FLAŞ HABER

Hakem Faciası

Hakem Faciası

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
21 Şubat 2016, 22:47
 Galatasaray sahasında, Trabzonspor'u 2-1 yendi.

Aslında iki iddiasız takımın, stressiz ve hakem açısından kolay geçebilecek iddia oranı düşük bir maç oynamaları bekleniyordu.

Galatasaray, Sabri-Podolski ikilisi ile pozisyonlara giriyor, eldeki tek santrafor Umut ile goller kaçırıyordu.

Maçın kaderi, Erkan Zengin'e faul yapılmayan pozisyonda, hakemin penaltı kararı ile hatalar zincirini başlatması ve Özer'e haksız gösterilen ilk sarı kart ile ilgili hakem ve Özer'in tartışmasının, hakemin sinirlerini altüst etmesi ile tayin edildi.

Aslında iki takım futbol oynamaya çalışan, pozisyonlar bulan ve maçı zevkli hale getiren oyun oynamaya başlamıştı.

Bu kadar kolay gözüken maçı;

- Tecrübesizliği ve gençliği nedeniyle kendisine futbolcuların en ufak elle temasına, itirazına kartları kolay gösteren hakem, kendisine aşırı saygı saygı gösteren bir düşünce içerisine girince, disiplini kartlar ile sağlamaya çalıştı.

- Bir hakem için en büyük handikap olan sakinliğini kaybeden hakem, futbolcuların her hareketini cezalandırmaya çalıştı.

-Hakemin Galatasaray lehine verdiği penaltı kararından sonra, Trabzonspor'lu futbolcuların yoğun itirazına yukarıda açıkladığım psikolojik nedenlerden dolayı, kırmızı kartları göstermeye başladı.

Maç çığırından çıktı.Maçın önüne hakem kararları geçti.

Bu sene hakemler tarafından puanları çalınan Trabzonspor'lu futbolcuların patlama noktasına gelmeleri ve yere düşen kırmızı kartı Salih'in Hakeme gösterecek psikolojiye gelmesi, bundan sonra MHK'nin Trabzonspor maçlarına tecrübeli hakemleri atama zorunluluğunu doğurmaktadır.

Aksi halde Trabzonda oynan hiç bir maç sona ermez ve bundan Trabzonspor büyük yara alır.

Bu geceden itibaren MHK Trabzonspor kulübünden özür dilemeli, bu  maçın hakemini bayağı dinlendirmelidir.

Galatasaray camiasına bir çift lafım var.

Özellikle Medya'nın dolduruşuna gelerek, formasını terleten futbolcuları ile, sosyal medyada ve tribünlerde alay etmeleri, takımın en zor anında maçlara gelmeyerek futbolcuların motivasyonsuz kalmalarına neden olmuşlardır.

Sabri ve Umut bu maçın en çalışkan oyuncularıydı.

Futbolcularına sahip çıkarak, onları maçlara motive etmesi gereken taraftarlar, maalesef yangına benzin dökmeye devam etmektedirler.

Galatasaray'ın en büyük özelliği futbolcularına ve takımlarına gösterdikleri sabırdı.

Ondört sene şampiyon olamamış takımın sabırlı taraftarları, sabırlarının ödüllerini dördüncü yıldızı ilk takan takım taraftarları olarak aldılar.

Sosyal Medya, yeni nesil taraftarları bozmakta ve olgun taraftarlık olgusundan hızla uzaklaştırmaktadır.

Galatasaray için en büyük tehlike;

Medya'nın,Yalan haberler ile takımlarını içten karıştıracak haber tuzaklarına, kolayca düşen taraftar gurubu sayısının hızla artmasıdır.




Yorum Gönder