FLAŞ HABER

Deplasman yasağında düğüm çözülüyor

20 Eylül 2016 Salı 10:54

Deplasman yasağında düğüm bugün çözülüyor.. Yeni sezon öncesinde Kulüpler Birliği’nin, “Kaldırıldı” dediği deplasman yasağı kararına, Valilik’ten veto gelmişti. Vodafone Arena’da cumartesi günü oynanacak derbi öncesinde kararın değiştirilmesini isteyen Siyah-Beyazlılar, bugün İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısından çıkacak kararı bekliyor.

Deplasman yasağında düğüm çözülüyor
Türkiye’de 2011 yılında; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un ortak kararı sonrasında hayata geçen deplasman yasağı konusundaki belirsizlik, cumartesi günü oynanacak derbi öncesinde devam ediyor.
 
Yeni sezon öncesinde Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın, “15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik” sözleriyle duyurduğu karar sonrasında İstanbul Valisi Vasip Şahin, kararın değişmediğini belirtmişti.
 
Şahin’in, “Deplasman yasağı İl Spor Güvenlik Kurulu’nda alınan bir karar. Bu yasak geçtiğimiz yıllarda da vardı, bu yıl da deplasman yasağının bir müddet daha devam etmesi kararlaştırıldı” sözlerini kullanması kafalarda soru işaretleri yaratmıştı.
 
Siyah-Beyazlılar başvuruyu yaptı
 
Deplasman yasağının kaldırılması konusunda ısrarını sürdüren Siyah-Beyazlılar’ın, cumartesi günkü Galatasaray derbisinde Vodafone Arena’yı Sarı-Kırmızılı taraftarlara da açmak için kararlı olduğu bildirildi. Bu konuyla ilgili olarak yetkili kurumlara gerekli başvuruları yapan Siyah-Beyazlılar’ın, bugün yapılacak İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısından çıkacak kararı beklediği ifade edildi.
 
Karar çıkarsa harekete geçilecek
 
Beşiktaş’ın beklediği kararın çıkması halinde; 404, 405, 406 numaralı bölümlere özel güvenlik seti çekilecek. Bu 3 tribünün çevresinin özel filelerle çevrileceği ve misafir taraftarların tribüne giriş çıkışı konusunda sıkıntı yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılacağı bildirildi.
 
(Fanatik)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder