FLAŞ HABER

Final için nefesler tutuldu!

26 Mayıs 2016 Perşembe 20:22

İki takımın ilk 11'leri belli oldu. Fenerbahçe Galatasaray maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? İşte ilk 11'ler Fenerbahçe Galatasaray maçı ile Ziraat Türkiye Kupası'nda derbi mücadelesi final karşılaşmasında sahne alacak.

Final için nefesler tutuldu!
Karşılaşma öncesinde tarihe damga vuran istatistikleri derledik.. İki takımda Türkiye Kupası'nı kazanıp sezonu bir kupa ile tamamlamak istiyor. Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesi yayın bilgileri merakla bekleniyordu. Peki Fenerbahçe Galatasaray maçı bu akşam saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?

Fenerbahçe Galatasaray maçı bu akşam nefes kesecek bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında son haftalarda devre dışı kalmış, Galatasaray ise Avrupa Kupaları'na gitmek için üst sıralarda yer alamamıştı. Galatasaray Fenerbahçe maçı için spor severler karşılaşmanın saatini ve yayınlanacağı kanalı merak ediyorlardı. Canlı yayın bilgileri açıklandı. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı bu akşam hangi kanalda yayınlanacak, saat kaçta başlayacak?

İŞTE İLK 11'LER!

Galatasaray: Nando, Semih, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski
Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Nani, Volkan Şen, Van Persie

FENERBAHÇE'DE GALATASARAY DERBİSİ ÖNCESİ GÖKHAN GÖNÜL ŞOKU!


İnternet ortamında hızla yayılan iddiaya göre Gökhan Gönül, teknik direktör Vitor Pereira'ya, milli takımdan yorgun döndüğünü, bu nedenle Galatasaray maçında ilk 11'de oynamak istemediğini bildirdi. Pereira da bunun üzerine kendisini ilk 11'den çıkardı. Ancak, işin aslının çok başka olduğu ortaya çıktı. Gökhan Gönül hazır, oynama konusunda hiçbir engeli yok. İlk 11'e alınmaması tamamıyla Pereira'nın kararı.

Öğleden sonra Gökhan'la özel bir görüşme yapan Portekizli çalıştırıcı, "Bu sezon kupa maçlarında hep Şener'i oynattım, bu yüzden seni finalde yedek oturtacağım" dedi. Tecrübeli oyuncu da bu kararı saygıyla karşıladı.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Antalya Stadyumu'nda saat 21.15'te başlayacak Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında hakem Mete Kalkavan düdük çalacak. Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak. Karşılaşma, Ziraat Türkiye Kupası'nın yayıncı kuruluşu ATV'den naklen ekrana gelecek.

GALATASARAY, FENERBAHÇE'YE HİÇ KAYBETMEDİ

Galatasaray ile Fenerbahçe bugüne kadar kupa finalinde dört kez karşı karşıya geldi ve hepsinden de Galatasaray üstün ayrıldı. Sarı kırmızılıların 12 golüne, Fenerbahçe, 4 golle karşılık verebildi. Galatasaray, 21 kez final oynayıp 16 kez kazandığı Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadıkları 11 maçtan 8 galibiyet, 3 beraberlikle ayrılarak finale geldi. Galatasaray, kupada attığı 24 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.
Fenerbahçe ise bugüne kadar çıktığı 14 finalde 6 kupa kaldırdı. Sarı lacivertli ekip, kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 27 gol atıp 8 gol yedi.

GALATASARAY FENERBAHÇE MÜCADELESİ İÇİN BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bu akşam oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçı için Antalya Arena'da polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmada bin 500 polis ve 700 özel güvenlik personeli olmak üzere toplam 2 bin 200 güvenlik görevlisinin emniyeti sağlayacağı bildirildi. Antalya Arena Stadyumu’nda bu akşam saat 21.15’te, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak final karşılaşması öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.
33 bin seyirci kapasiteli Antalya Arena Stadyumu çevresinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, stat çevresindeki ana ve ara yollar güvenlik bariyerleriyle kapatıldı. Polis stat çevresindeki yolları araç girişine kapattı ve park halindeki araçlar kaldırıldı. Stat içinde Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları kendilerine ayrılan bölümlere pankartlarını astı. Kupa seremonisinin yapılacağı platform da hazırlanırken, polis ise stat içindeki güvenlik önlemlerine devam etti.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE TARAFTARI İÇİN GÜZERGAHLAR

