FLAŞ HABER

FUTBOL AKLI

FUTBOL AKLI

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
22 Kasım 2014, 20:53
 Galatasaray sahasında,Trabzonspor ile oynadığı maç'ı 3-0 kaybetti.
Maç öncesi kadrolar açıklandığında, PRANDELLİ'nin kadro tercihi tüm Galatasaray'lıları şaşırttı.
Yabancı Futbolcu kısıtlamasına en çok karşı çıkan takımın hocası,elindeki kaliteli yabancı oyuncularını sahaya süremedi. Maç'a üç yabancı oyuncu ile çıktı.
Emre Çolak ve Olcan tercihi ilk yarıda Galatasaray'ın iki kişi eksik oynamasına neden oldu.
İlk onbeş dakikada; oyunu kendi alanında kabul eden Trabzonspor'un oyun anlayışından dolayı,Galatasaray baskılı gözüktü.Daha sonra ileri çıkan Trabzonspor,Galatasaray'ı zor durumlara düşürdü.
Muslera; topu oyuna sokarken herkesin yüreğini ağzına getirdi.Son haftalarda kalede acemice hatalar yapmakta ve oyuna motive olamamış bir futbolcu görüntüsündeydi.
Olcan; aldığı topları kullanamadığı gibi,defansına yardıma gelmedi.Kanadını etkin kullanamadı.
Bu oyun tarzı ile hücumda etkin olamayan Galatasaray,çok enteresandır, ofsayta bile düşmedi.
Galatasaray'da işe başlayan yeni yönetim, Sneijder'i, Bruma'yı, Telles'i satmaya niyetli gibi.Çünkü bu futbolcuları oynatmayarak,satış dolayısıyla oluşacak tepkiyi azaltacak algı yönetimi yapılıyor.
Bu üç futbolcu'yu oynatmayarak değerlerini düşürüyorlar ve maç eksikliği yaratarak formsuz kalmalarına neden oluyorlar. 
Galatasaray kendi sahasında tek forvet ile oyuna başlayarak, ilk 45 dakikayı heba etti.
İkinci yarıya Emre, Umut değişikliği ile başlayan Galatasaray, Gol'ü yedikten sonra oyuna Yekta'nın yerine Sneijder'i aldı.
İkinci yarıya daha iyi başlayan Trabzonspor, Galatasaray'ı zor durumlarda bıraktı.Nitekim Hakan Balta'da arka adalesi çektiği için oyundan çıktı,yerine Tarık girdi.
Galatasaray, Milli Takım arasında futbolcularına üç gün izin veren, sahaya doğru kadroyu süremeyen,kendi sahasında tek forvet oynayarak gol pozisyonuna giremeyen oyun anlayışı ile takımını sahaya süren PRANDELLİ'nin elinde sıradan bir takım oldu.
PRANDELLİ'de kabahat yok.Geldiği günden beri,''Futbolcularım beni anlamıyorlar'' diye her maç sonrası demeç veren Teknik Direktörü,takımın başında tutan ve onunla devam edeceğiz diyen Başkan ve Yönetiminde zaaf var.Çünkü;Prandelli'nin taktik ve oyun anlayışına futbolcular inanmıyorlar. 
GALATASARAY'ın FUTBOL AKLI'na ihtiyacı var.
Ünal Aysal'ın son yılında darmadağın ettiği Galatasaray'ın hem mali hemde psikolojik sorunlarını halledebilmesi için uzun bir sürece ihtiyacı var.Fakat seçilen yönetim Mayıs ayına kadar görev yapacak.
Yani yapılan her eylem Galatasaray'ın aklını aldı.

Yorum Gönder