FLAŞ HABER

Dünya bu skandalla çalkalanıyor!

08 Temmuz 2015 Çarşamba 01:44

Floyd Mayweather'ın, Filipinli Manny Pacquiao'yu yenerek kazandığı Dünya Boks Organizasyonu (WBO) yarı orta sıklet şampiyonluk kemeri, ABD'liboksörün gerekli bedeli ödememesi sebebiyle elinden alındı.

Dünya bu skandalla çalkalanıyor!
 WBO'dan yapılan açıklamaya göre, "asrın müsabakası" olarak nitelenen 3 Mayıs'taki yarı orta sıklet unvan maçında Pacquiao'yu, 12 raunt sonunda üç hakemin de ortak kararıyla mağlup eden Mayweather'a verilen şampiyonluk kemeri, ABD'li boksörün kemeri tutmak için 3 Temmuz'a kadar yatırması gereken 200 bin dolarlık ödemeyi yapmadığı için sahipsiz kaldı.
Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) yarı orta sıklet şampiyonu Mayweather, Pacquiao karşısında aldığı galibiyetten sonra genç boksörlere şans vermek için unvanlarını bırakmak istediğini söylemişti. 38 yaşındaki boksörün, 20 Temmuz'a kadar karara itiraz hakkı bulunuyor.

Kariyerinde çıktığı 48 maçı da kazanan Mayweather'dan alınan unvan böylece 27 Hariran'daki müsabakada vatandaşı Jessie Vargas'ı yenen ABD'li Timothy Bradley'e geçecek. 1950'lerde ringe çıkan ve yenilgi yüzü görmeyen İtalyan asıllı ABD'li Rocky Marciano'nun 49 maçlık rekorunu yakalamak isteyen Maywaether'ın, 12 Eylül'de bir karşılaşmaya daha çıkması bekleniyor.

Yorum Gönder