan Değirmenci'nin sağ üst köşesinden filelerle buluştu: 1-0 25. dakikada, Drenthe'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta, top az farkla yandan auta çıktı.

SAKATLIK!

29. dakikada, orta alanda Yasin Pehlivan ile ikili mücadelede çarpışan Salih Dursun, göğsüne aldığı darbeyle yerde kaldı. Bordo-mavili futbolcu, ambulansla hastaneye götürülürken yerini Mustafa Akbaş'a bıraktı.

GOL KAÇTI! 30. dakikada, Drenthe'nin ara pasında kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Edinho'nun şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

GOOLL! 45+1. dakikada, bordo-mavililer farkı 2'ye çıkardı. Bosingwa'nın sağdan ortasında, yakın mesafede uygun durumdaki Cardozo, altı pas çizgisi üzerinden kafa vuruşuyla topu kaleci Gökhan Değirmenci'nin sağından ağlara gönderdi: 2-0 Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya temposuz başlayan Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor'un etkili oyunuyla karşılaştı. Özellikle Drenthe'nin maça ağırlığını koyduğu dakikalarda zor anlar yaşayan bordo mavililer Anıl Karaer'in attığı golle kalesinde golü gördü.

GOOLL! 57. dakikada soldan yapılan ortayı iyi takip eden Anıl Karaer, iyi yükselerek topu ağlara gönderdi. (2-1) Sonraki dakikalarda tekrar oyuna hakim olan Trabzonspor Cardozo, Erkan ve Özer'le etkili ataklar geliştirse de golü bulamadı. Son dakikalarda Kayseri Erciyes'in Murat Yıldırım'la yakaladığı fırsattan gol çıkmadı ve bordo mavililer 3 puanın sahibi oldu.

GOL KAÇTI!

90. dakikada Kayseri Erciyesspor'da Murat Yıldırım'ın ceza sahası dışarısından vurduğu şut önce direğe sonra kaleci Hakan Arıkan'a çarptı ve top kornere gitti.

KIRMIZI KART!

Kayseri Erciyesspor'da maçın son dakikalarında yaşanılan ikili mücadele sonrası Portekizli Edinho hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Trabzonspor verilen 3 uzatma dakikasında kalesini gole kaparken maç 2-1 sona erdi. Bordo mavililer 3 puanın sahibi oldu. MAÇIN ADAMI!
Trabzonspor'da maçın adamı bordo mavililerin ikinci golünü atan Oscar Cardozo'ydu. Mehmet Ekici ile birlikte takımını sırtlayan futbolcu attığı ikinci gol ve maçın sonuna kadar hücumdaki etkili oyunuyla takımının 3 puan almasındaki en önemli faktördü. Oscar Cardozo attığı golle birlikte gol krallığı yarışındaki iddiasını da göstermiş oldu.

Oscar Cardozo

Süper Lig puan durumu ve gol krallığı sıralamasına bakmak için tıklayın Trabzonspor - Kayseri Erciyesspor maçından notlar; Trabzonspor 8 eksikle
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Trabzonspor'da, 8 futbolcu takımda yer almadı. Bordo-mavili takımda, Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Yatabare, Medjani, Constant, sakatlıkları olan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak ve Uğur Demirok ile cezalı olan Yusuf Erdoğan forma giyemedi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü maçında sakatlanan ve tedavisi yapılan Mehmet Ekici ise ilk 11'de yer aldı. Teknik direktör Ersun Yanal maç öncesi, bu futbolcunun ayağında hafif ağrı olduğunu ancak forma giymesine engel bir durum bulunmadığını söyledi.

Erkan Zengin ilk kez

Trabzonspor'a devre arasında transfer edilen Erkan Zengin, bordo-mavili takımda ilk kez bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Medicana Sivasspor maçının 65. dakikasında oyuna girerek 2 asist yapan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de forma giyen bordo-mavili takımın yeni transferi, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçıyla ilk kez ligde ilk 11'de forma giydi. Deniz Yılmaz 18'de
Trabzonspor'un ligin ilk haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak sağ ayak bileği fibula kemiğinde kırık tespit edilen forvet oyuncusu Deniz Yılmaz, uzun aradan sonra 18 kişilik kadroda yer aldı. Tekrar Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçıyla sahalara dönen bordo-mavili futbolcu, ligde 16 hafta sonra kadroda yer buldu. Deniz Yılmaz, lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 27 resmi maç sonra kadroya dahil edildi.

22 oyuncunun 4'ü yabancı

Her iki takımın ilk 11'inde 2'şer yabancı oyuncu forma giydi. Trabzonspor'da Bosinngwa ile Oscar Cardozo ilk 11'de oynayan yabancı oyuncular olurken, Kayseri takımında Drenthe ve Edinho ilk 11'de görev yaptı.

Konuk takımda 2 Trabzonlu

Trabzonspor altyapısında yetişen Barış Memiş ve Caner Osmanpaşa, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçı 11'inde sahaya çıktı. Trabzonspor'un hafta içinde Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor'a kiralık verdiği Serdar Gürler de 18 kişilik kadroda yer aldı. Tribünlerde boşluklar
Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde 7-8 bin dolayında taraftar yer aldı. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamalardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun verdiği 45 günlük hak mahrumiyeti cezası nedeniyle maçı statta izleyemedi.

Yorum Gönder