FLAŞ HABER

Beşiktaş Savunmasını Sundu!

09 Ekim 2013 Çarşamba 20:39

Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili soruşturma ve gelişmeler devam ederken Beşiktaş cephesi savunmasını tamamladı.

Beşiktaş Savunmasını Sundu!
 Çebi ve Esen, TFF'nin İstinye'deki merkezinde 2 saat boyunca Tahkim Kurulu'na sözlü savunma yaptı.
Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, savunmalarını verdiklerini ifade ederek, "Eksiksiz savunma yaptık. Dört dörtlük yaptık. Bizi dinlediler, olumlu geçtiğini düşünüyorum. Tabii çıkacak kararı bekleyip görmek lazım" ifadelerini kullandı. 

Siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı, Galatasaray derbisinde sahaya girenlerin provokasyon amaçlı girdiğini ve Beşiktaş'a verilen cezanın bu olayları çıkaranlara ödül olacağını Tahkim Kurulu'na anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Kurula tüm görüşlerini aktardıklarını belirten Çebi, "Beşiktaş Kulübü olarak ne yapmalıydık da yapmadık, ne yapmamalıydık da yaptık, bunları anlatmaya çalıştık. Özellikle bu tür olayları yapanların Beşiktaşlı olamayacağını, gelen 75-76 bin kişinin rakip takım otobüsüne engel olmadığını, yöneticilerine herhangi bir şekilde söz sarf etmediğini anlatmaya çalıştık. Bu taraftarların metroya binip evlerine gittiklerini izah etmeye çalıştık. Kamu malına zarar vermediğini, gerçek Beşiktaşlıların bu kişiler olduğunu vurgulamaya çalıştık. Sahaya giren 100 kişinin de zarar vermeyi amaçladığını düşünüyoruz. Beşiktaş'a verilen ceza nedeniyle bu kişilerin ödüllendirildiğini, olaylarda tahrik olduğunu anlattık" diye konuştu.

Maçın hakemi Fırat Aydınus'u da erken soyunma odasına gitmesinden dolayı eleştiren Ahmet Nur Çebi, şöyle devam etti:
"Hakemin beklemeden sarı kartını, kırmızı kartını gösterdikten sonra koşarak soyunma odasına gitmesinin handikap olduğunu, bir süre bekleyebileceğini anlattık. Melo'nun görüntülerini izlettik. Dışarı çıkmamak konusunda ısrarcı davranarak tahrik ettiğini, Muslera'nın topu dışarı atıp yere yatarak aynı şekilde davrandığını izah etmeye çalıştık. Provokasyon olabileceğini ifade ettik. Beşiktaş'ın bu cezaları hak etmediğini ifade ettik. Bunların ödüllendirildiğini görüyoruz. Bunun da göz önüne alınması ve cezaların kaldırılması gerektiğini arz ettik. İnşallah mutlu şekilde sonuç çıkar."

Sonuç konusunda umutlu olduklarını anlatan Çebi, "Kendimizi haklı gördüğümüz için, adalet bir vicdandır. Vicdanen onların da bu yönde kanaat getireceklerini umut ediyorum. Kararı federasyonun sitesinden yayınlayacaklarını ilettiler" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Gönder