FLAŞ HABER

F.Bahçe, deplasmanda galip

29 Ekim 2015 Perşembe 21:22

Fenerbahçe Osmanlıspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti.. Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Fenerbahçe rakibi 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin golünü 52. dakikada Alper Potuk kaydetti.

F.Bahçe, deplasmanda galip
Osmanlı Stadı'nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı mücadele Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Konuk ekibe 3 puanı getiren gol 52. dakikada Alper Potuk'tan geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 21'e yükseltti. Osmanlıspor ise 11 puanda kaldı. Süper Lig'in 11. haftasında Osmanlıspor deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise Konyaspor'u konuk edecek.

Hasan Ali fotma giydi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligde geçen hafta oynadıkları Galatasaray derbisinin kadrosunda ise 3 değişiklik yaptı. UEFA Avrupa Kupası'nda Ajax'a, ligde de Galatasaray'a karşı Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü oluşturan futbolculardan Caner Erkin ve Ba, başkent deplasmanında görev alamadı.

Pereira, 1-1 biten Galatasaray maçında sakatlanan iki futbolcudan Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ı sol bekte görevlendirdi. Sezon başında şans bulan ancak Ajax ve Galatasaray maçlarında formayı Caner Erkin'e kaptıran Hasan Ali Kaldırım, ilk 11'e döndü.

Portekizli teknik adam, Senegalli stoper Ba'nın yokluğunda da Danimarkalı Simon Kjaer'in yanında Bruno Alves'i oynattı. Sakatlığı nedeniyle ligde Kayserispor ve Galatasaray karşılaşmalarını kaçıran Alves, iki haftalık aranın ardından formasına kavuştu.

Alper 3. hafta sonra
İlk kez formasından uzak kalan Portekizli yıldız futbolcu Nani'nin yokluğunda, sol kanatta Alper Potuk forma giydi. Alper, ligde Akhisar Belediyespor ile 7. haftada oynanan maçın ardından bu sezon ikinci kez sahaya ilk 11'de çıktı.

Başkentte Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma hattını Gökhan Gönül, Kjaer, Alves ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Sarı-lacivertli takımın orta sahasında Josef de Souza, Mehmet Topal, Lazar Markovic, Alper Potuk ve Diego görev yaptı. Forvet hattında ise Ajax ve derbi maçta olduğu gibi Hollandalı golcü futbolcu van Persie yer aldı.

Persie gole çok yaklaştı

Maça topu kontrol ederek başlayan Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını 5. dakikada geliştirdi. Robin Van Persie'nin ara pası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şut kaleci Artur Moraes'in ayaklarından döndü.

Penaltı tartışması

Maçın 35. dakikasında Osmanlı Stadı'nda çok ilginç bir an yaşandı. Diego'nun kullandığı serbest vuruşta Fernandao yükselerek kafayı vurdu. uğur Demirok'a çarpan top kaleciyi yanıttı ancak Arthur toparlanıp topu çeldi. Pozisyondan dakikalar sonra gösterilen tekrarında Fernandao'nun kafa vuruşunun Uğur Demirok'un koluna çarparak yön değiştirdiği görüldü. Bu pozisyona penaltı itirazı eden Fenerbahçeli futbolcu çıkmadı. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe 52. dakikada Alper Potuk'un golüyle 1-0 üstünlüğü yakaladı. Fernandao'nun yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda buluşan Alper Potuk, topu sağına çektikten sonra şutunu çekti. Uzak direğe falsolu giden top ağlarla buluştu. Alper'in bu golüne sosyal medyada 'Henry golü' benzetmeleri yapıldı.

Artur kalesinde devleşti
Fenerbahçe 75. dakikada gole yaklaştı. Hasan Ali'nin sol kanattan kullandığı kornerde penaltı noktasına yakın bir noktada iyi yükselen Josef De Souza'nın kafa vuruşu Mehmet Umut Nayir'in kafasından sekip kaleye yöneldi. Artur Moraes son anda topu kornere çelmeyi başardı.

Mücadelede son bölüme 1-0 geride giren Osmanlıspor, Fenerbahçe kalesine gol için baskı kurdu. Volkan'ın koruduğu kalede tehlikeli bir pozisyon bulamayan ev sahibi topa sahip olup rakibini bunalttı. Osmanlıspor gol atamayınca maç Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçtan dakikalar


5. dakikada Van Persie'nin pasıyla ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Alper Potuk'un vuruşunda, kaleci Artur topu çelmeyi başardı.

21. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza alanına giren Alper Potuk'un sert şutunda, top üstten auta gitti.

25. dakikada orta sahadan aldığı uzun pasla buluşan Umar topu biraz sürdükten sonra önündeki defans oyuncusunu geçerek vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Volkan Demirel, son anda meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 

35. dakikada Diego'nun kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda, kaleci Artur topu çelmeyi başardı.

37. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ taraftan arka direğe yaptığı ortada gerilerden gelen Fernandao'nun kafa vuruşunda, top dışarı çıktı.

45+2. dakikada Diego'nun kafa pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Van Persie'nin sert şutunda, top üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi.

52. dakikada Fernandao'nun pasıyla sağ tarafta topla buluşan Alper Potuk önündeki rakibini geçerek, plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

59. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ön direğe yaptığı ortada Van Persie topa dokundu ancak kaleci Artur, meşin yuvarlığı kontrol etmeyi başardı.

63. dakikada De Souza'nın yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta, yerden seken topu kaleci Artur tokatlayarak uzaklaştırdı.

77. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol taraftan kullandığı köşe atışında De Souza'nın kafa vuruşunda, kaleci Artur son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90+1. dakikada Diego'nun pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Fernandao'nun şutunda, meşin yuvarlak kornere çıktı.

Fenerbahçe karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Stat: Osmanlı

Hakemler:
Hüseyin Göçek, Ekrem Kan, Orkun Aktaş

Osmanlıspor: Artur, Hakan Aslantaş (Dk. 56 Vrsajevic), Szukala, Uğur Demirok, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 76 Serdar Deliktaş), Musa Çağıran, Torje, Ndiaye, Erdal Kılıçaslan (Dk. 68 Umut Nayir), Umar

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic (Dk. 29 Fernandao), Diego, Alper Potuk (Dk. 88 Mehmet Topuz), Van Persie (Dk. 72 Meireles)

Gol: Dk. 52 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 8 Hakan Aslantaş, Dk. 45+3 Musa Çağıran, Dk. 46 Ndiaye, Dk. 73 Uğur Demirok (Osmanlıspor), Dk. 89 Alves (Fenerbahçe)

Yorum Gönder