FLAŞ HABER

Fenerbahçe asla şampiyon olamaz!

17 Mart 2015 Salı 12:43

Bu istatistiklerle Fenerbahçe asla şampiyon olamaz! Gençlerbirliği deplasmanında 2-1 kaybeden Fenerbahçe'de, ortaya çıkan istatistikler İsmail Kartal ve ekibini bir hayli endişelendirdi.

Fenerbahçe asla şampiyon olamaz!
Fenerbahçe Pazar akşamı Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilirken, teknik direktör İsmail Kartal, Ersun Yanal döneminden kalma maçın devre arasındaki ve sonundaki pozisyon izleme geleneğini geri getirdi. Kartal özellikle ilk yarıda yenilen golü futbolcularına izletirken, maçı neden kaybettiklerini bu golün çok iyi anlattığını açıkladı. Ramazan aut atışını kullandığı anda Gençlerbirliği'nin golünü atan Petrovic'in, koşuya başladığını oyuncularına gösteren Kartal, Ankara ekibinin ön liberosunun o pozisyonda Diego, Sow ve Emenike'nin önünde olduğunu görüntüleri kalemle işaretleyerek gösterdi.

Kartal, Diego'ya kendisini neden oyundan aldığını anlatırken, Petrovic'le koşması gereken oyuncunun kendisi olduğunu belirtti. Kartal, El Kebir'in sağ kanatta 10 saniyeden fazla topla oynadığını oyuncularına gösterip, 6 Gençlerbirliği oyuncusunun o anda ileri çıktığını, kendi takımından geri gelen oyuncu sayısının da aynı olduğunu yine işaretlerle gösterdi.

"Şampiyon olmak istiyorsak, bu golleri yememeliyiz" diyen Kartal'ın bahsettiği pozisyonda Gençlerbirliği'nin 18.76 saniye ve 4 pasta Fenerbahçe kalesine gittiği hesaplandı.

İSTATİSTİKLER DE YANILDI


Pazar akşamı attığı 19 şutun sadece 8'i kaleyi bulan Fenerbahçe 1 gol bulurken, sarı-lacivertlilerin son 4 maçta 75 şut attığı ve sadece 4 gol bulabildiği hesaplandı. Futbolun genel istatistiklerine göre bir takım 9 ataktan birisinde gol bulurken Fenerbahçe'nin 19 şuttan sadece bir gol çıkarabilmesi, futbolun temel prensibine de aykırı bulundu. Bu sezon ilk golü yediği 8 maçtan sadece 1'sinden galibiyet çıkarabilen Fenerbahçe, Pazar akşamı ayrıca 27 orta 7, 460 pasta ise 359 isabet yakalayabildi.

GOLCÜLERİN KIŞ UYKUSU HENÜZ BİTMEDİ

Fenerbahçe'nin forvetlerinin kış uykusu henüz sonlanmadı. Sarı-lacivertliler son bir ayda oynadıkları 4 maçta 4 gol bulurken forvet oyuncuları Kuyt, Webo ve Emenike bu dönemde gol atamadı. Emenike en son 14 Şubat'ta gol atarken, Sow da bir aydır suskun. Webo ise en son 30 Kasım'da gol atabildi. Fenerbahçe'nin son bir aydaki 4 golünü atan isimlerse; Kuyt, Egemen, Mehmet Topal ve Meireles.
(Fotospor)

Yorum Gönder