FLAŞ HABER

Bu periler dünya'LARA bedel!

29 Eylül 2014 Pazartesi 01:09

Kadın Basketbol Takımımız, Dünya Şampiyonası’nda?Kanada'yı da devirip çeyrek finali garantiledi

Bu periler dünya'LARA bedel!
 Lara Sanders maçta kullandığı 12 atışın 9’unda isabet sağlayıp 18 sayı üretti.
 
2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın 2. gününde Potanın Perileri, Kanada engelini de aşmayı başararak yoluna kayıpsız devam etti. Final tadında oynadığı Fransa maçının ardından Kanada karşısına çıkan Türkiye kısa bir süre önce oynadığı ve 18 sayı farkla yendiği Kanada'ya bu kez zorlandı. Son beş dakikalık bölümüne kadar başa baş geçen mücadelenin son bölümünde müthiş bir tempoyla ve bulduğu sayılarla üstünlüğü ele geçiren Periler, 11 sayı farkla Kanada'yı bir kere daha yendi. Nevriye ve Sanders toplam 31 sayı ile skor yükünü çeken isimler olurken Işıl başta olmak üzere muhteşem bir mücadele sergileyen milliler, alkışı sonuna kadar hak ettiler.
 
İLK periyoda Sanders'ın aynı zamanda bütün süreye yayılan etkili oyunuyla iyi başladık. Onun 4, Nevriye'nin 5 sayısıyla ve Işıl'ın hareketli oyunu nasıl bir performans göstereceğimizin ilk işaretleri oldu. Ancak savunma ribauntlarındaki sıkıntımız, Kanada'nın da karşılık verme konusunda sıkıntı çekmecesini sağladı.  6.14'teki 9-13'le yakaladığımız 4 sayılık fark ilk yarının da en büyük farkı oldu. Periyot 17-17 berabere bitti.
 
KARŞILIK YOK!
 
2. periyot yine Fransa maçını aratmayacak sayı kısırlığı içinde geçti. 10 dakikalık süre boyunca Periler 7, Kanada 5 yani toplamda 12 sayı üretilebildi. Kısırlıkta iyi savunma elbette skorda etkiliydi ancak bir o kadar da top kayıpları ve isabetsiz atışlar da sonucu etkiledi. Işıl'ın son gayreti ile gelen sayı, devreyi 22-24 önde bitirmenizi sağladı. 
 
YİNE Sanders ve Nevriye ile sayı bulabildiğimiz 3. periyotta karşılıklı top kayıplarıyla birlikte skor kısırlığı içinde geçti. Daha çok dış şutlarla skor üretmeye çalışan Milliler içeri girmeyi zorlamaya ve pota altında Sanders ve Nevriye'yi buluşturmaya çalıştı.  28.12'de 5 sayı farkla 26-31 önde olan Periler art arda hatalarla 5-0'lık seri verirken periyotta 31-31 berabere bitti.
 
35.14,  37-37 ile başa baş gidilen karşılaşmanın aynı zamanda kopma başlangıcı oldu. Tuğba'nın kritik 4 sayısıyla başlayan süreç Sanders'ın şov sayılarıyla artarken etkili savunmamız Kanada'ya karşılık verme şansı yaratmadı. 39.04'te 42-54'le farkı12'ye kadar çıkarttıktan sonra sahadan da 11 farkla 44-55 galip ayrıldık.
 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder