FLAŞ HABER

Beşiktaş'tan gol şov: 4-0

30 Nisan 2016 Cumartesi 21:01

Beşiktaş'tan gol şov: 4-0.. Beşiktaş, Kayserispor'un gözünün yaşına bakmadı: 4-0 Takipteki Fenerbahçe'den kaçmayı sürdüren Beşiktaş, küme düşmeme mücadelesi veren Kayserispor'u farklı yenerek, avantajını korudu

Beşiktaş'tan gol şov: 4-0
Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 31. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Kayserispor'u her iki yarıda attığı gollerle 4 - 0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

Yeni stadı Vodafone Arena'da ikinci maçına çıkan Beşiktaş, hakem Serkan Çınar'ın düdük çaldığı maçta ilk yarıda 34 dakikada 3 gol birden buldu. Siyah beyazlı ekip 10. dakikada Alman golcüsü Mario Gomez ile 1 - 0 öne geçerken, ardından 23. dakikada Oğuzhan Özyakup ve 34. dakikada da Ricardo Quresma ile bir anda skor 3 - 0 oldu.

Mücadelenin ilk yarısını 3 - 0 önde tamamlayan Beşiktaş'ın 4. golünü 90+1. dakikadaCenk Tosun atarken, siyah beyazlı ekip 69. dakikada da Mario Gomez ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

İLK YARI


Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Kayserispor'u 4-0 yendi.

Bu sonuçla puanını 73'e çıkaran Beşiktaş, şampiyonluk yolunda bir kritik virajı daha 3 puanla döndü. Kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor ise 32 puanda kaldı.

Beşiktaş, ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

2. dakikada Quaresma, rakiplerini çalımladıktan sonra ceza alanına ortasını yaptı. Arka direkte uygun pozisyonda topla buluşan Gomez'in vuruşunda, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

10. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sosa'nın sağdan ceza alanına yaptığı ortada ön direkte Gomez, yatarak topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

23. dakikada Beşiktaş, farkı 2'ye çıkardı. Gomez'in pasında ceza alanında topla buluşan Oğuzhan, rakibinden şık bir çalımla kurtulduktan sonra sol çaprazdan çektiği şutla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

34. dakikada Beşiktaş skoru 3-0'a taşıdı. Soldan Olcay'ın uzun pasında topu kontrol eden Quaresma, ceza alanına girdi ve sağ çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

40. dakikada Tosic'in ceza alanı dışından sol çaprazdan topa sert vuruşunda, kaleci Ahamada'nın parmaklarının ucuyla müdahale ettiği meşin yuvarlak üst direğe de çarparak kornere gitti. 

42. dakikada Oğuzhan'ın pasında ceza alanında topla buluşan Olcay'ın şutunda meşin yuvarlak savunmadan sekti. Sağ çaprazda boş pozisyonda topu önünde bulan Sosa'nın şutunda, kaleci Ahamada ayaklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 32. haftasında Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a konuk olacak. Kayserispor ise yine deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk olacak.

56. dakikada Olcay Şahan'ın ara pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Mario Gomez, kaleye açısı dar olmasına rağmen yerden şutunu çekti ancak kaleye paralel giden top oyun alanının dışına çıktı.

64. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın çektiği sert şutu kaleci Ali Ahamada güçlükle kornere çeldi.

67. dakikada Zeki Yavru, ceza sahası içerisinde Ricardo Quaresma'ya arkadan kayarak sert müdahalede bulundu ve hakem Serkan Çınar, penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Mario Gomez geçti. Gomez'in çektiği şut üstten dışarı çıktı. Mario Gomez, kaçırdığı bu penaltı ile bu sezon kullandığı 6 penaltıdan 3'ünü kaçırmış oldu.

90+1. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun ile farkı dört yaptı. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa, yerden pasını altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Cenk Tosun'a verdi.Cenk Tosun'un gelişine çektiği şut ağlara gitti: 4-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 4-0 tamamlandı.

İkinci yarıda karşılıklı ataklar gol getirmezken maçın uzatma dakikalarında Cenk Tosun maçın skorunu ilan etti. 4-0

Haftaya 70 puanla zirvede giren Beşiktaş, bu sonuçla puanını 73 yaparken maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer aldı. Konuk Kayserispor ise aldığı bu mağlubiyetle 32 puanda kaldı.

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Serkan Çınar, Erdem Bayık, Esat Sancaktar
Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Dusko Tosic, Marcelo, Beck, Atiba Hutchinson,Oğuzhan Özyakup (Dk. 70 Cenk Tosun), Olcay Şahan (Dk. 85 Necip Uysal), Jose Sosa,Ricardo Quaresma (Dk. 70 Gökhan Töre), Mario Gomez
Kayserispor: Ali Ahamada, Berkan Emir, Marko Simic (Dk. 46 Larrys Mabiala), Mustafa Akbaş, Zeki Yavru, Srdjan Mijailovic, Diego Lopes, Furkan Özçal, Deniz Türüç, Oğulcan Çağlayan (Dk. 76 Ömer Bayram), Sinan Bakış (Dk. 59 Derley)
Goller: Dk. 10 Mario Gomez, Dk. 23 Oğuzhan Özyakup, Dk. 34 Ricardo Quresma, Dk. 90+1 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 26 Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Dk. 75 Deniz Türüç, Dk. 79 Mustafa Akbaş, Dk. 81 Zeki Yavru (Kayserispor)


Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder