FLAŞ HABER

Fenerbahçe'ye baş aktör...

15 Ağustos 2015 Cumartesi 10:48

Fenerbahçe sahadaki duruşu her maçı kazanmaya daha yakın bir görüntüde... Fakat hala daha takım olma yolunda eksiklikler var...

Fenerbahçe'ye baş aktör...
 Fenerbahçe istekli arzulu ve tempolu başladı... İlk 10 dakika rakip yarı alandaydı, Fernandao iki net pozisyon buldu, baskı pres yönüyle de iyiydi Fenerbahçe ilk yarı boyunca... Ama ilk gol Sow'la 45+ da geldi... Ardından Fernandao ile ikinci gol... 45'dakikada atılamayan gollerin uzatmada gelmesi ilginçti.
Fenerbahçe sahadaki duruşu her maçı kazanmaya daha yakın bir görüntüde... Fakat hala daha takım olma yolunda eksiklikler var... Fenerbahçe de iki önemli isim Gökhan ve Caner'in yokluğu tabi ki önemli eksiklik "ama" takımda bir başka eksiklik var ki; saha içi lideri yok, oyunu yönetip yönlendirebilecek biri gerekli... Özellikle top rakipten kazanılınca topu ve oyunu yönetecek baş aktör lazım Fenerbahçe'ye.

İçte bunun sancını yaşadı Kadıköy'de... İlk 45'de istek, arzu, hırs, tempo, pres, baskı her şey olmasına rağmen, hatta iki gol bulmasına rağmen Kanarya'nın gerçek görüntüsü yoktu sahada... Gol atmaktan fazla kalesini korumayı düşünen Eskişehir ilk gollük pozisyonunu dakika 21'de buldu, ilk yarıdaki bir başka net pozisyonu da 31'de sağ çaprazdan Onur'un şutuydu.

Fenerbahçe ikinci yarıya da hırslı ve hızlı başladı... Dakika 54 ve 55'de Sow , 57'de Ba gole yaklaştı ama sonuçlandıramadılar... Causic'in kırmızı kart görmesiyle rakibin sayıca azaldığı an Fenerbahçe'nin rakip yarı alana yerleşip iyi pozisyonlar üretmeye başladığında Viktor Pereira çıktı sahneye. 

Dakika 62'de Vitor Pereira Atromitos maçını düşünerek olsa gerek; oyuna tempo kazandıran Meierels ile Fernandao'yu kenara alıp Mehmet Topal ile Van Persie'yı oyuna dahil etti... Van Persie'nin sahada olması tribünlerin keyfini daha da arttırdı, ama golün keyfi yaşanmadı.

Causic'in dakika 58'de iki sarıdan kırmız görerek oyun dışı kalmasıyla sayıca eksilen Eskişehirspor son on dakika gardı düştü, Fenerbahçe bunu "da" değerlendiremedi... 80'de Mehmet Topal topu boş kaleye gönderemezken, bir dakika sonra üst üste iki pozisyonu yakalayan Van Persie'de golü bulamadı.

Ve Fenerbahçe'de gol kaçırma yarışı 86 ve 90'da çok net iki pozisyonu harcayan Sow'la devam etti, dolayısıyla tabela da değişmedi... Kadıköy'de yıldız yağmuru vardı, o yıldızların gol yağmuru da olmalıydı ama olmadı... Fenerbahçe Kadıköy'de 3 puanı almanın yanında, ilk ciddi maçta eksiklerini de gördü... Sonuç olarak... Fenerbahçe sonraki haftalarda mutlaka daha çok daha iyi takım görüntüsü verecek, gol pozisyonlarını daha iyi değerlendirecek ve taraftarına hem coşkulu hem de mutlu bir sezon yaşatacak. 
Muzaffer Kartal yazısı.

Yorum Gönder