FLAŞ HABER

Avrupa Superstock 600 Şampiyonu müthiş Türk !

12 Temmuz 2015 Pazar 18:50

Yetişen Genç pilotlarımızdan Toprak Razgatlıoğlu ile keyifli, genç, dinamik ve eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdik.

Avrupa Superstock 600 Şampiyonu müthiş Türk !
 * - Motosiklet ile ilk ne zaman tanıştın?
Toprak Razgatlıoğlu - Doğrusunu söylemek gerekirse motosikletle doğmadan önce tanıştım demem lazım sanırım. Daha annemin karnındayken bile motosikletle dolaştırırmış babam bizi. Hastaneye doğuma bile motosikletle gitmiş annem. Sanırım "Tek Teker Arif" in oğlu olmanın avantajları bunlar.

*- Peki o zaman Tek teker Arifin oğlu olmak sana neler kazandırdı?

T.R. - Genetik olarak kazandıklarımın dışında babamın bana verdiği eğitim ve disiplin sayesinde bu günlere geldiğimi söyleyebilirim. Sanırım benim yaşımdaki çocukların büyük çoğunluğu böyle bir babalarının olmasını çok ister. Benim terbiyeli, alçak gönüllü, mütevazi bir insan olmam ama pistlere çıktığım zaman motorumla bütünleşip en iyi dereceleri yapmam için gece gündüz çalışıyor ve beni çalıştırıyor. Yani babamın bana kazandırdıkları saymakla bitmez. Bütün ömrüm boyunca böyle bir babam olduğu için övüneceğim ve onu gururlandırmak için elimden geleni yapacağım.

*- Normal bir günün nasıl geçiyor, Neler yapıyorsun?

T.R.- Yazın son günleri artık. Bu aralar biraz fazla uyuyorum galiba. Kalkıp kahvaltımı yapar yapmaz babamın dükkanına gidiyorum. Dükkandaki işimizde motosiklet tabii ki. Günün belli bir kısmını dükkanda geçirdikten sonra antrenman saatim geliyor. Alanya da daha çok akrobasi antrenmanları yapıyorum trafiğe kapalı alanda. Yinede her gün hiç aksatmadan motosiklet üzerindeyim en az iki üç saat. Zaten antrenman bittiğinde akşam olmuş oluyor. Biraz yemek biraz televizyon derken gün bitiyor.

* - Yarışlara hazırlanmaya ne kadar önceden başlıyorsun. Yarış hazırlıkları sırasında günlük programını nasıl düzenliyorsun.

T.R.- Her an hazırım yarışlara. Dediğim gibi her gün en az iki saat motosiklet üzerindeyim antrenman anlamında. Yarış programım da yoğun yani motosikletsiz an yok gibi. İki haftada bir yurt dışına gidiyoruz Yamaha R6 Cup için. İstanbul park'ta da yarışlarımız var. Hele İstanbul park tam bir rüya benim için. Bir günde dört yarış yapıyorum. Bu sayede sürekli geliştiriyorum kendimi. Yarış öncesi hazırlıklarım ve programımla ilgili her şeye babam karar veriyor. Ne yiyeceğimden ne kadar uyuyacağıma kadar her şey onun kontrolünde. Diş fırçamla macunumu bile o taşıyor. Gerisini tahmin edebilirsiniz herhalde.

* - Yurt içinde yada yurt dışında örnek aldığın birileri var mı ?

T.R.- Tek bir isim. KENAN SOFUOĞLU. Çok hırslı, inançlı ve disiplinli bir yarışçı. Hedefleri de her zaman çok yüksek. Ben bu özellikleri dolayısı ile başarılı olduğunu düşünüyorum Kenan ağabeyimin. Tek hedefim aynı şekilde onun yolundan devam edebilmek.

* - Türkiye Pist yarışlarında ve Yamaha R6 Cup ta yükselen bir grafik çiziyorsun. Bu yarışlar hakkındaki düşüncelerin, kısa ve uzun vadeli hedeflerin nelerdir?

T.R.- Devamlı antrenman ve yarış dolayısı ile formdayım. Bunu kaybetmemek ve geliştirmek için de elimden gelen her şeyi yapıyorum ve yapacağım. Başta federasyon başkanımız Bekir Yunus UÇAR olmak üzere bana inanan, destek veren, her türlü imkanı sağlayan büyüklerime borçluyum bunu. Hem yurt içinde hem yurt dışında kürsüye çıkarak bana inananların yüzünü kara çıkarmamak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Hep zirvede olmak Kenan Sofuoğlu gibi ses getirecek dereceler yapmak tek hedefim. Önce Allahın yardımıyla sonra da çok çalışarak başaracağım bunu. Hem pist yarışlarında hem de supermoto da çok iddialı olduğumu söyleyebilirim rahatlıkla.

    *- Peki Show senin için ne ifade ediyor. Malum Tek Teker Arif deyince her     kesin aklına show geliyor.

    T.R.- Show da da çok iddialıyım. Tek Teker Arif önce bir karşıma çıksın     da hangimiz daha iyiymiş bir görelim diyorum. (Sanırım babam bu cevabımı     okuyunca epey bir kovalayacak beni)

*- Bu spora başlamayı     düşünen gençlere ne gibi tavsiyelerin olacak?

    T.R.- Yarışların yollarda değil pistlerde yapıldığını hatırlatmak gerek     her şeyden önce. Ayrıca mutlaka teknik eğitim, ileri sürüş dersleri gibi     özel eğitimler alınmalı. İnanılmaz zevkli bir spor yapıyoruz. Çok çalışınca     dünya çapında başarılara sahip olmak imkansız değil. Kenan Sofuoğlu bunu en     büyük ispatı. Bütün bunları bir araya getirince bu spora başlamayı düşünen     her kesi gerekli eğitimleri aldıktan sonra pistler davet etmek kalıyor bize     sadece.

*- Ne kadar süre motosiklet kullanmayı düşünüyorsun ?

T.R.- Yaşadığım sürece motosiklet kullanmaktan vazgeçmem Allah’tan bir mani çıkmadıkça. Hedeflerime ulaşıp hayallerimi gerçekleştirdikten ve profesyonel anlamda motosikleti bıraktıktan sonra bile hayatımdaki en önemli şey olmaya devam edecektir motosiklet.

* - Unutamadığın bir anın var mı?

T.R.- Üzücü bir anı maalesef. 2011 Türkiye Pist Şampiyonasının ilk ayağı için Yunanistan'daydık. Sıralama turları muhteşem geçmişti ve pole position da idim. Yarış günü piste yerleştik lambalar yandı söndü her kes uçtu bir anda ama ben kıpırdayamadım. Motorum çalışıyordu ama gaz yemiyordu. Arızalanmıştı. Üzüntüden ağladığımı hatırlıyorum. Tam bir şanssızlıktı.

* - Sana inanan ve seni sevenlere mesajın nedir?

T.R.- Bana bu yolda inanarak benim önümü açan her türlü desteği verip benim yetiştirilmem için hiç bir şeyi esirgemeyen tüm büyüklerimin özellikle federasyon başkanı Bekir Yunus UÇAR'ın ellerinden öpüyorum. Asbaşkanlar Tayfun Şık ve Semih Temeltaşı ağabeylerime de sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum. Onlar bana inandılar güvendiler her türlü desteği verdiler. Ben de onlar için, TMF için canla başla çalışmaya devam edeceğim.

Yorum Gönder