FLAŞ HABER

Eyyamcı Cüneyt Çakır

Eyyamcı Cüneyt Çakır

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
19 Nisan 2014, 00:57
 Galatasaray, sahasında Kasımpaşaspor'a 4-0 yenilerek, LİG İKİNCİLİĞİ şansını zora soktu.

-Maç kadrosunu öğrendiğimde, MANCİNİ'nin gitmek istediği mesajını aldım.

-BURSASPOR maçının ikinci yarısında müthiş bir geri dönüş yaşatan kadronun iki iyi futbolcusu yedekteydi.Böyle zor bir maçta bu sezon sadece bir gol atmış gol kısırı Umut Bulut'un yanına, genç İsmail Berk Ünsal'ı kadroya alıp, Telles ve Yektayı yedeğe çeken, SABRİ'yi sol tarafta oynatan Teknik Direktör'ün,geri dönüş uçak Bileti eline verilir ve gereği yapılır.

-MANCİNİ daha önce çalıştığı kulüplerden kendini kovdurup, çalışmadan maaşlarını takır takır alan bir Teknik Direktör olduğunu, maalesef GALATASARAY'da da gösterdi.

-Maç'a gelince, Yurt Dışında hatasız maç yöneten, CÜNEYT ÇAKIR, bu sene üst sıralamayı belirledi. Belki de KAYSERİSPOR kümede kalacaktı, BEŞİKTAŞ maçında,önünü kesti.

-Maç'ın 7.dakikasında tezgahı kurdu ve SEMİH'e faul vermesi gereken pozisyonda, oynatıp penaltı ve kırmızı kartı verdi.Aslında penaltı  ve sarı kart olmalıydı diye yorum yapılmasına neden olacak, iki EYYAMCI kararı vererek, tecrübeli bir EYYAMCI hakem becerisini gösterdi.

-FENERBAHÇE-GENÇLERBİRLİĞİ Maçında Fenerbahçe lehine iki penaltıyı çalan, BEŞİKTAŞ-KAYSERİSPOR maçında, DANY'e kırmızı kart yerine,sarı kart gösteren ve KAYSERİSPOR'un enaz bir penaltısını vermeyen,CÜNEYT ÇAKIR, EYYAMCI damgasını kendine yakıştırdı.

-TFF'nin maç günlerini ve saatlerini ayarlamasında adaletsiz davranması ve maça CÜNEYT ÇAKIR gibi bir EYYAMCI'yı ataması, özellikle MANCİNİ'nin sahaya yanlış kadro çıkarması, farklı mağlubiyeti getiren etkenlerdi.Çarşamba gecesi ağır bir kupa maçı oynamış takıma, Kadınlara ve çocuklara oynayacağı maçı, PAZARTESİ'ne almamanın, başka ne türlü izahı olabilirki?

-GALATASARAY bu kadrosu ile zorla üçüncü olmaya doğru itelenmektedir.Bu seneyi kaybettirdiler.Şimdi önümüzdeki senenin kaybı için,düzenlemeler yapılıyor.

-LİG'i üçüncü bitiren takımımız, ŞAMPİYONLAR LİGİ'nde ön eleme oynayacak.Bu nedenle sezonu erken açmak zorunda kalacak. Dünya Kupasında oynayacak oyuncuların tatil hakları var.Tam kadro sezonu açamayıp, erken sezon açıp, maçlara hazırlanmak, GALATASARAY'ın önümüzdeki sezonu kaybetmesine neden olacaktır.

-Bir takımın önü nasıl kesilir sizlere kısaca anlatayım.Önünü keseceğiniz takımın maçlarına hatalı hakem atamaları yaparsınız.GALATASARAY'ın alehine maç yöneten hakemleri bir sonraki hafta ödüllendirisiniz. Hakemler mesajı hemen alırlar. Bir kaç kötü sonuçtan sonra,isyan eden taraftarlara,maçın GÖZLEMCİLERİ vasıtasıyla,önce para cezası,sonra saha kapatma cezaları uygularsınız.Daha sonra üç kulvarda mücadele eden Ülkenizin puanlarını arttıracak takıma, CUMA ve PAZARTESİ maçlarını dayarsınız.Maç takvimlerinde dezavantaj olacak uygulamaları yaparsınız.

-Bu olaylardan sonra önce Teknik Direktör gider.Sonra bir sürü transferler yapılarak borca girilir.Daha sonra geçmişte yaptığınız başarılı işleri unutan ve size kurulan tuzağın farkında olmayan CAMİA'nız sizleri protesto etmeye başlar.

-Şampiyon ve ikinci olmasını istediğiniz takımlara, onlara sempati duyan hakemleri verirsiniz.Maçlarda eğer alehine hata yapan olursa,hakeme maç vermezsiniz.Lehine hata yaparsa,haftanın en önemli maçını vererek ödüllendirisiniz. Yandaş MEDYA ve TELEVİZYONLAR'da lehinize yapılanlar konuşulmaz ve gösterilmez, böylece hakemler korunur.

-Ayrıca kötü sonuçlardan sonra, aynı GALATASARAY'a yapılanlar gibi, özellikle Başkan ve Teknik Direktör ile takımın önemli oyuncuları, gündemde yıpratılır.

-TÜRKİYE'de Federasyonla kavgalı takımlar eğer ANADOLU'u takımı ise küme düşer, büyük takım ise, ASLAN KEDİ'ye boğdurulur.

-Yukarıda yazdıklarımın ve oynanan senaryonun açıkca belli olmaması için, şampiyon olacak takıma puan farkı olarak çok öndeyken, göstermelik hatalar yapılır ve o takımın yöneticileri ortalığı ayağa kaldırır.

-Bu yazdıklarımı, SAKARYASPOR'da yöneticilik yaparken yaşamış ve Yıllardır Türk Futbol'unu izlemiş ve Federasyon ile Hakemlerin mesajlaşmalarını çözmüş bir kişi olarak yazıyorum. Bu TFF zamanında, GALATASARAY iki kere ŞAMPİYON olmadımı? diye soracaksınız.Oldu ama nasıl oldu.Play-Of lara rağmen, hocası ve futbolcusu 11 maç ceza almasına rağmen ve rakiplerinin ŞİKE Davasından demorilize olmaları nedeniyle, güçlü olmadıklarından kaynaklanmıştı.

-Dünya kupasında maç yönetecek EYYAMCI CÜNEYT ÇAKIR, allah büyüktür.

-Bu hataların ve kalbini karartman, inşallah seni DÜNYA KUPASINDAN ilk uçakla geri döndürmez. Çünkü, AVRUPA'da başarılı maç yönetip, Türkiye'de EYYAM yapmak sana hiç ama hiç yakışmadı.

-Sana bu kadar güvenen Türk İnsanını hayal kırıklığına uğrattın, en çok da beni. Çünkü maçımıza atandığında,SAKARYASPOR yöneticisiyken her maç öncesi ve sonrası size güvendiğimi ve tebrik ettiğimi söyleyen bir futbol aşıklısı olarak bu satırları yazacağım hiç aklıma gelmemişti.

Yorum Gönder