Fenerbahçe taraftarı, Antalya Arena Stadyumu'na güney tarafı (Sakıp Sabancı Bulvarı- Atatürk Kültür Merkezi-Cam Piramit) oluşturulacak dış bariyerlerde bulunan arama noktalarında gerekli arama ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra stadyuma alınacak. Galatasaray taraftarı ise stadyumun kuzey kısmı (Meltem Mahallesi) tarafından aynı önlemler alındıktan sonra stadyuma alınacak.Saat 21.15’te başlayacak karşılaşma için taraftarlar saat 18.00’den itibaren stada alınması bekleniyor.

TÜRKİYE KUPASI'NDA GALATASARAY-FENERBAHÇE MAÇLARI

54. Türkiye Kupası'nın finalistleri Galatasaray ile Fenerbahçe bugüne kadar kupa finalinde dört kez karşı karşıya geldi ve hepsinden de Galatasaray üstün ayrıldı. Üçü çift, biri ise tek maç üzerinden oynanan finallerde yedi maça çıkan iki takımın mücadelesinde Galatasaray'ın beş galibiyeti bulunuyor. İki maç beraberlikle biterken Fenerbahçe hiç galip gelemedi. Sarı kırmızılıların 12 golüne, sarı lacivertliler 4 golle karşılık verebildi. Türkiye Futbol Federasyonu Basın Departmanı'nın Ziraat Türkiye Kupası Finali için hazırladığı maç kitabında yer alan bilgilere göre, Ziraat Türkiye Kupası'nın iki finalisti, kupanın 54 yıllık geçmişinde dört kez finalde karşı karşıya geldi. Bu finallerin tümünden de Galatasaray üstün ayrıldı. Sarı kırmızılılar, finallerde oynanan yedi maçta 5 galibiyet aldı. İki maç berabere biterken, Fenerbahçe kupa finallerinde Galatasaray önünde hiç galibiyet göremedi. Bu yedi maçta Galatasaray, Fenerbahçe ağlarına 12 gol gönderirken, sarı lacivertliler ezeli rakiplerinin kalesine 4 gol atabildi.

İki takım arasındaki ilk final, aynı zamanda kupanın da ilk finaliydi. Türkiye Kupası'nın düzenlenmeye başlandığı 1962-63 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe finale yükselmişti. Yarı finalde Galatasaray, Adana Demirspor'u; Fenerbahçe de Gençlerbirliği'ni eleyerek finalist olmuştu. İki takım arasındaki her iki maç da bugünkü Vodafone Arena'nın yerinde yer alan ve o günkü adıyla Mithatpaşa olarak anılan tarihi statta oynandı. 29 Haziran'daki ilk maçın ev sahibi Fenerbahçe, hakemi ise Avusturyalı Paul Schiller'di.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Miroslav Kokotoviç'in ilk 11'inde ise Hazım Cantez, Basri Dirimlili, Özcan Köksoy, Avni Kalkavan, Şeref Has, Osman Göktan, Tuncay Becedek, Selim Soydan, Mustafa Güven, Özer Kanra, Asım Ferhatoviç vardı. Diğer finalist ve konuk takım Galatasaray'ın Teknik Direktörü Gündüz Kılıç'ın ilk 11'i ise Turgay Şeren, Candemir Berkman, Talat Özkarslı, Bahri Altıntabak, Suat Mamat, Mustafa Yürür, Ahmet Berman, Metin Oktay, Kadri Aytaç, Tarık Kutver ve Uğur Köken'den oluşuyordu. Galatasaray ilk yarıyı 40. dakikada Uğur Köken'in golüyle 1-0 önde tamamlamış, 50. dakikada da Tarık Kutver'le 2-0 öne geçmişti. 60. dakikada Selim Soydan'la farkı bire indiren Fenerbahçe golü ise skoru 2-1 olarak tayin ediyor ve rövanş için sarı lacivertlilere bir umut ışığı yakıyordu.

