FLAŞ HABER

Arena'da başka oynuyorlar

Arena'da başka oynuyorlar

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
02 Ağustos 2015, 00:07
 Galatasaray, TTArenada İtalyan devi İnter'i Sneijder'in attığı gol ile 1-0 yendi.

Son hazırlık maçında Fransa'nın Nice takımına 4-0 yenilen Galatasaray, taraftarlarını endişeye sevketmişti.

Bu maç; Galatasaray'ın süper Kupa finaline hazır olup olmadığını, yeni transfer Bilal ve Podolski'nin takıma uyum sağlayıp sağlayamadığının en büyük göstergesi olacak bir rakip ile oynanacaktı.

Buna rağmen tribünlerde beklenen taraftar yoktu.

Türk futbol'unda taraftarlar, eğer takımları iddialı bir maç oynayacaksa veya ucunda kupa varsa, maçlara geliyorlar.

Eskiden futbolculara maç seçiyorlar yakıştırması yapılırdı, şimdi taraftarlar maç seçiyorlar.

Süper Ligimiz yıldızlar geçidi gibi.Buna rağmen bu sene tribünler dolmaz ise, sosyologların derin bir araştırma yapması gerekiyor.

Konforlu stadyumlar yapan Devletimiz, maalesef bu stadyumlara gidecek taraftarların ulaşım sorunlarını bir türlü çözememektedirler.

Kulüplerimiz bilet fiyatlarını Avrupa'ya göre çok pahalı satmaktadırlar. 

Bütün bu etmenler birleştiğinde, tribünler boş kalıyor.

Maç Galatasaray'ın kontrolünde geçerken, İnter takımı bazen kontrataklar ile Galatasaray kalesini yokladı.Her zamanki gibi Muslera rakip atakları ustaca önledi.

Yani Galatasaray'ın, takım savunması anlamında geçen yıla göre bir ilerleme yok.Önde oynayan oyunculardan Sneijder hariç, takım savunmasına yardım eden yok.

Bilal; Galatasaray'ın Pirlo'su olabilecek yetenekte ve tecrübede oynadı.

Podolski ise bir pozisyonda Sneijdere verdiği gol pası ile, yıldız oyuncunun skora etkisi anlamında yararlı bir iş yaptı.Henüz eski gücünde değil.Maç eksiği olduğu bariz bir şekilde ortaya çıktı.Bir kaç pozisyonda aldığı topu hem ezdi, hemde olumlu kullanamadı.

Burak; topu tutma ve rakibi geçme konusundaki eksiklikleri devam ediyor.Tek başarılı olduğu yönü, rakibin arkasına atılan toplardaki süratli olması.Sezon başı olduğundan henüz istenen sürate ulaşamamış.

Selçuk; Melo'nun eksikliğinde takım savunmasına orta sahada büyük destek verdi.Onun rolünü Bilal üstlendi.Fakat, arkadaşı Burak Yılmaz'a pas atma sevdasından vazgeçmiş değil.Bu yüzden, Podolski'nin yaptığı koşularda,Selçuk'tan pas alamaması, Podolski'yi oyundan düşürdü ve verimliliğini azalttı.

Muslera; iddia ediyorum, Galatasaray'ın yüzde ellisi. Eğer takımdan ayrılırsa, Galatasaray ligin gol yeme rekorunu kırar.

Koskoca Galatasaray; rakibe bu kadar pas yapma ve pozisyon üretme fırsatını takım olarak veriyor.Ben, bunu en büyük eksiklik olarak görüyorum.Zaten geçen senede takım savunmasındaki beceriksizliklerini çok eleştirmiştim.

İkinci yarının sonuna doğru oyuna dahil olan yedeklerden Tarık Çamdal ve Sinan Gümüş müthiş oynadılar. Kadroyu en çok zorlayacak isimler olabilirler.Ben şahsen Sinan Gümüş'ün Umut Bulut'tan daha çok düşünülmesi ve oynatılması gerektiğini düşünüyorum.Başka takıma gönderilirse de,direkt oynayacağı bir takım olmalı. Seneye Galatasaray'ın santraforu olarak yeni transfer gibi kazanç vesilesi olur.

Netice olarak; Galatasaray tam hazır değil, sorunları var.fakat bunlar giderilmeyecek gibi değil.Takım içi rekabet sağlanıp ve aynı zamanda adil forma dağılımı ile en iyi onbir sahaya sürülürse, iyi bir takım olabilirler.

Maç başında yapılan Dört Yıldız espirisinin konusunun, geçen senelerde Mancini ile dalga geçen rakip fenerbahçe'ye yapılan gönderme olması zekice düşünülmüş ve gülümseten bir espiri olmuş.

Ezeli rekabet içerisinde olan taraftarların bir birlerine küfür veya şiddetle göndermelerde bulunacaklarına, böyle zekice kurgulanmış espiriler ile dalga geçmeleri daha etkili olacaktır.Bundan sonra rakibi ile dalga geçen taraftarlar ve futbolcular bu dalgaların bir gün kendilerini yutacağını hesap etmeliler.En zeki olan taraftar gurubu, buluşları ile bir adım önde olacaktır.

Yorum Gönder