FLAŞ HABER

Es-Es, yeni "Alper Potuk"ların Peşinde

09 Eylül 2013 Pazartesi 16:11

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan: "Eskişehirspor önceki yıllarda Türkiye'nin sahada futbol oynayan en yaşlı ekibiyken bu yıl en genç ekip oldu

Es-Es, yeni "Alper Potuk"ların Peşinde

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut  Hoşcan, "Eskişehirspor önceki yıllarda Türkiye'nin sahada futbol oynayan en yaşlı  ekibiyken bu yıl en genç ekip oldu" dedi. 
 
Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç futbolcuların geleceğin  Milli takımı ve Türk futbolu için önemli olduğunu belirterek, genç futbolcuların  önününün açılması yönünde düşüncelerinin bulunduğunu kaydetti. 
 
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın da genç futbolculara  önem verdiğini ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu: 
 
"Bu yıl takıma genç futbolcuların adapte olmasıyla sanki 4 yeni  futbolcu transfer ettik. Bu çocuklar, genç yaşta oynamayacak da ne zaman  oynayacak? Eskişehirspor önceki yıllarda Türkiye'nin sahada futbol oynayan en  yaşlı ekibiyken bu yıl en genç ekip oldu. Yeni ve genç yıldız çıkartacağız. Engin  Baytar, Sezer Öztürk ve Burak Yılmaz, Eskişehirspor forması giydikten sonra iyi  yerlere geldi. Eskişehirspor forması giyen genç futbolcularımızın Türk futboluna  büyük hizmetleri olacak." 
 
"Genç futbolcular, takip ediliyor" 
 
Hoşcan, kaliteli bir alt yapı kurmak için ciddi çalışmalar  yaptıklarına değinerek, alt yapının başına Eskişehirspor'un eski futbolcularından  ve teknik direktörlerinden Kamuran Yavuz'u getirdiklerini bildirdi. 
 
Genç yetenekleri takip etmek için scout ekibi kurduklarını anlatan  Hoşcan, şöyle devam etti: 
 
"Yurt içi ve yurt dışındaki genç futbolcular, takip ediliyor. Eski  teknik direktörlerimizden Milorad Mitrovic'e bu konuda görev verdik.  Eskişehirspor, 2-3 yıl içinde yeni Alper Potuk'lar çıkartacak. Bu yıl daha önce  profesyonel anlaşması olmayan Hasan Hüseyin Acar adında bir futbolcumuz var. Alt  yapı seçmelerinde dikkati üzerine çekti. Hemen profesyonel sözleşme imzaladık.  Hasan Hüseyin, Ertuğrul hocamızın gözdelerinden." 

Yorum Gönder