FLAŞ HABER

Burak'ın Dönüşü!

27 Ekim 2013 Pazar 20:50

Galatasaray bugün deplasmanda Kayserispor'a konuk oldu. Maç hareketliydi ve Galatasaray 2-0 öndeyken Kayserispor maçı 2-2'ye getirse de Galatasaray'ı dirilten isim Burak Yılmaz oldu.

Burak'ın Dönüşü!
 Galatasaray bugün deplasmanda Kayserispor'a konuk oldu. Maç hareketliydi ve Galatasaray 2-0 öndeyken Kayserispor maçı 2-2'ye getirse de Galatasaray'ı dirilten isim Burak Yılmaz oldu.
Galatasaray, Kayseri deplasmanında ilk yarının sonunda şok yaşamasına rağmen 4-2 ile güldü ve Karabük ile kopenhag maçlarının ardından bu sezon ilk kez 3. maçını kazanmış oldu. 

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon hiç üstüste 2 maç kazanamayan Galatasaray, bunu başarmak ve zirveden kopmamak içn Kayseri deplasmanındaydı. Geçen sezonun aksine sıkıntılı bir dönem eçiren ev sahibi ekip de alacağı 3 puanla biraz olsun rahatlama hedefindeydi. 

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Galatasaray maçında cezalı ve sakat oyuncular nedeniyle kadroda değişikliklere gitti. Evsahibi Kayserispor'da, Abdullah Durak, Salih Dursun ve Cleyton kart cezaları dolayısıyla takımdaki yerlerini alamadı. Hırvat teknik adam, orta saha oyuncusu Taner Yalçın'a bu sezon ilk kez görev verirken, sağ bek Cüneyt Köz'ü de ilk kez ilk 11'de sahaya sürdü.

Kayseri temsilcisinde sakatlığını tam anlamıyla atlatamayan golcü Bobo kadroda yer almazken, sakatlıktan yeni çıkan Mert Nobre ile Zurab ise kendilerine ilk 18'de yer buldu. Sarı-kırmızılı ekipte, ailevi sebeplerden dolayı izin alarak ülkesine giden Biseswar da kadro da yer almadı.

Konuk ekip Galatasaray'da ise sakatlığı bulunan Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Hakan Balta kadroda yer almazken, teknik direktör Roberto Mancini, yabancı sınırı nedeniyle Albert Riera, Nordin Amrabat ve Emmanuel Eboue de kadroya almadı.

Maça kontrollü başlayan Galatasaray, golü son maçların yıldızı Sneijder'la buldu. 14 dakikada Galatasaray öne geçti. Ani gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz'ın pasında ceza yayı önünde meşin yuvarlağı kontrol eden Sneijder düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 
Golden snra konrtolü tamamen ele geçiren Galatasaray, 25'te iki farklı öne geçti. Selçuk İnan'ın pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Chedjou, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımına iki farklı üstünlüğü getirdi. 

İlk yarıda rahat bir tempoda maçı götğren Galatasaray için her şey 43. dakikada değişti. Önce 44. dakikada Kayserispor, Chedjou'nun Ömer Bayramı ceza alanında düşürmesi sonucu penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Mouche farkı bire indirdi. Ardından da hızlı gelişen Kayserispor atağında arka direkte topla buluşan Jaja meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.

2. yarıda Galatasaray'ın 3. golü gecikmedi. 56. dakikada defansın arkasında topla buluşan Burak topu ağlara gönderip şanssızlığını kırdı ve takımını bir kez daha öne geçirdi. 
Bu golden sonra Kayseri hızlı ataklarla ggol arasa da sevinen İstanbul'un sarı kırmızılı ekibi oldu. 74. dakikada kazanılan serbest vuruşta Drogba topun başına eçti ve Türkiye'deki ilk serbest vruş golüyle takımını rahatlatan isim oldu. 

Kalan bölümde iki taım da skoru değiştiremedi ve mücadele 4-2 Galatasaray2ın üstünlüğüyle sona  erdi. Böylece bu sezon ilk kez seri yapan sarı kırmızılılar, 16 puana yükseldi. Kayseri'de kötü gidişi ise devam etti. 

KAYSERİSPOR-GALATASARAY: 2-4

STAT: Kadir Has
HAKEM: Cüneyt Çakır
YAYIN: Lig TV

KAYSERİSPOR: Ertuğrul, Cüneyt (dk. 72 Zurab), Fonseca, Simic, Alper, Sefa, Mijaloviç, Mouche, Taner (Dk. 65 Okay), Ömer (Dk. 74 Nobre), Jaja
TEKNİK DİREKTÖR: Robert Prosinecki

GALATASARAY:  Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Dany,  Melo, Selçuk, Sneijder (Dk. 46 Emre), Umut, Burak (Dk. 77 Ceyhun), Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

SARI KART: Mihajlovic, Taner, Simic, Semih
GOLLER: Dk. 14 Sneijder, Dk. 25 Chedjou; Dk. 44Mouche (P), Dk. 45 Jaja; Dk. 56 Burak

Yorum Gönder