FLAŞ HABER

Çözümün içerisinde yer alamayanlar

Çözümün içerisinde yer alamayanlar

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
27 Kasım 2014, 23:26


Galatasaray; Şampiyonlar Ligindeki Anderlecht maçından 2-0 mağlup olarak dönüyor.
Avrupa macerasından çok kötü bir şekilde dönen Galatasaray, bu oyuncu kadrosuyla zaten gruptan çıkmayı hak etmemişti. 

Galatasaray'ın problemleri;
En iyi defans hücumdur prensibini uygulayacak forveti yok. Rakibe basan, topu kaptırdıklarında, yeniden kazanmak için mücadele eden hucum oyuncusu eksikliği, rakiplerinin defans hattı ile hücuma destek vermesine neden oluyor ve rakip hücumlarında Galatasaray defansı, eksik kalıyor.

Melo, Hamit, Burak, Umut, Selçuk, iki sene şampiyon olmuş kadroda yer alan futbolcular. Sanki doyuma ulaşmış, görevlerini bitirmiş, emekliliğini hak etmiş gibiler. Forvet oyuncuları arasında rekabet yaratacak kadro derinliği olmayınca, gerileme devam etmektedir.

Sağ ve sol bek mevkiine, milyonlarca EURO harcanarak transferler yapıldı. Şu anda bütün şimşekler defans hattının üzerinde. Aslında, hücum oyuncularının görevini tam olarak yapamamalarından kaynaklandığı gerçeğini göremeyenler, defans oyuncularını suçlamaktadırlar. Aslında Tarık, Veysel, Telles iyi oyuncular. Bu yüzden demorilize olup, kendilerine güvenlerini kaybedecekler.Yine milyon EURO'lar kaybolacak.

Galatasaray;
hastalığı doğru teşhis edemediği sürece toparlanamaz. Forvet hattında Burak ve Umut'tan başka alternatif yaratmak gerekir. Burak Yılmaz'ın kaçırdığı goller ve girdiği ofsaytlar nedeniyle Süper Lig'de toplam 12 gol atabilen Galatasaray, problemin nereden kaynaklandığını daha göremedi. Orta sahada koşan, rakibe basan ve hücuma katkıda bulanacak oyuncu gerekli.

Melo;
her Şampiyonlar Ligi maçında gol yiyecek hata yapmakta, Süper Lig'de ise takımdan ayrı tribünlere oynamaktadır. Galatasaray'ın sorunu defansta değil ofanstadır.

Yönetim;
devraldığı mali tablo ve şişmiş futbolcu kadrosuyla paniğe kapılmış ve Galatasaray'da hiç olmamış şeyler olmaya başlamıştır. Medyada sorunlar panik halinde tartışılmakta, yöneticiler ''Kol kırılır,Yen içinde kalır'' prensiplerini hiçe sayarak konuşmaya devam etmektedir.
Devre arasında şişkin kadroyu, futbolcu satarak, 24'e düşüreceklerini söyleyen yönetim şunu çok iyi bilmelidir. Senin yüksek meblağlarla anlaştığın futbolcularını ne bir kulüp alır, ne de futbolcu gider.
Galatasaray bu saatten sonra, önce sakin olmayı becerebilmelidir. Teknik heyeti A2 takımına göndermeli, yerine Galatasararay'ı iyi tanıyan yerli bir hoca almalı, elindeki futbolcuların başka takımlara kiralanmasını sağlayacak uzlaşmalarla kadrolarını daraltmalıdır.

Sneijder; futbolcunun daha 1.5 yıl sözleşmesi var. Eğer sözleşme imzalamayacaksanız, bunu futbolcuya deklare edersiniz, medyada menecerinin ve kendisinin konuşmasının önünü kesersiniz.

Çözümün içerisinde yer alamayanlar, problemin içerisinde yer alanlardır.

Galatasaray'ın kadrosu kötü değil, sadece iyi yönetilememektedir.

Yorum Gönder