FLAŞ HABER

Fenerbahçe'nin milli gururu

29 Ağustos 2015 Cumartesi 16:52

Fenerbahçe'nin milli gururu.. Sarı-lacivertliler, son açıklanan aday kadrolara göre futbolda Türk Milli Takımlarına 10 oyuncuyla en fazla futbolcu gönderen kulüp oldu. Fenerbahçe'yi 7 futbolcuyla Bursaspor, 6'şar oyuncuyla Galatasaray ve Beşiktaş izlerken, Trabzonspor ay-yıldızlı futbol takımlarına 5 sporcu verdi.

Fenerbahçe'nin milli gururu
Fenerbahçe, son açıklanan aday kadrolara göre futbolda  Türk Milli Takımlarına 10 oyuncuyla en fazla futbolcu gönderen kulüp oldu.
 
Sarı-lacivertliler, A, A2, Ümit ve 19 Yaş Altı Milli Takımlarının son  açıklanan kadrolarına göre ay-yıldızlı ekiplere en fazla oyuncu gönderen kulüp  olmayı başardı.
 
Fenerbahçe'yi 7 futbolcuyla Bursaspor, 6'şar oyuncuyla Galatasaray ve  Beşiktaş izlerken, Trabzonspor ay-yıldızlı futbol takımlarına 5 sporcu verdi. Türkiye'den 28 takımdan 75 futbolcu, Avrupa'dan ise 9 ekipten 10  oyuncu Türk Milli Takımlarına davet edildi.
 
Sarı-lacivertli takımda forma giyen Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Volkan Şen, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan Tufan, A Milli Takım'a,  Hakan Çinemre ise Ümit Milli Takım'a çağrıldı. Fenerbahçe'nin altyapılarında  forma giyen Savaş Polat, Ahmethan Köse ise 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda görevlendirildi.
 
Bursaspor A millilere Mert Günok, Serdar Aziz ve Emre Taşdemir'i  verirken, Ümit Milli Takım'a ise Okan Koçuk'u gönderdi. Yeşil-beyazlıların genç  futbolcuları Ertuğrul Ersoy, Emirhan Aydoğan ve Mert Örnek ise 19 Yaş Altı Milli  Takımı için ter dökecek.
 
Galatasaray ve Beşiktaş'tan 6'şar futbolcu
 
Galatasaray ve Beşiktaş, dün açıklanan Türk Milli Takımlarına 6'şar  futbolcu gönderdi. Sarı-kırmızılıların alt yaş kategorilerine hiçbir oyuncusu  çağrılmazken, Hakan Kadir Balta, Semih Kaya, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Umut  Bulut ve Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a davet edildi.
 
Beşiktaş'tan A Milli Futbol Takımı'na Ersan Adem Gülüm, Gökhan Töre,  Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan çağrıldı. Siyah-beyazlılarda Spor Toto Süper  Lig'de ilk 3 haftada takımına 4 gol kazandıran Cenk Tosun ise A2 Milli Takımı'nın  kadrosunda yer aldı. Beşiktaş'ın genç futbolcusu Muhammed Enes Durmuş da 19 Yaş  Altı Milli Takımı'nın formasını giyecek.
 
Trabzonspor ise Onur Recep Kıvrak, Yusuf Erdoğan ve Mehmet Ekici'yi A  Milli Takım'a, Okay Yokuşlu'yu Ümit Milli Takım'a, Salih Dursun'u ise A2 Milli  Takımı'na yolladı.
 
Bu arada, Altınordu alt yaş kategorilerine 5 futbolcu verirken,  Gençlerbirliği, Torku Konyaspor, Antalyaspor, Eskişehirspor, Kayserispor üçer, Medipol Başakşehir, Medicana Sivasspor, Gaziantepspor ve Adanaspor ikişer,  Giresunspor, Alanyaspor, Göztepe, Boluspor, Kayseri Erciyesspor, Hacettepe,  Pendikspor, Sakaryaspor, Turgutluspor, Yeşil Bursa, Çaykur Rizespor, Osmanlıspor  ve Samsunspor ise birer futbolcusunu Türk Milli Takımlarına gönderdi.
 
Avrupa'dan 10 futbolcu
 
Avrupa'nın çeşitli takımlarında forma giyen 10 futbolcu Türk Milli  Takımlarının son aday kadrolarına dahil edildi. A Milli Takım'a Barcelona'dan Arda Turan, Hannover 96'dan Mevlüt  Erdinç, Bayer Leverkusen'den Hakan Çalhanoğlu çağrıldı.
 
Schalke 04'ten Kaan Ayhan, Roma'dan Salih Uçan, Hannover 96'dan Kenan  Karaman, Feyenoord'dan Bilal Başacıkoğlu, Genk'ten Enes Ünal olmak üzere 5  futbolcu Ümit Milli Takımı'na davet edildi.
 
19 Yaş Altı Milli Takımı'da ise Danimarka'nın Odense takımından Hasan  Kuruçay ile Avusturya'nın Rapid Wien ekibinden Abdullah Balıkçı yer aldı.

Yorum Gönder