FLAŞ HABER

Daçka deplasmanda mağlup!

23 Ekim 2015 Cuma 23:53

THY Euroleague , Darüşşafaka Doğuş, Brose Baskets

Daçka deplasmanda mağlup!
 Basketbol THY Avrupa Ligi D Grubu 2. hafta maçında  Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Almanya'nın Brose Baskets takımına 86-76 yenildi. 
 
Brose Baskets: 86 - Darüşşafaka Doğuş: 76 
 
Brose Baskets: Melli 8, Zisis 10, Staiger 8, Theis 8, Wanamaker 11,  Strelnieks 13, Harris 11, Miller 13, Olaseni 4, Heckmann, Idbihi 
 
Darüşşafaka Doğuş: Serhat Çetin 12, Ender Arslan 12, Harangody 2,  Bjelica 16, Preldzic 5, Redding 5, Metin Türen, Semih Erden 4, Oğuz Savaş 2,  Gordon 12, Slaughter 6
 
Karşılaşmaya Gordon ve Serhat Çetin'in basketleriyle başlayan  Darüşşafaka Doğuş, ilk 5 dakikayı 8-7 önde geçti. Çok fazla top kayıplarının  yaşandığı bu bölümde 7. dakikaya 11-11 eşitlikle girildi. Periyodun son bölümde  9-2'lik seri yakalayan Alman ekip, ilk çeyreği 20-13 önde tamamladı. 
 
İkinci periyotta Bjelica, Serhat Çetin ve Redding ile sayılar üreten  Türk temsilcisi, 13. dakikada skoru 22-20'ye getirdi. Ardından 14-2'lik seri  yakalayan Brose Baskets, 14 sayılık fark yakalayarak skoru 36-22 yaptı ve soyunma  odasına da 36-27 üstün gitti. 
 
İkinci devreye iki takım da karşılıklı basketlerle başladı ve 23.  dakika ev sahibi ekibin 43-36 üstünlüğüyle geçildi. Alman ekibi bu dakikadan  sonra 7-0'lık seri yakaladı ve skoru 50-36'ya getirdi. Brose Baskets, bir ara  sayı farkını 15'e (55-40) çıkardığı karşılaşmada üstün oyununu sürdürerek, son  periyoda 67-56 önde girdi. 
 
Dengede geçen son çeyrekte sayı üstünlüğünü koruyan Brose Baskets,  karşılaşmadan 86-76 galip ayrıldı. 
 
Bu sonuçla, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde mücadele eden  Darüşşafaka Doğuş, ikinci maçında ilk yenilgisini alırken, Brose Baskets ise  galibiyetle tanıştı. 
 
Alman ekibinde 13'er sayı üreten Strelnieks ve Miller en skorer  oyuncular olurken, Darüşşafaka Doğuş'ta Bjelica'nın 16 sayısı galibiyet için  yetmedi. 
 

Yorum Gönder