FLAŞ HABER

Top Genel Kurulda

Top Genel Kurulda

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
06 Mart 2016, 02:39
 Galatasaray kendi sahasında Başakşehirspor ile 3-3 berabere kalarak, haftayı bir puan ile kapadı.
Maça 1-0 yenik başlayan Galatasaray'ın, rakibe göre doğru pozisyon alamaması, paslaşma kalitesinin kötülüğü, hücumda çoğalamaması ve sahaya yayılışının dengesizliği nedenleriyle, daha çok gol yiyeceği belliydi.
Nitekim Başakşehir her atağında gol pozisyonları buldu.Fakat kendi beceriksizliklerinden dolayı, farkı arttıramadılar.
Yine böyle bir pozisyonda Mehmet Battal'ın hafif kafa vuruşunu dışarı tokatlama artistliğine yönelen kaleci Cenk, topu içeriye tokatladı ve skor 2-0.
Galatasaray formasının hakkını vermeye çalışan Sneijder adına üzgünüm.Yasin ve Olcan gibi iki yeteneksiz ve futbol aklından yoksun takım arkadaşlarıyla kanat hücumları hazırlamayı denedi.
Yasin sadece enerjisi olan bir oyuncu.Bu enerjisini futboluna yansıtacak futbol aklı ve yeteneğinden yoksun olması nedeniyle, büyük takım oyuncusu olamaz.
Galatasaray ileride sadece Umut Bulut ile gol aramaya çalıştı.Kendisine atılan bütün ortaları rakip gayet kolay etkisizleştirdi.
Umut Bulut'a rağmen bütün yan toplar, Umut Bulut'a atıldı.Zaten hücumda çoğalamayan Galatasaray'ın tek gol atamayan adamı olarak yalnızdı.
Dönen topları hücumda çoğalamadıkları için alamayan Galatasaray'lı futbolcular, kaçırdığı her golden sonra, kalesinde gol tehlikesi yaşadılar.
İkinci yarıda gol sağanağı vardı.
Taraftarların yoğun protestoları neticesi canlanan Galatasaray'lı ouyuncular biraz gayret ettiklerinde sahaya neler sunabileceklerini gösterdiler.
Zaten bu yüzden kendilerine kızılıyor.Skorlar önemli değil, taraftarlar sahada mücadele görmek istiyor.
Galatasaray'ın sezon sonunda işi zor.
Elindeki değersiz oyuncuları ne kiralayacak, ne de satın alacak bir kulüp bulamayacak.
Sadece, Sneijder, Muslera, Podolski ve Chedjou'nun alıcıları çıkabilir. Bunları da, sattıktan sonra sıradan bir takım olur.
Yerlilerden Selçuk dışında bedava veriyorum desen, Galatasaray'dan aldıkları parayı verecek kulüp bulamazlar. Gerçi Selçuk'a da, Galatasaray'ın verdiği parayı verecek kulüp zor bulunur.
Bu nedenle, sözleşmeler sonuçlanıncaya kadar, başarısızlığa ve bu kalitesiz futbolcu ordusuna mahkum kalmak gibi sorunu olacak olan Galatasaray'ı gelecek yıllarda daha zor günler bekliyor.
Yapılacak Genel Kurul ile, futboldan iyi anlayan bir Başkan ve yönetim ile yeniden dirilmenin başlangıcı yapılabilinir.
Alp Yalman zor günler için biçilmiş kaftandır.Camiayı bütünleştirir.Düşük bütçe ile başarılı olabilecek takım kurabilir.
Şimdiye kadar Genel Kurullarda sadece el kaldıran, Galatasaray'ın bu günlere gelmesine neden olan Genel Kurul Üyeleri, bari bu sefer doğru karar verip kendilerini af ettirsinler.
 

Yorum Gönder