FLAŞ HABER

Cenk Tosun: Forvet hattımız çok güçlü

20 Kasım 2014 Perşembe 15:17

Cenk Tosun: Forvet hattımız çok güçlü.. Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, en iyi forvet hattının kendilerinde olduğunu savundu.

Cenk Tosun: Forvet hattımız çok güçlü
Cenk Tosun yaptığı açıklamada, forvet hattında yaşanan  rekabetin takım için olumlu olacağını dile getirdi.
 
"Demba Ba, Mustafa ve ben" diyen Cenk, "Rekabetin olması çok önemli.  Bir pozisyonda az oyuncu olursa hem rahatlık çöker hem de uzun maratonda sakatlık  nedeniyle rotasyon sıkıntısı yaşanır" dedi.
 
Takımın en önemli golcüsü Demba Ba ile ilgili rekabete değinen Cenk  Tosun, "Demba Ba gibi çok büyük bir oyuncunun önünüzde olması hem işi  zorlaştırıyor hem de avantaj sağlıyor. Ondan idmanlarda ve maçlarda  öğrenebileceğimiz şeyler var. Mustafa, Demba Ba ve ben... Forvet hattımız çok  güçlü, gol atmakta zorlanacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.
 
Siyah-beyazlı futbolcu, ligin son 3 haftasında gördükleri kırmızı  kartlarla ilgili olarak "Üstümüze oynanılıyor gibi his oluyor" ifadesini  kullandı.
 
Takım olarak böyle bir havaya geldiklerini vurgulayan Cenk Tosun,  şunları söyledi:
 
"Gökhan Töre'nin (Kayseri Erciyesspor maçı) yaptığı hareket doğru  değildi. Gençliğine verebiliriz. Hocaya küfür etmese bile küfür olarak algılandı.  Sonraki hafta bize yapıldı ama o oyuncu atılmadı. Olcay'ın pozisyonu da  tartışılabilir. Sarı karttan sonra ilk faulüydü. Başakşehir maçında yine kırmızı  kartlar oldu. Sanki üstümüze oynanılıyor. Arkadaşlar arasında da böyle konuşmalar  oluyor. Umarım gelecek haftalarda bunları yaşamayız."
 
Bu durumun kendilerinde bir tedirginlik yaratmadığını kaydeden Cenk  Tosun, "Yüzde 100 kendimize güveniyoruz. Birkaç hafta kırmızı kartlar gördük ama  bu takım karakterli oyunculardan kurulu. Öyle bir sorun yaşayacağımızı  düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Kimseyi avantajlı görmüyorum"
 
Cenk Tosun, ligin uzun bir maraton olduğunu ve şampiyonluk mücadelesi  konusunda henüz kimseyi avantajlı görmediğini ifade etti.
 
Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe karşısında yitirdikleri 6 puanın  kendileri açısından iyi olmadığını anlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Kayseri  Erciyesspor karşısında iyi dönüş yapıp 2-1'i bulduk. Ama skoru tutamayıp  yenildik. Fenerbahçe karşısında bize yakışan futbolu oynayamadık. Hak ederek  yenildik. Kırmızı kart tartışılabilir. 11'e 11 kalsak bambaşka olurdu. Kazanmayı  hak etmemiştik. İstanbul Başakşehir maçına iyi motive olmuştuk. Üst üste üçüncü  maçtan da sıfır puanla dönmek istemiyorduk. İyi dönüşle kazanmasını bildik" diye  konuştu.
 
Ligin başında olduklarını kaydeden forvet oyuncusu, "Hem ligde hem  Avrupa'da çok maçımız var. Şampiyonluk konusunda konuşmak çok erken. Puanlar  birbirine yakın. Bu nedenle kimseyi avantajlı görmüyorum. Zor maçları da geride  bıraktık. İlk haftalardaki gibi oynarsak güzel sonuçlar alabileceğimizi  düşünüyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.
 
"Bizim için en iyi yer Başakşehir"
 
Cenk Tosun, bu sezon farklı statlarda oynamalarıyla ilgili olarak,  kendileri için en iyi yerin Başakşehir Fatih Terim Stadı olduğunu söyledi.
 
"Vodafone Arena'da oynamayı tercih ederim. Yapımı devam ettiği için  oradan uzağız" diyen Cenk Tosun, "Dört gözle bekliyoruz. Bir o statta bir bu  statta oynamak bizim için çok zor oluyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hava  şartları çok etkiliyor, esiyor. Bizim için en iyisi Başakşehir. Önümüzdeki iki  maçı da orada oynayacağız. Umarım iyi puanlar alırız" şeklinde konuştu.
 
Bu sezonun Süleyman Seba adıyla oynanması nedeniyle şampiyonluğun daha  da önemli hale geldiğini anlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Taraftarlarımıza  şampiyonluğu armağan etmek istiyoruz. Birkaç sezondur şampiyonluğa hasret  durumdalar. Avrupa'da da elimizden geldiği kadar iyi yerlere gelmek istiyoruz.  Rotasyon yaptığımız sürece yorgunluk diye bir şey olmayacak. İstediğimiz kadar  maç oynayalım. İngiltere'de de oynanıyor. Biz neden oynamayalım?" ifadelerini  kullandı.
 
Passolig uygulamasının seyirciyi biraz etkilediğini vurgulayan Cenk  Tosun, şunları söyledi:
 
"Stadımızın bitmemesi de taraftarı etkiledi diyebilirim. Stat bitmiş  olsa 41 bin 903 kişi stadı doldururdu. Taraftarlarımızdan sadece bizi  desteklemelerini ve maçlara gelmelerini istiyoruz. Güçleri sahaya yansıdığında  çok iyi işler yapıyoruz. Sadece stada gelsinler ve destek olsunlar."
 