Fakat Galatasaray, bir gün sonra Avusturyalı hakem Josef Alfred Stoll'un idare ettiği rövanşı da aynı skorla kazanacak ve ilk Türkiye Kupası'nın sahibi olacaktı. Galatasaray rövanşta Turgay Şeren, Ahmet Karlıklı, Candemir Berkman, Talat Özkarslı, Mustafa Yürür, Suat Mamat, Bahri Altıntabak, İbrahim Ünal, Metin Oktay, Uğur Köken, Kadri Aytaç ilk 11'ini tercih etmiş, Fenerbahçe ise Ali Filibeli, Özcan Köksoy, Avni Kalkavan, Tuncay Becedek, Şeref Has, Selim Soydan, Osman Göktan, Asım Ferhatoviç, Özer Kanra, Mustafa Güven ve Lefter Küçükandonyadis'ten oluşan bir kadroyla mücadeleyi seçmişti. Fenerbahçe ilk maçta yer almayan büyük yıldızı Lefter Küçükandonyadis'in 44. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçerek kupanın bir kulpuna yapışacak, ancak Galatasaray 51. dakikada Bahri Altıntabak ve 71. dakikada da Mustafa Yürür'ün attığı gollerle yine 2-1 kazandı ve ilk kupanın da sahibi oldu.

Galatasaray ertesi sezon Altay'la giriştiği final mücadelesini da kazanarak kupayı müzesine taşıdıktan sonra 1964-65'teki üçüncü kupa finalinde de Fenerbahçe'yi karşısında buldu. Galatasaray, Ankara Demirspor'u, Fenerbahçe de İstanbulspor'u zorlu mücadeleler vererek elemiş ve kupada finale yükselmişti. Final maçı yine Mithatpaşa'da oynandı. Kazanan takım kupanın da sahibi olacaktı. Gündüz Kılıç'ın Galatasaray'ı Bülent Gürbüz, Doğan Sel, Naci Erdem, Turan Doğangün, Mustafa Yürür, Bahri Altıntabak, İsmet Yurtsü, Yılmaz Gökdel, Ayhan Elmastaşoğlu, Tarık Kutver, Metin Oktay kadrosuyla sahadaydı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İngiliz Oscar Hold ise ilk 11'ini ise Hazım Cantez, Hüseyin Yazıcı, İsmail Alemdaroğlu, Şükrü Birant, İsmail Kurt, Ziya Şengül, Ali İhsan Okçuoğlu, Şeref Has, Osman Göktan, Aydın Yelken ve Özer Kanra'dan oluşturmuştu. İtalyan hakem Gaston Rowersi'nin idare ettiği müsabaka golsüz sona erince, kupanın sahibini belirlemek işi ikinci maça kaldı.

O maç ise yine Mithatpaşa Stadı'nda, bu kez yerli bir hakemin, Nejat Şener'in yönetiminde oynandı. Galatasaray'ın Bülent Gürbüz, Naci Erdem, Ergün Acuner, Doğan Sel, Mustafa Yürür, Ahmet Tuna Kozan, İsmet Yurtsü, Bahri Altıntabak, Metin Oktay, Yılmaz Gökdel ve Ayhan Elmastaşoğlu'ndan oluşan kadrosuna karşılık Fenerbahçe de Hazım Cantez, Özcan Köksoy, Hüseyin Yazıcı, Şükrü Birant, Ercan Aktuna, Ziya Şengül, Osman Göktan, Yaşar Mumcuoğlu, Birol Pekel, Şenol Birol ve Aydın Yelken on biriyle mücadele etmişti. Maçta tek gol atılacak, Kral Metin Oktay 33. dakikada penaltıdan Fenerbahçe ağlarını havalandırarak kupayı üçüncü kez Galatasaray'ın kazanmasını sağlayacaktı.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder