FLAŞ HABER

F.Bahçe'nin kaderi burada çizilecek!

06 Kasım 2015 Cuma 13:52

F.Bahçe'nin kaderi burada çizilecek! Fenerbahçe'nin kaderi Avrupa'nın en orjinal statlarından olan Aker Stadı'nda oynanacak maçla şekillenecek...

F.Bahçe'nin kaderi burada çizilecek!
Fenerbahçe Ajax ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak gruptan çıkmayı zora soktu. Ancak gecenin diğer maçından gelen sonuç ise sarı-lacivertlilerin umudunu artırdı. Molde deplasmanda Celtic'i 2-1 mağlup edince Fenerbahçe'nin ikincilik ümidi yükseldi.

Böylece Fenerbahçe sıradaki maçta, puanını 10 yaparak gruptan çıkmayı garantileyen Molde'nin karşısına çıkacak. 26 Kasım'daki karşılaşma düğüm maçı olacak. Rakibinin durumunu garantilemesinin avantajını kullanacak olan sarı-lacivertliler, Norveç'teki maça son haftayı beklemeden turlamak için çıkacak.

Aker Stadı'nda bu sezon Molde'nin bileği, Avrupa arenasında şu ana kadar bükülmedi. Sezona Şampiyonlar Ligi'nde başlayan mavi-beyazlılar Ermeni ekibi Pyunik'i 2. ön eleme turunda geçerken, 3. ön eleme turunda ise Dinamo Zagreb'e elendi. Ancak Norveç ekibi Zagreb'e iki maçta da yenilmeden elendi, sahasındaki maç 3-3 sona erdi.

Avrupa Ligi'nde ise Ajax ile Aker Stadı'nda 1-1 berabere kalan Molde, İskoç ekibi Celtic'i ise 3-1 mağlup etti. Bu sezon bu stattaki dört Avrupa maçının hiç birisinde kaybetmeyen Molde ligde burada oynadığı son 6 maçta hiç yenilgi yüzü görmedi.

Suni çimde oynanacak

Norveç'e has bir coğrafi şekil olan fiyordların kenarında denize nazır bir konumda olan Aker Stadı, Avrupa'daki en orjinal stadyumlardan bir tanesi olarak nitelendiriliyor.

Maçın oynanacağı tarihte soğuk bir havanın hakim olması beklenen Molde'nin stadında yapay çim bulunuyor. Olumsuz hava koşullarında zeminin sık sık bozulması nedeniyle geçen yıl suni çime geçilmesiyle bu handikap ortadan kaldırıldı.
 
Fener kazanır, Celtic berabere kalırsa...
Fenerbahçe kazanır, diğer maçta da Ajax ile Celtic berabere kalırsa Sarı Kanarya Celtic ile oynayacağı son hafta maçını beklemeden grubu ikinci sırada bitirmeyi garantilemiş olacak. Fenerbahçe'nin kader sınavı Molde kentindeki 12 bin kişi kapasiteli Aker Stadı'nda oynanacak.

(Skorer)

Yorum Gönder