Yönetim kurulunun şampiyonluk turunu yeni statta yapma konusundaki  düşüncesine değinen Cenk, "Bu başkanımıza bağlı. Öyle şey olursa çok güzel bir  anı olur. Umarım stadımız bu sene biter de şampiyonluk maçımızı o statta oynarız.  Böyle bir hayalimiz var. Çok mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.
 
"Avantajımız hocamız"

 
Yaşadıkları sıkıntılara rağmen şampiyonluk için bazı avantajlara sahip  olduklarını belirten Cenk Tosun, "Avantajımız, iyi hocamızın, genç ve iyi  takımımızın olması. Bence Türkiye liginde yerli anlamında en iyisi bizde. Milli  takıma en çok oyuncu gönderen biziz. Sadece ilk 11'deki oyuncular değil 22  futbolcumuz da çok kaliteli. Bu takım kolay puan kaybetmeyecektir. Bizim için  avantaj budur" ifadelerini kullandı.
 
Türk futbolunda son dönemde saha dışında yaşanan olaylara değinen  Cenk, "Almanya'da da futbol oynadım. Çok fark var. Bu şekilde taraftar baskısı  olmuyor. Türkiye'de gerçekten hem sosyal medyada olsun hem kendi aralarında olsun  futbolcunun çok üstüne gidiliyor. Görmezden gelmeye çalışıyoruz. Görürsek  üzülüyoruz ve kafamıza çok takıyoruz. Yoksa kendini yiyip bitiriyorsun"  değerlendirmesinde bulundu.
 
"Beşiktaş tercihi yüzde 100 doğru"
 
Gaziantepspor'da yıldızı parlayan Cenk Tosun, Beşiktaş'ta henüz  istediği şansları bulamasa da mutlu olduğunu ifade etti.
 
"Öncelikle Beşiktaş tercihi yüzde 100 doğrudur" diyen siyah-beyazlı  futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Hiçbir şekilde pişman olacağım bir şey yapmadım. Koyu Beşiktaşlı  olduğum için ilk sırada Beşiktaş vardı. Burayı seçtim, bence doğru yere geldim.  Gaziantepspor'da 34 maç oynuyordum, başka bir konumdaydım. Burada ne kadar yedek  kalıp üzülsem de bununla yaşamayı öğrenmem lazım. Daha fazla çalışıp ilk 11'de  yer bulmak için elimden geleni yapmak istiyorum. Büyük bir takım. Burada her  zaman 11 oynayacağım diye bir şey yok. Kaliteli futbolcular var. Ben yine  Gaziantepspor'daki gibi çalışıp 11'e girmeyi istiyorum."
 
Beşiktaş'a transferinin de Türkiye'de iyi bir örnek teşkil ettiğini  anlatan genç oyuncu, "Transferim Türkiye'ye örnek olsun. Avrupa'da yıllardır bu  şekilde oluyor. Devre arasında imza attım ama sezon sonuna kadar Gaziantepspor  formasıyla her şeyimi verdim. Kimseye bu şekilde konu vermedim. Kimse konuşamadı.  Gaziantepspor'dan herkes severek ve destekleyerek beni gönderdi. O beni ayrıca  mutlu etti" şeklinde konuştu.
 
Takımda kolej havasının olduğunu anlatan Cenk, "İlk geldiğim günden  beri böyle hissediyorum. Milli takımdan arkadaşlarım burada olduğu için  yabancılık çekmedim. Genç bir takımımız var. Gelecek yıllarda Beşiktaş'ın bu  oyunculardan çok ekmek yiyeceğini tahmin ediyorum. Bize ağabeylik yapan Tolga,  Sivok, Uğur ve diğer tecrübelilerin desteği oluyor" ifadelerini kullandı.
 
Yabancı oyuncu kuralı
 
Cenk Tosun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon uygulamaya koyduğu  yabancı oyuncu kuralının kendileri açısından iyi olduğunu dile getirdi.
 
Türk oyuncusu için bu kuralın avantaj olduğunu belirten Cenk Tosun,  "Türk oyuncuya daha fazla değer verilecek. Kimse bu kuralın Türk oyuncusunu  tembelleştireceğini düşünmesin. Milli takıma da yansıyacaktır. Bu kural hem bizim  hem de Süper Lig için faydalı olacaktır" yorumunda bulundu.
 
Siyah-beyazlı oyuncu, Türk futbolcularının kendilerini geliştirmeleri  konusunda ise "Üstüne koyan futbolcularımız var. Türkiye liglerinde oynayan ve  Avrupa'da oynamayı hak eden çok arkadaşımız var. Umarım gelecek yıllarda da  kendimizi geliştirip Avrupa'da Arda Turan gibi daha çok oyuncu verebiliriz" diye  konuştu.
 
A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki performansına  da değinen Cenk, "Kötü bir başlangıç yaptık. Herkes farkında ama biz milli  takımımıza güveniyoruz. 2008'deki gibi oynar ve her maçı kazanırsak, bu takım  yine hedeflerine ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Cenk Tosun, son dönemde milli takıma çağrılmaması konusunda da "Fatih  hoca burada oynamadığım için fazla çağırmıyor ama daha fazla oynayıp, daha fazla  ilk 11'de şans bulup milli takıma çağrılmak istiyorum" diyerek sözlerini  tamamladı.

Yorum Gönder