FLAŞ HABER

Avrupa Ligi'ne devam

Avrupa Ligi'ne devam

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
03 Kasım 2015, 00:07
 Galatasaray deplasmanda, Benfica'ya 2-1 yenilerek, gruptan çıkma şansını kaybetti.

Sabri-Denayer'i sağ tarafta oynatarak, Maça Gaitan'ı kontrol edecek kadro ile çıkan Hamzaoğlu, golü Jonas'tan yedi. Sabri sağ önde oyuna başladı ve zaman zaman sol açığa geçti.

1-0 geriye düşen Cimbom altı dakika sonra Sneijder, Bilal paslaşmasından doğan pozisyonda, Podolskinin golü ile durumu 1-1'e getirdi.

Galatasaray ilk yarıda rakibini durdurmayı becerebildi.

İkinci yarıda defansta yapılan hatalar ile maçı kaybeden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını kaybetti.

Burak Yılmaz'ın durgun ve sinirli oyunu, sık sık ofsayta düşmesi, Galatasaray adına, ilk yarının en olumsuz görüntüleriydi. Ayrıca gördüğü gereksiz sarı kart ile bir sonraki Atletico maçında oynayamayacak. Aynı şekilde Selçuk'da sarı kart cezalısı durumuna düşerek bir sonraki maçta oynayamayacak.

İkinci yarıya aynı kadro ile başlayan Hamzaoğlu, 65.dakikadan itibaren savunmada aksayan takımına müdahale edemedi.

Tüm taraftarlar, Bu dakikalarda Hamza Hocadan değişiklik yapmasını bekledi ve 66. dakikada Luizao'nun golü ile skor 2-1'e geldi.

Takım savunmasının aksadığı anda değişiklik yapmayan Hamzaoğlu, gol'ü yedikten sonra oyuna Bilal'in yerine Yasini aldı.

Fakat bu değişiklik hücum anlamında yapılan değişiklikti.Takım savunması aksamaya devam etti.Bu dakikalarda Galatasaray kalesi rakip tarafından abluka altına alındı.

İkinci yarıda attığı gol dışında pozisyonu bulunmayan Galatasaray, skor 2-1'e gelince iyice sendelemeye başladı.Top hep rakipte kaldı.

72.Dakikada Burak-Umut, Denayer-Emre değişikliği ile Sabri orijinal yeri olan sağ beke geçti, Emre orta sahanın önünde oynamaya başladı.

Skoru değiştirmeyi düşünen Hamza Hoca oyunu iyi okuyamadığı gibi, maçı berabere getirmiş iken defansif anlamda yapamadığı doğru değişiklikler ile maçı kazanacak taktiği uygulayamadı.

84. dakikada Muslera, inanılmaz bir gol pozisyonunu daha önledi. Galatasaray'ı farklı yenilmekten kurtaran oyuncu oldu.

Bu dakikada Emre Çolak'a müdahele eden Gaitan, gördüğü ikinci sarı kart ile oyun dışı kaldı.

88. dakikada Selçuk'un mükemmel şutu taraftarları heyecanlandırdı, fakat top auta çıktı.

Son dakikada Yasin bom boş kaleye topu atamadı ve umutları söndürdü. Bu pozisyon maç boyunca Galatasaray'ın yakaladığı en büyük fırsattı.

Galatasaray, bu kadar denk takımların bulunduğu gruptan çıkacak şansları yakaladı ama Şampiyonlar Ligi tecrübesi bulunmayan Hocasının kurbanı oldu.

Yorum Gönder