FLAŞ HABER

Aysal'ın iki yıl hapsi istendi

01 Ekim 2014 Çarşamba 09:24

Fatih Terim'in açtığı dava sonucunda, Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı hakkında iddianame hazırlandı.

Aysal'ın iki yıl hapsi istendi
Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Savcılık, bu mesajları televizyonda yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep etti.

TERİM ŞİKÂYETÇİ OLDU

Terim, Kütahyalı’nın Twitter hesabından ve katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda kendisine hakaret ettiğini ve toplum önünde küçük düşürücü, aşağılayıcı sözler kullanarak kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirtti. Terim yaptığı şikâyette, Kütahyalı’nın Aysal ile aralarında yaptığı telefon mesajlarını izni olmadan eksik ve yanlı olarak kamuoyuna gösterip okuduğunu öne sürerek Kütahyalı ile birlikte mesajların yayınlanması olayı ile ilgili olarak tespit edilecek diğer kişiler hakkında da şikâyetçi olduğunu ifade etti.

TANIK OLARAK İFADE
Yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Aysal’ın tanık olarak ifadesi alındı. Aysal ifadesinde, Kütahyalı’nın kendisi ile Terim arasındaki mesajlaşma bilgilerinin nasıl elde edildiğini bilmediğini belirtti. İddianamede, telefon mesajlarının müşteki Terim ile şüpheli Aysal arasında daha önce gerçekleşmiş olan ve herhangi bir ortam ve yerde alenileşmemiş haberleşme içerikleri olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca şüpheli Kütahyalı’nın, şikâyetçi Terim’e karşı farklı tarihlerde yazdığı öne sürülen Twitter mesajları ve özel bir kanalda yayınlanan program sırasında yapmış olduğu açıklamalar ile de alenen hakaret suçunu işlediği öne sürüldü.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder