FLAŞ HABER

Teşhis ve Tedavi

Teşhis ve Tedavi

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
28 Şubat 2016, 21:15
 Galatasaray deplasmanda, Gaziantepspor'a 2-0 yenilerek, haftayı puansız kapadı.

Maça gol ile başlayan Gaziantepspor, topu Galatasaray'a verdi, defans ve orta saha bloğunu kapadı, Galatasaray kalesine iki kere gitti, iki şut attı ve ikisi de gol oldu.

Oyunda top ile oynanma oranı Galatasaray %67, Gaziantepspor %33.

Bu orana göre sakın Galatasaray iyi oynamış zannetmeyin.

Kendi sahasında yana-geriye paslar yapan, güçsüz oldukları için pas alacak koşuları yapamayan Galatasaray'lı futbolcuların acizlikleri taraftarları deli etti.

İki metreye pas atamayan, top ile mesafe katedemeyen, yedikleri gole üzülmeyen, birbirileri ile konuşmayan ve paslaşmayan futbolculardan başka ne beklenebilirdi ki.

Teşhis; Başta kaptan Selçuk olmak üzere bütün futbolcular formsuz.Çünkü sezon başı kampında yan gelip yatmışlar.

Gelen kötü sonuçlardan sonra özgüven kaybolmuş, arkadaşlık dip yapmış.

Başkan ve Yönetimi mali sorunlar ile boğuşurken, taraftarlar bilezik alırken, bari maç kazanarak takımımıza faydalı olalım diye bir çaba ve düşünce içinde bulunmayan futbolcular, acaba geceleri başlarını yastığa koyduklarında kendileri ile hesaplaşabiliyorlarmı.

Yazık, koskoca Galatasaray formasını giyip de, sahada ruhsuz dolaşan başta kaptan Selçuk olmak üzere tüm futbolculara, bir daha bu formayı giydirmeyeceksin.

Teşhis belli, tedavi ise;

Takım içi rekabeti yaratacak birbirini tamamlayan ve başarıya aç  oyunculardan oluşan takımın başına, futbolculara dayalı düzene evet demiyecek idealist bir Teknik Direktör getirerek bu takımı ayağa kaldırabilirsiniz.

İddia ediyorum.Galatasaray bu formu ile ligi çok kötü kapatacaktır.Çünkü bırakın koşmayı, futbolcuların  yürüyecek halleri yok.

Bu akşamki maçta, önce Chedjou, daha sonra da oyuna yeni dahil olan Carol sakatlanarak oyundan çıktılar.

Netice olarak; bu seneyi kaybeden Galatasaray camiası, gelecek yılları kazanacak ve boşalan tribünleri yeniden dolduracak, yeni Galatasaray'ı kurmak zorunda.

Geçen sene  Fenerbahçe'nin yaşadığı sendromu, bu sene daha da şiddetli olarak Galatasaray yaşamaktadır.

Nasıl ki;  Aziz Yıldırım önce futbolcuya dayalı düzeni yıktı, sonra da rekabetçi bir takım kurarak tribünleri doldurmayı becerdi.

Şimdi sıra Galatasaray Başkan ve yönetiminde.

Galatasaray'da değişiklik yapılacak ise radikal olmalı. Formaya ve armaya saygısı olmayan oyuncular derhal satılmalı veya kiralık verilmelidir.

Camiayı birleştirebilecek, futbolu iyi bilen bir başkan ve Yönetim Kurulu için seçim şart.

Bu Başkan ve Yönetim ile olmuyor.Çünkü futbol takımına etkin olamıyorlar.




Yorum Gönder