FLAŞ HABER

Aziz Yıldırım'a verilen 8 aylık ceza 2 aya kadar düşebilir

14 Temmuz 2016 Perşembe 12:20

Geçtiğimiz gün PFDK'dan 8 ay hak mahrumiyeti cezası alan Aziz Yıldırım'ın bu cezası 2 aya kadar düşebilir.

Aziz Yıldırım'a verilen 8 aylık ceza 2 aya kadar düşebilir
Başkan Yıldırım'ın 6 ay ceza almasına neden olan hakem Mete Kalkavan'a yönelik sportmenliğe aykırı hareketleriyle ilgili hakem raporuyla temsilci raporu arasında çelişki bulunmasının ve ilgili disiplin talimatına göre de bu konuda "temsilci raporu esas alınır" demesi Fenerbahçe başkanı için umut kapısı oldu.

METE KALKAVAN'A EDİLEN HAKARET TEMSİLCİ RAPORUNDA YOK!

Hakam Mete Kalkavan'ın kendisine yönelik iddia ettiği "haraket içerikli sözün", olay anında orada bulunan temsilci raporunda olmaması ve Futbol Disiplin Talimatının 76. maddesinde de "Müsabaka görevlilerinin vermiş olduğu raporlar arasında çelişki bulunduğu ve somut olayda hangi raporun maddi gerçeği yansıttığı tespit edilemediği takdirde oyun alanındaki fiiler bakımından hakem raporu, oyun alanı dışındaki fiiller bakımından ise temsilci raporu esas alınır" demesi olayın da oyun alanı dışında cereyan etmesi Yıldırım'a bu konuda veilen 8 aylık cezanın iptalini gündeme getirebileceği belirtildi.

AZİZ YILDIRIM'IN CEZASI 2 AYA KADAR DÜŞEBİLİR

PFDK'nın verdiği karara karşılık bir hafta içinde Tahkim Kuruluna itiraza hazırlanan sarı-lacivertli yönetimin, elindeki koridor görüntüleriyle Yıldırım ile Kalkavan'ın diyaloğu sırasında hakemin yanında olduğunu ıspatlayarak temsilcinin raporunun esas alınması gerektiğini ve bu konuda verilen 6 aylık cezanın iptalini isteleceği ifade edildi. Tahkim Kurulu, Yıldırım'ı bu konuda haklı bulması halinde verilen cezanın 2 aya kadar düşmesinin hukuken mümkün olduğu belirlendi.

Yorum Gönder