FLAŞ HABER

Bu yazı Fenerbahçe taraftarına ithaf edilmiştir !

20 Temmuz 2015 Pazartesi 00:27

Tarihinin en iyi transferini yaparak yıldız isimleri bünyesinde toplayan Fenerbahçe "eğer" yoluna devam edecekse rakibin gücünü düşünmeyecek, kendi gücünü ortaya koyacak ve Shakhtar'ı geçecek...

Bu yazı Fenerbahçe taraftarına ithaf edilmiştir !
 Şampiyonlar Ligi 3. ön elem turunda Fenerbahçe'ye çıkabilecek en güçlü ekip çıktı... Ukrayna'nın Shakhtar takımı 15 sezondur Şampiyonlar Liginde, hatta 2010-11'de çeyrek finalde oynadı..."Ama" bu günün Shakhtar'ı eski başarısından uzak, çünkü geçen sezon Şampiyonlar Ligi ikinci turunda evinde 0-0 biten Bayern Münih maçını deplasmanda 7-0 gibi bir hezimetle kapadı.
Aslında önemli olan Shakhtar'ın ne yapıp yapamayacağı değil, Fenerbahçe'nin ne yapıp yapamayacağı... Tarihinin en iyi transferini yaparak yıldız isimleri bünyesinde toplayan Fenerbahçe "eğer" yoluna devam edecekse rakibin gücünü düşünmeyecek, kendi gücünü ortaya koyacak ve Shakhtar'ı geçecek... Fenerbahçe için tek dezavantaj, yeniden oluşan takımın hazırlık döneminin kısa olması.... Umarım, Kanarya maça kadar olan süreyi iyi değerlendirir ve ilk maçla favori olduğunu kanıtlar.

Fenerbahçe, Shakhtar maçıyla ilgili fazla yazmayacağım, çünkü kura çekildiği günden bu yana her türlü bilgiyi içeren yazılar yazıldı... Benim değinmek istediğim eski "ama" güncelliğini kaybetmeyen biraz farklı bir konu.... Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarından 3 yıl uzaklaştıran UEFA başkanları şike ve suç çetesine dahil olma suçlarıyla yargılanan Yunanistan'ın Asteras Tripolis takımı için aynı yürekliliği ve cesareti gösteremedi ve Yunan takımını Avrupa Ligine davet etti.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe ile ilgili soruşturmaların devam ettiği sürelerde UEFA'nın ve Avrupa'nın ülkemize karşı ne kadar iki yüzlü olduklarını yazmıştım... CAS'ın birbirini tutmayan ikilemli açıklamaların yaşandı günler 19.07.2013'de "Çok keramet var şu insanda CAS" diye yazdığım yazıda, UEFA'nın Fenerbahçe'ye bu kadar yüklenmesi içimizdeki İrlandalıların yalan yanlış belge ve bilgi sızdırmasından kaynaklanmış olabileceğine "de" yer vermiştim.

Belki Yunan Takımı Asteras Tripolis bu yönden şanslıydı, onların içinden UEFA ile iş birliği yapacak "satıcılar" çıkmamıştır... Fenerbahçe ile UEFA arasında ki maç, asıl beraat kararı sonuçlanınca başlayacak... Eğer şike davasından berat çıkarsa, işte o zaman UEFA dokuz doğuracak... Bakalım UEFA o zaman paçayı nasıl kurtarır, özellikle üç yılın parasal karşılığı çok sancı verecek UEFA'ya... Keşke beraat sonrası birde Fenerbahçe'yi haksız, anlamsız, yalan yanlış bilgi ve belgelerle UEFA'ya şikayet edenler ismen açıklansa, aslında bilinen kişiler ama açıklanmasında fayda olur "ki" içimizdeki İrlandalıları bir kez daha hatırlamış oluruz!

Maalesef Avrupa ve Avrupalı ülkemize ve ülke insanımıza karşı çoğu zaman ön yargılı, hele birde ispiyoncu bulurlarsa; ön yargı intikam duygusuna dönüşüyor... Nereden mi biliyorum?... Onlarla iç içe 20 yıl görev yaptım... Bakınız bu yazıyı hazırlamadan bir hafta filan önceydi, uluslararası bazı haber ajansları ilginç bir kaç haber geçti... Bunların ikisi aynen şöyle... "Belçika Parlamentosu'na seçilen Türk kökenli millet vekili Mahinur Özdemir, Türkler Ermenilere soy kırım uygulamıştır belgesini imzalamadığı için partisinden ihraç edildi"... "Hamburg Eyalet Parlamentosu'na seçilen Nebahat Güçlü, Almanya Türk Federasyonu'nun bir eğlence gecesine katıldı diye partisinden ihraç edildi. İhraç medeni de o kurumun ülkücü camiaya ait olması ve onlara göre de ülkücülerin ırkçı olma düşüncesi..." Avrupa'nın ülkemize ve ülke insanımıza bakışı için örnekleri çoğaltabilirim... Hele o Avrupa birde içimizdeki İrlandalılardan destek bulunca ortalığı ver yansın ediyor... Aynen UEFA'nın Fenerbahçe'ye yapmaya çalıştığı gibi.
Spor yazarı Muzaffer Kartal

Yorum Gönder