FLAŞ HABER

Ünal Aysal'a mektuplar

Ünal Aysal'a mektuplar

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
25 Haziran 2014, 11:16


Galatasaray, Teknik Direktör Mancini ile yollarını ayırdıktan sonra, yeni hoca arayışlarına başladı.

Lucescu, herkes tarafından istendi ama olmadı. Alman genç jenerasyon Teknik adamlarından Thomas Tuchel ise bir yıl dinleneceğim cevabını vermiş.

Taraftarlar tarafından en çok istenen iki hoca olmadı.

Şimdi sırada; Hollandalı 67 yaşında olan Dick Advokat, 65 yaşında Alman Ottmar Hıtzfeld, 55 yaşında İtalyan Luciano Spaletti ve 65 yaşında Türk hocaların en iyilerinden olan Mustafa Denizli var.

Galatasaray'ın tarihi başarıları hep Türk Teknik Direktörler ile kazanılmış. İlk Avrupa zaferleri Mustafa Denizli ile başlamış, Fatih Terim ile UEFA Kupası alınmıştır. Bu başarılar kazanılırken hocaların yanında kulübede yardımcı hocalık yapan, Galatasaray'ı ve geleneklerini çok iyi bilen gerektiğinde Teknik direktörün göremediğini veya yanlışını çekinmeden söyleyebilen ve fikir çatışmasından doğru fikirlerin üretildiği Teknik Kadrolarla bu başarılar kazanıldı.

İşte bu nedenledir ki; hiç dışarıdan yabancı hoca arayışına girmeyin. Mustafa Denizli, Bülent Korkmaz ve Arif Erdem üçlüsüne Galatasaray'ı teslim edin.

TFF'nin yabancı oyuncu kısıtlaması nedeniyle, zaten elinizde şişmiş yabancı oyuncu kadron var. Elini kolun bağlanmış. Türkiye'de futbolu yönetenler, hakemler ve rakipler Avrupa'ya nazaran farklı ve sistemsiz bir ülkeyiz. Bu nedenle gerek yerli futbolcuları, gerekse futbol dışı ortamları iyi bilen yerli hocalarının en iyisi ile anlaşmak, 2014-2015 sezonunu kafa olarak hem Başkan, hem de yönetimi rahatlatacaktır.

Kurumsallaşma yolunda atılacak adımlar, tesisleşme ve projelendirme çalışmaları ve Galatasaray'ın mali tablolarının ve nakit akışlarının düzene girmesi için yapılacak çalışmalara daha sağlam ve sakin kafa ile yoğunlaşacak fırsatı da yakalamış olursunuz.

Galatasaray'ın bu sene ki yabancı futbolcuları; Muslera, Melo, Telles, Bruma ve Sneijder olacaktır. Diğer yabancı futbolcular ya sözleşme fesh edecek, ya da kiralanacaklar. Belki bu kadroya Şampiyonlar Ligi için bir forvet takviyesi yapılabilinir. Bunun dışında istkbal beklenen gençler kiraya verilerek oynamaları sağlanmalıdır.

Galatasaray'ın 2014-2015 sezonu için, mevcut kadrosu yeterlidir. Bu kadronun istikrarı sağlandığında neler yapacağını son beş maçta herkes gördü.

Mali ve Sportif başarı açısından alınacak en rasyonel karar yukarıda yazdıklarımdır. Bunun dışında yapılacak hamleler Galatasaray'a bir kaç sene kaybettirir.

Hajrovic'in sözleşme fesh bedeli olarak 4.6 milyon EURO istemesi ve UEFA'ya başvurması nedeniyle 10 Milyon EURO zarara uğranıldı.

Yabancı futbolcu yasağının bilinmesine rağmen devre arasında bile yabancı futbolcu transferleri yapıldı. Yapılan transfer hataları nedeniyle, Fatih Terim'in ikinci dönemi dahil yaklaşık 100 milyon EURO civarında bir borç kalemi yaratıldı. Halen daha bunun acısı çekilmektedir.
 
Ribery vakası yaşanmış iken, üstüne Hajroviç darbesi vuruldu. Bu olayda kusurları olanlar derhal cezalandırılmalıdır. Kurumsallığın olduğu yerde kaynak israfı yaşanmamalıdır. Kaynakların akılcı kullanılması için kurumsallaşırken, doğru yere doğru insanlar atanmalıdır.

Önümüzdeki sezon yıllardır şampiyon olamamış bir Beşiktaş ve başında kavgacı bir başkanı bulunan Fenerbahçe ile girişeceğiniz şampiyonluk yarışında, her zaman karşınızda olup zorluk çıkaran birde TFF ile yapılacak mücadele için,

HATA YAPMA LÜKSÜNÜZ YOK, SAYIN AYSAL. 

Saygılarımla,


Yorum Gönder