FLAŞ HABER

Eski Salih Geri Geliyor!

27 Ekim 2013 Pazar 13:30

Ga­zi­an­tep ma­çı­nın son 9 da­ki­ka­sın­da giren genç oyuncu, 9 pa­sın 9’un­da isa­bet sağladı. Eme­ni­ke’ye 3. go­lün asis­ti­ni yaptı. Es­ki gün­le­ri­nin sin­ya­li­ni ver­di...

Eski Salih Geri Geliyor!
Fenerbahçe’de geçen sezon Buca’dan 1 milyon 400 bin euro ve Okan Alkan karşılığında alınan ve performansıyla taraftarın sevgilisi olan Salih Uçan yeni sezondaki performansıyla Sarı-Lacivertli tribünleri fazlasıyla üzdü. İlk 8 haftada beklenileni veremeyen genç oyuncu, Gaziantep maçının son 9 dakikasında yaptıklarıyla yüreklere su serpti.

Sarı-Lacivertli takıma geçen sezon katılan ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın gözdelerinden olan Salih, Sarı-Lacivertli formayla çıktığı 10 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Genç oyuncu, gollerinin yanı sıra oyun zekası, kıvrak hareketleri ve akıl dolu paslarıyla da herkesin takdirini kazandı. Bu sezonun ilk maçı olan ve 3-2 kaybedilen Torku Konya maçında vasatı aşamadı.

“KAYBEDİYOR MUYUZ” ENDİŞESİ
Salih’in bu hali teknik direktör Ersun Yanal’ı da tatmin etmedi. Genç yetenek, Eskişehirspor maçında kadroya bile alınmazken Sivasspor, Kasımpaşa, Trabzon ve Elazığspor maçlarında kulübeden çıkamadı. Elazığ- spor maçında son 11 dakikada, Gençlerbirliği maçında ise 45. dakikada oyuna girdi. Yaşanan bu gelişmeler, Fenerbahçe taraftarının aklına ister istemez, “Yoksa Salih Uçan’ı kaybediyor muyuz?” sorusunu getirdi.
Hocası tarafından fazla şans verilmeyen 19 yaşındaki oyuncu, genç yaşına rağmen futbol anlamında büyük olgunluk göstererek ne hocasına ne de meşin yuvarlağa küstü ve çalıştı. Yanal, Sow’u da yabancı kontenjanı nedeniyle kadroda yer olmadığı gerekçesiyle kesmiş Senegalli patlama yapmıştı. Uzun süre oynatılmayan Emenike de son 2 maçta takımını kurtardı.

11 KEZ BULUŞTU, TOP KAYBETMEDİ
Ve Salih Uçan önceki akşam oynanan Gaziantep maçının son 9 dakikasında oyuna gi- rerken performansıyla yüreklere su serpti. Oyunda olduğu süre içerisinde 11 kez topla buluşan genç oyuncu, verdiği 9 pasın 9’unda da isabet sağladı. Hiç top kaybetmeyen Salih, oyun zekasıyla da takımının çehresini değiştirdi. Salih, Emenike’nin attığı 3. golde ise asist yapan futbolcu oldu.

ELİNDEN KİTAP EKSİK OLMUYOR
Salih’in Gaziantep maçındaki performansı takdir kazanırken, maçın hakemi İlker Meral bile, karşılaşma sonrası, genç oyuncuyu, “Süpersin” diye tebrik etti. Yanal, Salih için, “Endüstriyel futbolun ihtiyacı olan kişisel özellikleri taşımak zorunda” diyerek verdiği önemi gösterdi. Salih’in akademisyen ve psikolog Üstün Dökmen’in kitaplarını okuyarak kendini motive ettiği öğrenildi.
Gaziantep maçının son 9 dakikasında oyuna dahil olan Salih Uçan, kullandığı 9 pasın 9’unda da isabet sağladı. Salih, Emenike’ye üçüncü golün asistini yaparken alkış aldı.

Yorum Gönder