FLAŞ HABER

Bu futbol şampiyonluk getirmez

Bu futbol şampiyonluk getirmez

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
27 Şubat 2015, 01:32
 Galatasaray sahasında, S.A.İnşaat Erciyesspor'u 3-1 yenerek, haftaya oynanacak Fenerbahçe maç'ına avantajlı çıkacak.

Burak Yılmaz gibi golcüsünden yoksun olan Galatasaray,hücumda etkin olamadı.

Özellikle Sneijder ile pas alış verişi yapacak ve boş koşular ile rakip defans dengesini bozacak oyunu hücumda yapamayan Galatasaray, kalesinde çok basit bir gol yiyerek, maçı zora soktu.

Maça nerdeyse 1-0 önde başlamışsın, rakip en yaşlı oyuncusu ile defansın arkasına atılan top ile golü buluyor.

Böyle golleri yemek taraftarları, maçı önde götürürken bile strese sokuyor.Çünkü takımlarının her an gol yiyebileceklerini biliyorlar.

Hamza Hoca, defans yapmayı bu takıma öğretmeli.Rakip futbolcular Galatasaray karşısında çok kolay pas yapıyorlar.

Takım savunmasında sıkıntılar var.Önde basmayan veya basıyor gözüken oyuncular nedeniyle Selçuk ve Hamit'e büyük yük düşüyor.Orta sahada direnç ile karşılaşmayan rakip, Galatasaray defansını zor durumlara düşürüyor.

Bu nedenle,bütün maçlarına kırılma maçı olarak bakılan Galatasaray'ın, maalesef bu zaaflarını gidermesi gerekmektedir.

Haftaya oynanacak Fenerbahçe maçında, bu takım savunması ile zor durumlara düşebilir.Çünkü Fenerbahçe hücumda dört forvet ile çoğalıyor ve önde basıyorlar.

Galatasaray bu kadar eksiğe ve sıkıntılı oyuna rağmen Liderlik şansını yakaladı.Fikstür olarak altı hafta İstanbul'da oynayacak.İnşallah bu avantajlarını iyi kullanırlar.

Fenerbahçe maçını berabere kalarak bile atlatırlar ise, çok önemli bir avantaj kazanırlar.

Perşembe gecesi Liverpool'u eleyerek Ülkemizi sevince boğan Beşiktaş'ı kutluyor ve Brugge karşısında da başarılı olmasını tüm kalbimle istiyorum.

Bu gün LİG TV'de Şansal Büyük'a Fenerbahçe-Akhisarspor maçının hakemi ile ilgili MHK Başkanı Yusuf Namoğlunu neredeyse hesaba çekti.

Sanki hakemlere gözdağı verilerek, hata yaptıklarında Başkanlarının bile sorgulanacağı ihtarını vermektedirler.

Fenerbahçe'yi TFF ve LİG TV maşallah verdikleri destekle Şampiyon yapmaya uğraşıyorlar.

Taraftarlar herşeyin farkında.Özellikle maçlara gelmemelerinin en büyük nedenlerinden biri haksız rekabetin,düzenleyci kurumlar tarafından yaratılması, puan cetvelinde bu kadar az fark ile sıralanmalarına rağmen, maçlara olan ilgi azalmaktadır.

Türk Futbol'unda haksız rekabete dur diyecek bir TFF Başkanı ve Aklı Selim kulüp Başkanları görev almadıkları sürece, FUTBOL'umuz düzelmez.

Yorum Gönder